Hűtlenkedünk…


Póda Erzsébet  2006.8.18. 10:16

Bár a szex előtt már szabad a pálya, a „szerelmi háromszögeket” még álszent módon kezeljük.

Lépten-nyomon hűtlenkedünk, de ez még mindig tabunak számít. Éppen ezért történhet meg, hogy sokunk számára nem a boldogságot, hanem a szenvedést jelenti. Pedig csak megoldást kéne találni rá: beszélni róla és megtanulni kezelni ezeket a kapcsolatokat. Ehhez persze el kellene ismernünk, hogy a hűtlenség hasonló emberi tulajdonság, mint a kíváncsiság vagy a mohóság…

Tehát igenis vannak köztünk hűtlenkedők, és vannak szerelmi háromszögek is. (Esetenként bizony még szerelmi sokszögek is…) Nézzük csak, hányféle (alap)variáció létezik: férj-feleség-szerető, feleség-férj-szerető, férfi-(nő)szerető-(nő)szerető, nő-(férfi)szerető-(férfi)szerető, sőt! De az összes variációt most nem soroljuk fel, mert a témát ezúttal csak néhány szemszögből közelítjük meg.

A szerelem csodálatos érzés, az ember szüntelenül vágyik utána. Sokszor viszont az a baj, hogy az ember annyira keresi a szerelmet, ezt a felfokozott állapotot, hogy nem veszi észre: nem is a másik emberbe szerelmes, csak az érzésbe. Ez aztán komoly bonyodalmakat okoz.

Persze, tudjuk, a szerelmet nálunk hatalmasabb erő igazgatja. Ám sokszor nem ártana mélyen önmagunkba nézni, vajon valóban, igazi szerelembe estünk-e, esetleg csak menekülünk a szürke hétköznapok elől? Vagy egyszerűen szerelmesek akarunk lenni, s ezért hagyjuk, hogy magával sodorjon valami furcsa, megmagyarázhatatlan érzés? S mivel nem gondolkodunk, nem mérlegelünk, ezért sokunk egyszercsak olyan ember karjaiban találja magát, akinek nincs más célja, mint hogy kihasználjon bennünket.

A kapcsolat csakhamar rémálommá válik, a szerelem és a gyűlölet, a várakozás és az aggódás, a félelem és a függőség kerít minket hatalmába. Úgy érezzük csapdába estünk, mégsem tudunk szabadulni. Tudatosítjuk, mit kéne tennünk, mégis képtelenek vagyunk lépni. Az embernek ilyenkor felül kellene kerekednie önmagán, és a belső hangjára hallgatnia. Ha azt súgja: menekülj ebből a kapcsolatból!, akkor valóban meneküljünk! Hiszen a legtöbb esetben a szerelmi háromszögek egyik tagja egy pszichopata. Az ő érzelmi bilincseiből pedig embertelenül nehéz a szabadulás.

Ezért mielőtt viszonyba keverednénk valakivel, nem árt, ha jobban megismerjük az illetőt. A pszichopaták ugyanis sokszor a világ legjámborabb embereinek tűnnek: virágot hoznak, kényeztetnek, becézgetnek, figyelmesek. Valójában azonban hidegfejű, érzéketlen, számító és hazug emberek. Viszont mindig akadnak árulkodó jelek, amelyek felfedik valódi énjüket. Ezek pedig már a kapcsolat elején jelentkeznek – tehát minden apró furcsaságot érdemes nagyon komolyan venni!

Ha tehát nem akarunk szenvedni, érzelmi csapdába esni, akkor járjunk nyitott szemmel a világban, és ne hagyjuk, hogy becsapjanak! Ennyivel tartozunk önmagunknak.Hozzászólások

Zoli, 14. 10. 2012 20:50:05 Szuper
Ez egy nagyszerű cikk.
Zoli, 15. 10. 2012 22:04:10 Szuper
Szuper
@


Kapcsolódó cikkek

Szerelmi háromszögben(4)

Bársony Éva

A szerelmi háromszögről szóló írás befejező része.

2006.9.6.   


Szerelmi háromszögben(3)

Bársony Éva

Természetesen a hír hallatán nem lepődtem meg, mert máskor is előfordult már, hogy elutazott pár napra.

2006.9.3.   


"Bermuda-háromszögek"

Szabó Kata

Ha háromszög -- akkor Bermuda. Nekem általában ez jut eszembe elsőként, erről az egyébként matematikai meghatározásról.

2006.8.25.   


Két szék közé

Jády Mónika

Újabb szerelmi sokszöges történet, amelyet az élet írt, kolléganőnk pedig tolmácsolja számunkra.

2006.8.22.   


Szerelmi háromszögben(2)

Bársony Éva

Persze az ilyen és hasonló csínytevéseimből volt bőven -- a végén persze mindennek én ittam meg a levét.

2006.8.21.   


Szerelmi háromszögben

Bársony Éva

Erős és vad szenvedély, lelkiismeret-furdalás, befejezetlen viták és veszekedések, elmét elvakító tűz, szegényes erkölcs, sárba tiport becsület…

2006.8.18.   

A rovat további cikkei