Én mondtam, te mondtad


Nagy Erika  2016.3.18. 1:26

Ő mondta. Ragozni tudunk, ezért nem folytatom tovább, nem tartok nyelvtanórát.

S hogy miért jutott most ez az eszembe? Az unalomról, de nem unalomból. Az unatkozó emberek, persze nem mindegyik, csak azok, akik mivel nem találnak értelmes elfoglaltságot, pletykálásra adják a fejüket. S aki pletykál, az tudja a ragozást. Meg mást is. Hogy mire gondolok? Lássuk!

Én mondtam: Képzeld, a Feri megbolondult, otthagyta a családot egy huszonéves cicáért.


Te mondtad: Hallottad? Nem? Akkor elmesélem. De ülj le, mert elalélsz! Tudod, a Feri, a Briginek a férje lelépett, beleszeretett egy fiatal pipibe. Azt mondják, hogy a nő megéri a pénzét, szereti a nős pasikat. Van lakása, autója, mert mindig kiszipolyozza az adott szeretőjét. S ha már nem jól tejel az illető, kihajítja, mint a rongyot. Ez a balfácán se fog különbül járni, de meg is érdemli. A Brigi meg most már legalább nem hordja úgy fenn az orrát, nem vehet hetente új ruhát meg cipőt. Elmehet dolgozni, legalább megtudja, hogy mi is az élet, ugyanis Feri, állítólag minden értékes tárgyat elvitt, a pénzről már nem is beszélve.

Ő mondta: Nem fogod elhinni, hogy mi történt Brigivel! Vagy már tudod? Nem? Na, akkor gyere, megiszunk egy kávét, és mesélek. Az a pökhendi Feri, akit még a spenótnál is jobban utálok, kipakolta a lakást, még egy kiskanalat se hagyott a fiókban, felszedett egy húszéves bögyös csajt és felcsinálta. Vett a nevére egy nagy házat, a Brigi autóját eladta, tett hozzá suskát, vett a bigének egy terepjárót, hogy ha meglesz a baba, ne szűkölködjenek. Ráadásul azt hallottam, hogy ikrek lesznek. Amúgy meg, várható volt a válás, Feri ütötte-verte az asszonyt, igaz, amikor kibékültek, mindig elhalmozta pénzzel. Az a buta tyúk meg tűrt mindent a jólétért cserébe. Ha monoklija volt, vett egy méregdrága szemüveget, hogy elrejtse a külvilág elől, s ezzel minden el volt intézve. Na, majd most megnézheti magát!
Amúgy pedig nem kell annyira csodálkoznia, hogy visszanyalt a fagyi, mert neki is volt pasija. Annyira unatkozott néha, hogy jó dolgában félrelépett. Tudod mit, nem sajnálom. Megérdemelték egymást. Ja, meg azt is hallottam, hogy a kisebbik gyerek nem is Feritől van. S ha így belegondolok, lehet benne valami, mert nem hasonlít rá a gyerek.

A többes számot már nem írom le, de ki lehet találni a folytatást. A ragozás, az unalom és a pletyka jól megfér egymás mellett. Sajnos...Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Lógni vagy lépni

Huszár Ágnes

Az ember észre sem veszi, és órák telnek el azzal, hogy a semmiről olvasgat, idegenek életét figyeli, érdektelen és értéktelen dolgokat lát.

2016.3.29.    16


Hamis barátnő

Kabók Zita

Az ember manapság unalmában sok mindenre képes. Főleg, ha a közösségi háló által felállított hamis elvárásoknak akar megfelelni.

2016.3.22.    5


Unalmas percek

Tompa Orsolya

A 21. századon egyre inkább eluralkodik az unalom.

2016.3.14.    6


Nyilvános unalom

Kovács Márta

Aggódva figyelem a fiatal, unatkozó szülőket, vajon az ő csemetéik mennyit fognak unatkozni?

2016.3.7.    19


Bakancslista vs. unalom

Szendi Tünde

Hogyan nem tud az unalom beférkőzni a hétköznapjainkba?

2016.2.26.   


Unalom szülte életek

Tompa Orsolya

Érdekes módon van, amikor az unalom különböző, érthetetlen dolgokra sarkallja az embereket.

2016.2.13.   

A rovat további cikkei

Értelmet az életnek

Nagy Erika

Volt idő, amikor az unatkozó emberek kiültek a ház elé és bámészkodtak, beszélgettek.

2016.2.12.    8


Unalom, a figyelmeztető

Oriskó Renáta

Az unalom nem csak a tétlenség miatt jelentkezhet, hanem akkor is, ha elveszítjük valami iránt az érdeklődésünket.

2016.2.8.    14