A vadászat vége


Oriskó Norbert  2010.11.23. 6:23

Avagy a Vörös Tigris barlangjában...

Brúnó meghívást kapott egy előkelő estélyre, hölgytársával együtt. Merész húzásra szánta el magát: egy nála „szemtelenül” fiatalabb, elbűvölő lányt kért fel arra, hogy „elkísérje”. A lány el is jött – talpig vörösben. Több százan lehettek, jókedv, pompa, pezsgő, tűzijáték – a legszebb az egészben mégis az volt, hogy Brúnó tudta: neki van a legcsodálatosabb partnere!

Egyszerűen nem hagyhatta ki! Másfél hónapos udvarlás után a Vörös Tigris megszelídült. Csodálatos év következett, Brúnó a lány mellett a legszebb filmbéli románcokat élte át, a „Casablancától” kezdve az „Elfújta a szélig”. Csak az „Elemi ösztön” maradt ki. Előbukkantak ugyan konfliktusok, és valószínűleg látták is azokat mindketten, de a pergő élet elsimította mindet. Ám végül jött egy hónap, amikor Brúnó életében először szembesült létfenntartási gondokkal. A romantikára nem szakított időt. És ez hatott. Az együttlétük első évfordulójára még koccintottak, ám nem egész két hét múlva a lány közölte, vége, számára nincs értelme a folytatásnak. Pedig alig több mint egy hónapja még boldogan lubickoltak a tenger hullámaiban! Brúnó próbálta férfiasan és reálisan venni a dolgot: a lány még egyetemista, természetes az is, ha családalapításra vágyik (bár sosem beszéltek korábban erről). Sőt, a megelőző néhány nap kiélezett és feszült telefonos kommunikációja (illetve annak csődje) után még egyfajta csodának is tűnt a forró ölelésekkel teli búcsú, melyre a vasútállomáson került sor. De elindult a vonat, és Brúnó máris érezte, valami olyat veszített el, amiről nem is volt tudomása. Állandóan a könnycseppektől csillogó szempárt látta maga előtt. Sosem látott még hozzá foghatót. Este felhívta, de a telefonon hallottak csak megerősítették a tényt: vége.

„Vissza tudod szerezni?” – kérdezte tőle Roland barátja. „Igen, és csodálatos lesz” – hangzott a válasz. Mire Roland: „Ha azt tartod helyesnek, tedd, de gondolj arra, hogy a köztetek lévő akadályok egyelőre még nem szűntek meg, és így valószínűleg a mostani helyzetet újra átéled majd”.

Brúnó ezen mélyen elgondolkodott...

Néhány hét, és azok a szép tigrisszemek ismét közvetlen közelről és csillogóan tekintettek rá. Pedig gyakorlatilag semmi változás sem történt, ami felülírta volna a válás helyességét és indokoltságát. A korábbi kapcsolatukban ugyan még benne lett volna néhány szép hónapnak a lehetősége, de ha a lány nem lép időben, akkor még a szép emlékek is elmosódtak volna... A sors nem volt hálátlan, és bár „kicsit megkésve”, de a Vörös Tigrissel összehozták az „Elemi ösztönt” is.

Brúnó visszatekintett szakításaira. A korábbi esetekben mindig rögtön tudta, ki lehet a következő. Most nem. És örült minden korábbi szakításának. Ha azok nem lettek volna, akkor nincs a Vörös Tigris sem! A legjobb valamennyi között. És Brúnó nem vágyott új trófeákra. Már ő akart trófea lenni...

És Angelika egykori szavai jutottak az eszébe, és ez lehet akár a mostani
11. tanulság is: „Arra, hogy valakit szeress, egyedül is képesnek kell lenned. Máskülönben az nem is szeretet.”

(Az utolsó fejezet következik)Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

A NŐ

Oriskó Norbert

Az "Egy vadász naplója" sorozatunk befejező része.

2018.2.19.    4


Mi történt volna, ha...?

Oriskó Norbert

„Mi történt volna akkor, ha...?” Az élet szinte minden területén megfogalmazódik ez a kérdés.

2008.6.25.   


Szeretet és bosszú

Oriskó Norbert

Júlia és Brúnó munkahelyi párkapcsolata zavartalan volt, annak ellenére, hogy volt egy „dupla szépséghibája”.

2008.4.10.   


Beszéd vagy hallgatás

Oriskó Norbert

Gimnazista korában Brúnó irigykedett azon társaira, akik oly könnyedén az ujjuk köré csavarták a lányokat.

2008.2.4.   


Dupla vagy semmi?!

Oriskó Norbert

„Én nem szeretem a felmelegített levest. Ami egyszer jó volt, ugyanaz megismételhetetlen”…

2007.12.12.   


Szerelmi sokszög

Oriskó Norbert

Bár Brúnó biztos volt abban, hogy az Angelikával való kapcsolata örökre élete legszebb szerelmi emléke marad, a szakítás mégsem volt gyötrelmes.

2007.5.30.  2   

A rovat további cikkei

Az első mellékút

Oriskó Norbert

A munkahelyi kávézások, ebédek melletti tereferék során számos tabunak számító téma előkerül.

2007.9.16.   


NetLadyk

Oriskó Norbert

Brúnó korunk legnagyobb műszaki vívmányának tartotta a világhálót.

2007.4.13.   


Ecce homo

Oriskó Norbert

Brúnó tudta, élete legnagyobb szerelmének hitt kapcsolatának vége.

2007.3.11.   


Gellérthegy – Bálint-napra

Oriskó Norbert

Brúnó és Zsófi kapcsolata „tiltott gyümölcs” volt, mindketten tudták, ha folytatják, előbb-utóbb elveszti édes ízét…

2007.2.14.   


Háztűznéző

Oriskó Norbert

Brúnó mellkasa szélesre tágult a büszkeségtől, mikor fia az oltár elé lépett. Remélte, hogy Gáspár „holtomiglan-holtodiglanja” tartósabb lesz, mint az övé volt.

2007.2.3.