Két szék közé


Jády Mónika  2006.8.22. 19:16

Újabb szerelmi sokszöges történet, amelyet az élet írt, kolléganőnk pedig tolmácsolja számunkra.

Gabi 19 éves kora óta, több mint három éve járt Zsoltival, és jól megvoltak – egészen addig, amíg az a másik fiú meg nem jelent a színen. Péter tudta, hogy Gabinak van barátja, de nem csinált belőle ügyet, és igyekezett meghódítani a lányt. Hamarosan sikerült is neki, ami arra enged következtetni, hogy valami mégiscsak hiányozhatott Gabinak az eddigi kapcsolatában. És ezt a valamit Péterben találta meg.

Nagyon vonzódott az új fiúhoz, de nem volt képes elhagyni a barátját. Mert amit Zsoltiban értékelt, az nem volt meg Péterben. És fordítva ugyanez volt érvényes: ami miatt felfigyelt Péterre, az az eddigi barátjából hiányzott. Úgy érezte, hogy mindkettőjüket szereti, és arról ábrándozott, hogy milyen jó lenne, ha a két fiút eggyé lehetne gyúrni a saját elképzelései szerint. Persze, tudta, hogy ez lehetetlen. A legjobb barátnője azt mondta neki, hogy ha nem tud dönteni, akkor egyikük sem az Igazi, és mindkettőt ejtenie kell.

De ő tényleg szereti mindkét fiút, győzködte a barátnőit. Különben is, ki tudja, hogy találna-e náluk jobbat? Mert a nővére szerint nem létezik nagy Ő. Olyasmi csak a mesékben meg a szirupos lányregényekben fordul elő, hogy minden tekintetben tökéletes férfiba botlunk. A valós életben hiába is keresnénk olyan fiút, aki hajszálpontosan úgy néz ki, ahogy azt megálmodtuk, ráadásul jó a természete is, és minden helyzetben pontosan úgy viselkedik, ahogy azt mi szeretnénk. Gabinak azt tanácsolta a nővére, hogy döntse el, mi az, amit mindenképpen elvár a leendő párjától, és mi az, amiről képes lemondani. Ha erre rájön, tudni fogja, melyik fiút kell választania. Gabi egy hónapig tépelődött még, és egyre inkább arra hajlott, hogy végleg szakít Zsoltival. De halogatta a lépést.

Aztán történt valami, ami nagyon megkönnyítette a döntést. Pétert ugyanis egy másik lánnyal látta andalogni, akiről kiderült, hogy már legalább egy éve a fiú barátnője. Gabi megkérdezte Pétert, hogy miért csapta neki a szelet, ha már volt barátnője. Azt a választ kapta, hogy azért, mert szerette volna kipróbálni, milyen érzés elhódítani egy lányt a barátjától. Gabiban forrt a méreg, és arra gondolt, milyen jó, hogy Zsoltit nem tette lapátra.

Most már teljesen világos volt számára, hogy őt kellett volna választania – a hibáival együtt.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Szerelmi háromszögben(4)

Bársony Éva

A szerelmi háromszögről szóló írás befejező része.

2006.9.6.   


Szerelmi háromszögben(3)

Bársony Éva

Természetesen a hír hallatán nem lepődtem meg, mert máskor is előfordult már, hogy elutazott pár napra.

2006.9.3.   


"Bermuda-háromszögek"

Szabó Kata

Ha háromszög -- akkor Bermuda. Nekem általában ez jut eszembe elsőként, erről az egyébként matematikai meghatározásról.

2006.8.25.   


Szerelmi háromszögben(2)

Bársony Éva

Persze az ilyen és hasonló csínytevéseimből volt bőven -- a végén persze mindennek én ittam meg a levét.

2006.8.21.   


Szerelmi háromszögben

Bársony Éva

Erős és vad szenvedély, lelkiismeret-furdalás, befejezetlen viták és veszekedések, elmét elvakító tűz, szegényes erkölcs, sárba tiport becsület…

2006.8.18.   


Hűtlenkedünk…

Póda Erzsébet

Bár a szex előtt már szabad a pálya, a „szerelmi háromszögeket” még álszent módon kezeljük.

2006.8.18.  2   

A rovat további cikkei