Várni vagy válni?


Fodor Tekla  2009.2.18. 12:40

A válás küszöbén álló nők egyik legnagyobb problémája a határozatlanság.

Kérdések sokasága kavarog a fejükben és a lelkükben. Nem könnyű eldönteni, hogy melyik a helyes út, mi a jó önmaga, és ha van, akkor gyereke számára. Hol a negatív, hol pedig a pozitív oldalára billen a mérleg, mely kellemetlen és derűs emlékeket egyaránt tartalmaz.

Sajnos manapság sokkal több pár válik külön, mint ahányan összeházasodnak. Ígéretet, fogadalmat tesznek: boldogan élnek, míg meg nem halnak! De hova lett mára ez a fajta életfelfogás?

A 21. században minden meg van engedve: több egyetemet végezni, többször házasodni, elválni, vagy a legújabb divat szerint együtt élni. Egy albérlet, melyben mindenki fizeti a részét, nincs gyerek, semmi papír. Sok veszekedés, még több el- és visszaköltözés, függetlenség. Talán ez is egy megoldás, ám időnként meg kéne állni egy pillanatra és elgondolkodni azon, hogy az adott helyzetben mi a legjobb megoldás. Várni, hiszen az idő múlása megoldhat különböző problémákat, vagy azonnal csomagolni, és újra hazaköltözni a szülőkhöz, a kicsi szobába.

Más helyzet áll elő, ha házasságról beszélünk. Olyan házasságról, mely tiszta szerelemből született, mely olyan felnőtt emberek kapcsolata, akik valamikor éltek-haltak egymásért. A tét nagyobb, hisz nemcsak egy bőrönd áll a küszöb mellett, melyet könnyedén felkap a szenvedő alany és kilép a nagyvilágba, új életet kezdeni. Itt megpecsételt közös múltról van szó, oltár és Isten előtti fogadalomról. Ilyen esetben dönteni bonyolult és szívszorongató, de hosszas mérlegelés után megszülethet a jó döntés. A döntés persze senkinek se könnyű, hiszen mindenki reményekkel telve indul el a házasság közös útján, amely immár romokban hever.

Túl kell élni, túl kell lépni, de előtte mélyen el kell gondolkodni, arról, hogy mit érdemes tenni: várni vagy válni? A jó döntést meg lehet hozni, csak nem szabad elhamarkodni.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Ágytól, asztaltól

Orbán Erika

E havi témánk apropóját az adja, hogy a ma embere mintha nehezebben tolerálná azt, akit élete párjának fogadott.

2009.2.27.  1   


Gondolatok válás előtt

Vég Erzsébet

– Na, hogy döntöttél, mész vagy maradsz?
– Még nem tudom.

2009.2.24.    1


Válni vagy nem válni?

Saloňová Andrea

Azt mondják, a válás a második legnagyobb trauma, ami embert érinthet.

2009.2.20.   


Holtomiglan, holtodiglan

Orbán Viktória

Minden kislány, majd nagylány álma, hogy egyszer oltár elé vezeti a nagy Ő.

2009.2.16.   


Tipikus történet?

Brunner Mónika

Egy megcsalt feleség története: „Elárult és becsapott a férjem!”

2009.2.13.   


Öröm és bánat

Nagy Erika

Annak idején a szüleim válása fájdalmas folyamat volt a számomra.

2009.2.12.   

A rovat további cikkei