Mit akar a gyerek karácsonyra?


Angyal Sándor  2009.12.4. 6:00

Kíváncsi voltam, hogy a gyerekek hogyan vélekednek manapság a karácsonyi ajándékokról.

Melyek azok a dolgok, amelyeket szívesen kapnak, és amelyeket nem. Ma már nagyon nehéz meglepetést vásárolni szeretteink számára, mert megnőttek az igények, megváltozott az ajándékozásról való vélemény. Már nem a szándék a fontos… minél drágább és nagyobb legyen! Vajon mit szeretnének 20 alatt?

Bea (6) – Láttam a tévében egy babát, azt szeretném megkapni. Meg babaházat is láttam, az is jó lenne, de akkor már autó is kell neki, meg mindenféle ruha. Csak az a baj, hogy biztos valami mást fognak venni, mert sosem azt kapom, amit kérek. Azt hiszem, hogy idén is be kell majd érnem valamilyen ócska pulcsival.

Karcsika (7) – A nagymamától kértem tavaly egy autót, amit a játéküzletben néztem ki magamnak. Éppen akkora volt, hogy beleférek és tudok vele közlekedni. Pizsamát kaptam, és nem örültem neki. Már másodszor vettek pizsamát és nem is szeretem. Miért nem kaphattam meg az autót. Idén anyuéktól kértem, de azt mondták, hogy nincs rá pénz. Lehet, hogy tőlük is pizsamát kapok?

Rozika (10) – Előző éven kinéztem egy Barbie-t és nagyon akartam. Mondtam is az anyunak és bólogatott, hogy „Jól van, megkapod!” Mikor jött az ajándékbontás, nem azt a babát kaptam, amit szerettem volna, hanem egy teljesen mást és nem is Barbie volt. Nem nagyon örültem neki. A keresztszüleim pedig ismét elláttak egy rakás harisnyával, amit egy évig hordhatok majd. Jobbat nem tudtak kitalálni?

Józsi (13) – Tudom, hogy nem állunk olyan jól, hogy drága ajándékokkal halmozzanak el az anyuék, mert apu néhány hónapja munkanélküli, így nincsenek nagy igényeim. Szívesen fogadok olyan ajándékokat, amelyeknek hasznát veszem, akár az iskolában. Nagyon szeretnék egy laptopot, de tudom, hogy nagyon kevés rá az esély, hogy megkapjam.

Judit (14) – Én azt sajnálom, hogy tavaly nem kaptam meg azt a sminkkészletet, amit kinéztem magamnak. Remélem, hogy idén megveszik az újat. Meg jó lenne egy új korcsolya is, hogy a barátnőimmel tudjunk kijárni a jégre. Örülnék a Twilight új részének, ha addigra meg lehetne venni DVDn, mert olyan cuki benne a srác, és persze jó volna az első is, hogy egyszerre tudjuk megnézni a csajokkal.

Peti (17) – Mondtam az apunak, hogy szeretném megcsinálni a jogsit, remélem, kifizeti nekem és örülnék egy sportos kis kocsinak is. Ha meglesz a jogosítványom, azonnal tudok vezetni, mert lenne autóm. A csajok manapság erre buknak, nem? Ezen kívül kéne egy új számítógép, mert a régi már elég lassú és nem viszi az új játékokat. A nagyinak szóltam, hogy elég rossz állapotban van a mobilom, úgyhogy vehetne egy újat. Régivel mégsem villoghatok a csajok előtt, hiszen már másfél éves.

Bori (19) – Idén kezdtem el a fősulit, és szükségem lenne néhány könyvre a tanuláshoz. Összeírtam őket és átadtam az anyunak. Megbeszélik a nagyszülőkkel, hogy ki mit fog megvenni. Szeretnék mást is, de most ezek a legfontosabbak és már annak is örülni fogok, ha a jegyzékben szereplő könyveknek legalább a felét megkapom.

Ezekből a feleletekből kitűnik, hogy ahány gyerek van, mindegyiknek mások az igényei. Akadnak olyanok, akik tisztában vannak a család anyagi helyzetével, és nem fut el velük a ló, viszont jelen van a másik véglet is, amikor nem tudják, hol a határ. A kérdés az, hogy mennyire lehet megfelelni a mai gyerekeknek. Néhányan sokat akarnak, amit a szülő nem biztos, hogy képes megadni számukra. Mi történik ilyenkor?Hozzászólások

Pandi, 04. 12. 2009 14:15:19
Peti(17)-nek inkább egy atyai pofon kéne...:D Másfelől viszont elég szomorú, hogy a mai csajok közül sokan tényleg azt suggalják, hogy vadiúj kocsi nélkül, menő mobil nélkül nem pasi a pasi..
B. Szabi, 04. 12. 2009 14:54:08 Aztarohadt...
Ilyenkor nyílik ki a bicska a zsebemben és jövök rá sokadszorra, hogy egyszerűen túl sokan vagyunk a Földön, rég túlléptük a kapacitását. Annyian vagyunk, mint a szemét, és bármennyit is tanulhatnánk a saját hibáinkból, nem tesszük: önző, mocskos, zsugori, élősködő (gondolat)bűnöző szörnyecskék vagyunk már 5 évesen is. Illetve a 90 százalékunk az. Sokadik éve kérdezik minden karácsonykor, hogy mit szeretnék kapni. Idén is az volt a válaszom, hogy teljesen mindegy. Nekem nem ez számít. Azért persze mindig felírok egy könyvet meg egy filmet támpontnak, de nem örülök neki, mert nem ez a lényeg karácsonykor. Persze ezzel nem akarom magam fényezni, én se vagyok jobb. Önző, mocskos, zsugori, élősködő (gondolat)bűnöző szörnyecske vagyok magam is! ;D
@


Kapcsolódó cikkek

Felejthetetlen ajándék

Dráfi Emese

Már több napja töröm a fejem azon, van-e nekem felejthetetlen ajándékom?

2009.12.18.   


Különleges ajándékozás

Kabók Zita

Hétköznapi csodák márpedig vannak.

2009.12.16.  2   


Gyertyák csendes pislákolása

Nagy Erika

Amikor október elején, betoppantam az egyik áruházba, gyökeret vert a lábam. Nem láttam semmi borzalmat, még csak meghökkentőt sem, mégis…

2009.12.14.   


Különös karácsony

Bíró Szabolcs

Ünnepi játék a szavakkal

2009.12.10.  3   


Az igazi stafírung

Szabó Sylvia

Felejthetetlen karácsonyi ajándékaim egyikére nagyon gyakran visszaemlékezem.

2009.12.9.   


Ajándékozz okosan!

Halász Kata

Szeretek fogadalmat tenni a ropogós malacsült felett pezsgővel a kezemben.

2009.12.7.   

A rovat további cikkei

Haikuvariációk nyárra

Katona Nikolas

Most kezdődik csak igazán a nyár! Mi másról is szólhatna vasárnapi versünk?

2022.6.26.   


Teljes életet élni

Zana Anita

A boldog élet nem a test épségén múlik – interjú a Rozmis-házaspárral.

2021.6.1.   


Tavaszi divattrendek

Itt a tavasz, és vele együtt az új divattrendek is. Lássuk, milyen ruhadarabokban leszünk igazán trendik 2019 tavaszán.

2019.2.20.    5


Bárki lefogyhat!

Halász Kata

Dr Pierre Dukan, a híres-hírhedt Dukan-diéta atyja saját módszerének két lábon járó bizonyítéka.

2012.10.31.    5


A sárga démon

Csepy Enikő

Nincs olyan ember e kerek világon, akit nem kerített volna már hatalmába ez a bizonyos szörnyeteg, legalább egyszer.

2012.4.6.    6


Szerelmeim – Dallamok (5)

Madarász Ildikó

Amikor a szívben megszólal valami... valami halk moraj...

2011.9.8.  1