Keresni és nem találni


Kovács Márta  2014.3.6. 4:30

A negyvenes évei elején jár. Csinos, az öltözködése egyedi, sok ruháját saját kezűleg készíti.

Mindig ápolt, tiszta, a munkáját precízen végzi, különleges egyéniség. Kellemes társaság – lenne, ha... Ha nem keresné folyton az igazit, az élete nagy szerelmét. Ha nem keseregne folyton az miatt, hogy miért maradt ő egyedül. Szépen berendezett élete van. Elmondása szerint, nehéz gyerekkor után, végre el tudta hagyni a szülői házat, és saját otthont rendezett be magának. Kis családi házat, amit a saját képére, kedvére alakított. Kicsi kert, sok-sok virággal, némi gyógynövénnyel és egy cicával. Ám a ház köré emelt kerítés nem csak a házat zárja el a külvilágtól, hanem a ház lakóját is. Alig mutat meg magából valamit, pedig igazán nincs mit takargatnia.

Látom rajta, hogy vágyik egy igazi családra. Valakire, akivel megoszthatja mindennapi búját-baját. Olyasvalakit keres, aki megérti őt, elfogadja őt olyannak, amilyen, és szereti minden hibájával együtt. Elmondása szerint ő ezt sokszorosan viszonozná. Egész nap csak a kedvese kedvét keresné, sütne-főzne a kedvéért, kifulladásig. Még a szeretett munkáját is feladná, csak találná már meg végre.


Kérdeztem is tőle egyszer, hát mégis hol akarod megtalálni? Jársz-e valahova ismerkedni? Netán az interneten keresgélsz? Társaságba, kirándulni, moziba, színházba jársz-e? A válasz egy határozott nem volt. Nem jár sehová, mert fél az idegenektől, főleg a férfiaktól. Bizalmatlan mindenkivel szemben, képtelen lenne egy idegennek megnyílni. Az ismeretségi köréből pedig már mindenki foglalt. Mindenki, aki egy kicsit is megfelelne az elvárásainak, korban, temperamentumban illenének egymáshoz. El sem tudja képzelni, hogy új ismeretségeket kössön, mintha már az első randin ágyba kellene bújnia valakivel. Szilárd meggyőződése, hogy minden férfi aljas, és csak kihasználná őt. Nem beszélve a világhálóról! Egyenesen perverz dolognak tartja egy vadidegennel szóba elegyedni, netalán még találkozni is.

Reményvesztett lettem. Szerettem volna segíteni. De hiábavaló volt minden próbálkozásom. Még a saját példámat is felhoztam, hogy bizonyítsam, igenis vannak még rendes emberek, és a negyedik x-en túl is lehetünk még boldogok, sőt szerelmesek. Csak bontsuk le a falakat, nézzünk körül, járjunk nyitott szemmel! Nem kell mindenáron keresni és találni valakit, és főleg nem kell hangoztatni, hogy mennyire vágyunk egy igazi kapcsolatra.

De ha figyelünk és hagyjuk, hogy a szívünk vezéreljen, előbb vagy utóbb majd odasodródik valaki mellénk. Valaki, aki megérzi, hogy őrá vártunk, és aki elfogad olyannak, amilyenek vagyunk. Csak engedni kell…Hozzászólások

ilali, 10. 03. 2014 16:20:23 ajtó
„Jársz-e valahova ismerkedni?” Ezt a kérdést sose értettem és most ötven fölött se értem. Tudom nem illik olyasmihez hozzászólni amiben nem tudunk segíteni. Csak jobb szó híján érdekesnek tartom a helyzetet. Ahol a magányos emberek élnek az van sehol és ahol ismerkedni lehet, az van valahol? Hiába tartja fenn az ember önmagát, a civilizációt a bátrak viszik tovább, akik elmernek menni valahova. Olyan is, írhatnám, de mi jogon ítélnék én meg vagy el bármit, bárkit. Ilyen (?), az élet. (A napokban megkérdezték tudok-e egy adott helyzetben segíteni. Mivel hölgyről volt szó megkérdeztem a legfontosabbat: - Csinos-e? Meg is kaptam a választ, hogy lehetek ilyen közönséges? Fiatal is hozzám és terhes is. De közben kiderült, hogy azért van bajban, mert a férje veri. Tehát van egy normális férfi, aki szórakozóhelyekre jár, terhes nőt ver és van a magányos közönséges, aki megmeri kérdezni, hogy legalább csinos-e a hölgy, mert miken járhat az esze. De akinek a keze járt el ész nélkül az holnap is ott lesz a szórakozó - ismerkedési helyen és fog találni új partnert addig is, amíg a nő meg nem bocsát neki. Mert megbocsát.) Miközben e hozzászólást pihentettem, hogy legalább a szövőnők emlékét ne sértsem, egy másik hölgy keresett meg (mozgalmas hét) szigorúan hivatalos ügyben. Meglátva a kerítést ami „véd és elzár” azt kérdezte: - Hogy lehet hozzád bejutni? Mondtam, hogy én az ajtót használom.
@


Kapcsolódó cikkek

Online-herceg szélessávon

Palkó Emese

Életünk egyre inkább meghatározó részét képezi a számítógép előtt eltöltött idő.

2014.3.4.   


Világhálós randikommandó

Tompa Orsolya

Egyre népszerűbbek az internetes társkereső oldalak. A kor nem számít, a fiataloktól az egészen öregekig regisztrálnak.

2014.2.27.   


Ismerkedési színterek

Faar Ida

Internet, közösségi oldalak, bulik és diszkók világa.

2014.2.25.    2


Kapcsolataink

Kabók Zita

Csak beállítjuk a neten a keresési feltételeket, egy klikk – és már indulhat is a vadászat!

2014.2.19.    13


Ismerkedés

Szendi Tünde

Voltak napok, amikor elfogta a félelem: egyedül érezte magát, és attól rettegett, hogy sosem lesz férje.

2014.2.17.    20


Online dating

Jády Mónika

Egyre több az olyan páros, akik talán soha nem találkoztak volna, ha nincs a világháló.

2014.2.12.   

A rovat további cikkei

Hit the road Jack, avagy egy cinikus vásárló

Kulcsár Tímea Ágnes

A párválasztás nehéz feladat. Ezzel talán senki sem vitatkozhat...

2014.2.10.   


Minden ötödik kapcsolat online

Sajtóhír

Százezreket csapnak be a bűnözők a társkereső oldalakon.

2014.2.6.   


Online szerelem

Tompa Orsolya

Nők és lányok ezrei keresik az igazit.

2014.2.4.   


Ádámok és Évák (Bélák?)

Nagy Csivre Katalin

Ádám és Éva sztorijának forgatókönyvét, ugye, mindenki ismeri.

2014.1.31.   


Online megtalált boldogság

Kiss Adrienn Éva

Azon kevesek egyike vagyok, akiknek teljes mértékben pozitív tapasztalatai vannak az internetes társkereséssel kapcsolatban.

2014.1.29.   


Akarom? Nem akarom?

Kozma Eszter

A mai fiatalok, még ha kapcsolatra is adják a fejüket, tartózkodnak a házasság intézményétől.

2014.1.24.