Világhálós randikommandó


Tompa Orsolya  2014.2.27. 3:46

Egyre népszerűbbek az internetes társkereső oldalak. A kor nem számít, a fiataloktól az egészen öregekig regisztrálnak.

Mivel mindenhol lehet már olvasni ezekről az oldalakról, Sári úgy döntött, kíváncsiságból kipróbálja. Regisztrált két társkereső oldalra is: feltöltött egy képet, írt egy kis bemutatkozó szöveget, majd várt. Sokáig nem kellett várnia, a kísérletének hamar eredménye lett. Már az első napon több mint tíz üzenetet kapott. A „hódolóknak” nem nagyon számított, hogy milyen korosztályt adott meg Sári, rendületlenül küldözgették a leveleket, hogy ők ismerkednének, találkoznának. Több randiajánlatot is kapott, de egyiket sem fogadta el.

Az ajánlatok igen sokfélék voltak – például kapott egy romantikus vacsorameghívást egy középkorú férfitól. Egy találkozó egy már majdnem, vagy már, a nyugdíj küszöbén álló embertől! Sárinak korabeli fiúk is írtak, akik úgy érezték, most fogják megtalálni életük szerelmét. Ami természetesen nem lehetetlen, hiszen hallhattunk és olvashattunk már olyanról, hogy az internet hozta össze a szerelmeseket, a kapcsolat pedig valóban működött, azóta is egy párt alkotnak.

Ezek az oldalak érdekes embereket is rejtegetnek. Olyanokat, akik egyéjszakás kalandot ajánlanak fix összegért cserébe. A tapasztalatok szerint a legtöbb ember nem feltétlenül azért regisztrál be egy ilyen oldalra, mert tényleg komoly kapcsolatot akar. Van, aki kíváncsiságból, van, aki mások nevében regisztrál, hogy azzal megalázhassa az illetőt. Van, aki – mint példánkban is láttuk – csak egyéjszakás kalandokra vágyik. Vagy éppen olyan embert keresnek, akik több alkalommal is belemennek a játékba, de ennél több sose lesz köztük. Vannak, akik párokat keresnek, vagy a párok keresnek maguk mellé valakit, vagy valakiket.


Sári nem próbálta ki, hogy mi lenne, ha férfiként regisztrálna, úgy gondolom, ilyen ajánlatokat a férfiak is kapnak. Persze nagyon sokat számít, hogy milyen képet töltünk fel magunkról, és mennyire meggyőző a bemutatkozásunk. A „hódolók” olykor nem adják fel, szakadatlanul küldözgetik az üzeneteiket még akkor is, amikor egyértelművé tesszük, hogy semmilyen kapcsolatot sem kívánunk létesíteni velük. Ezrével jönnek a pontok, milyennek értékelnek minket azok, akik megnézik az adatlapunkat, aztán sorban érkeznek a mosolyok, kézcsókok, virágok és puszik, amit akár viszonozhatunk is.

Minden ember másképp vélekedik erről a kapcsolatszerzési formáról. Vannak, akik elítélik, de vannak, akik nem. Bár nem biztos, hogy belemennének, de nem ítélik el. Vannak, akik kipróbálják, de eredmény hiányában inkább törlik magukat, és a sorsa bízzák a szerelmi életüket. Úgy gondolom (igaz, sok veszélyt rejtenek ezek az oldalak, hiszen akár zaklatás áldozatai is lehetünk), egy próbát mégiscsak megérhet, hiszen sose tudhatjuk, hol talál ránk a szerelem: a valóságban, vagy a világhálón...?!Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Keresni és nem találni

Kovács Márta

A negyvenes évei elején jár. Csinos, az öltözködése egyedi, sok ruháját saját kezűleg készíti.

2014.3.6.  1   


Online-herceg szélessávon

Palkó Emese

Életünk egyre inkább meghatározó részét képezi a számítógép előtt eltöltött idő.

2014.3.4.   


Ismerkedési színterek

Faar Ida

Internet, közösségi oldalak, bulik és diszkók világa.

2014.2.25.    2


Kapcsolataink

Kabók Zita

Csak beállítjuk a neten a keresési feltételeket, egy klikk – és már indulhat is a vadászat!

2014.2.19.    13


Ismerkedés

Szendi Tünde

Voltak napok, amikor elfogta a félelem: egyedül érezte magát, és attól rettegett, hogy sosem lesz férje.

2014.2.17.    20


Online dating

Jády Mónika

Egyre több az olyan páros, akik talán soha nem találkoztak volna, ha nincs a világháló.

2014.2.12.   

A rovat további cikkei

Hit the road Jack, avagy egy cinikus vásárló

Kulcsár Tímea Ágnes

A párválasztás nehéz feladat. Ezzel talán senki sem vitatkozhat...

2014.2.10.   


Minden ötödik kapcsolat online

Sajtóhír

Százezreket csapnak be a bűnözők a társkereső oldalakon.

2014.2.6.   


Online szerelem

Tompa Orsolya

Nők és lányok ezrei keresik az igazit.

2014.2.4.   


Ádámok és Évák (Bélák?)

Nagy Csivre Katalin

Ádám és Éva sztorijának forgatókönyvét, ugye, mindenki ismeri.

2014.1.31.   


Online megtalált boldogság

Kiss Adrienn Éva

Azon kevesek egyike vagyok, akiknek teljes mértékben pozitív tapasztalatai vannak az internetes társkereséssel kapcsolatban.

2014.1.29.   


Akarom? Nem akarom?

Kozma Eszter

A mai fiatalok, még ha kapcsolatra is adják a fejüket, tartózkodnak a házasság intézményétől.

2014.1.24.