Visszatekintés 2012


Póda Erzsébet  2012.12.31. 15:13

...Mert néha szükség van rá...

Már a nyolcadik születésnapunk is lassan elmúlik, s az elmúlt évek alatt sok minden történt velünk. Jó és rossz dolgok. Keserű és vidám percek. Kritikus és kreatív pillanatok. Munkatársaink nagyobb része nem pénzért dolgozik, hanem elhivatottságból ír. De ez sem űzhető a végtelenségig. Sokszor álltunk azon a ponton, hogy befejezzük, hiszen nem állt rendelkezésünkre semmilyen anyagi háttér, nem állt mögöttünk semmilyen támogató. Csak magunkra és egymásra számíthattunk. És természetesen az olvasókra, akik, mintha érezték volna, éppen az ilyen döcögő időszakokban biztattak bennünket emailjeikben, névvel vagy névtelenül írt hozzászólásaikkal. Ezeken a hullámvölgyeken hát sikerült túltennünk magunkat, és – bár a válságos időszakokat bizonyára az érzékeny olvasóink is észlelték – folytattuk. Továbbléptünk, tovább terveztünk, tovább írtuk a cikkeket, jókat, jobbakat és kevésbé sikerülteket. Erőfeszítéseinknek végül mégis meglett az eredménye, ma már fontos helyeken is elismernek bennünket.

2011. végén egy szülinapi tortával ünnepeltük meg a közösen eltöltött hét évet. Működésünk ideje alatt sokan jöttek közénk, a virtuális szerkesztőségünkbe, és sokan mentek el. Voltak, akik visszatértek, olyanok is, akikről azóta sem tudunk, nem adnak hírt magukról. Vannak, akik időnként mégis felbukkannak, hogy írásaikkal, gondolataikkal gazdagítsák webmagazinunkat. Van, aki tőlünk inspirálódva dolgozik tovább... És van egy stabil társaság, akik a kezdetektől segítik, támogatják állhatatosan a netBarátnőt.
És van, aki már soha nem örvendeztet meg minket, sem az olvasókat, mert már egy másik dimenzióból figyeli tevékenységünket. De mi tudjuk, érezzük, most is velünk van, hiszen mi sem feledjük sohasem. Fülöp Éva korán távozott közülünk örökre, sokkal korábban, mint azt el tudnánk viselni, el tudnánk fogadni... Emléke azonban örökké itt marad velünk, virtuális szerkesztőségünk örökös tagja marad.

„...Hogy milyenek is vagyunk mi, a Barátnős közösség? Ez csak akkor derül ki, amikor nem csak virtuális síkon alkotunk egy csapatot, hanem a valóságban is. Alkalom körülbelül évente kétszer van, amikor is a főszerkesztő szervezésének és szívélyes vendéglátásának köszönhetően időt szakítunk egy közös találkozóra... Mint minden szerkesztőségben, nálunk is vannak stabil tagok, és olyanok, akik itt-ott jelennek meg, egyéb elfoglaltságuk miatt. A legutóbbi találkán ötletbörzével indítottunk. Az ok prózai: jobbak szeretnénk lenni. Ezért, őszinte kerekasztal-beszélgetés révén kritizáltuk önmagunkat, gyártottuk az inspiráló tanácsokat – mit lehetne tenni, hogy az olvasók szélesebb igényeit is kielégítsük...”– írta tavalyi találkozónkról akkor Mészáros Krisztina.

Azóta is sok minden történt velünk. Hogy csak a jókról tudósítsak: két munkatársunk, Huszár Ágnes és Bíró Szabolcs egymásra találtak, és 2012 nyarán tartották meg esküvőjüket. Az Angliában, Manchesterben élő kolléganőnk, a kezdetektől velünk tartó Kabók Zita is férjhez ment idén nyáron. Egy festői görög szigeten mondta ki angol vőlegényének a boldogító igent.

Megszületett az első Barátnős-Babánk is. Jády Mónika, aki szintén a kezdetektől segíti munkánkat, 2012. januárjának első felében adott életet csodaszép kislányának, Viktóriának.

Ezek a számunkra szinte családi események egyformán boldoggá tesznek, egyformán örömöt okoznak mindannyiunknak, s összetartanak bennünket. Ez ad erőt ahhoz, hogy minden akadály és nehézség ellenére rendületlenül és szorgalmasan folytassuk munkánkat.

Most már a nyolcadik születésnapunkon is túl vagyunk, és látjuk, van értelme annak, amit csinálunk. Jöjjön bármilyen nehézség, egymásba kapaszkodva továbbra is itt leszünk az önök részére! Kérjük, a jövőben is segítsék javaslataikkal, ötleteikkel, véleményükkel a munkánkat! Csak így lehetséges egy olyan internetes női magazint összeállítani, amely messze elkerüli a bulvárjelleget, amely ellenáll minden olyan törekvésnek, ami a minőség rovására megy. Amely (nemcsak) egyszerűen a nőknek szól nőkről, életről, a világról, hanem komolyan és felelősségteljesen kezeli a témákat.

Köszönjük, hogy idáig velünk tartottak, s reméljük a jövőben is gyakran fellapozzák virtuális magazinunkat!


1.kép: 2012 nyara, szerkesztőségi találkozó
2.kép: Huszár Ágnes és Bíró Szabolcs esküvője
3.kép: Kabók Zita és a boldogító igen
4.kép: Jády Mónika, kislányával ViktóriávalHozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Tízévesek lettünk – visszatekintés

2015-ben tízévesek lettünk! Egy ilyen kerek évforduló alkalmából általában visszatekint, értékel, összefoglal az ember, és levonja a tanulságokat.

2015.12.31.    22


Visszatekintés 2014

Mint minden évben, az 2014-es esztendőben is sok minden történt velünk.

2014.12.31.    49


Farsangi "barátnőzés"

Beszámoló az idei első találkozónkról.

2014.3.3.   


Visszatekintés 2013

Póda Erzsébet

Avagy, milyen volt számunkra, a netBarátnő számára, a 2013-as esztendő?

2013.12.31.   


Tartalom, színvonal, érték

2013. március 2-án, szombaton került sor szerkesztőségünk idei első találkozójára.

2013.3.3.    38


Megint barátnőztünk

Bíró Szabolcs

2012. augusztus 25-én, egy verőfényes szombati napon került sor magazinunk szerkesztőségének legutóbbi találkozójára.

2012.8.27.    31

A rovat további cikkei

Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2021.7.9.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.   


Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.   


Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.