Betegségmegelőzés (1)


Dr. Tóth Erzsébet orvos  2010.4.12. 17:53

Egészséges életmód, természetes gyógymódok, modern orvoslás.

Méregtelenítés

Nagy ellentmondások korát éljuk. A tudomány fejlődése az orvostudományban is nagy bravúrokat tesz lehetővé. Mint a gépekben az alkatrészeket úgy javítja a szerveket a sebész, új szerveket "szerel be" az emberi testbe, láthatóvá teszi az emberi szervezet minden zegét zugát.

Az ultrahangos vizsgálat kényelmes, fájdalommentes, mellékhatás mentes eljárás, melynek segítségével bepillantást nyerhetünk az emberi szervezet minden apró szegletébe.

A komputertomográfia és mágneses rezonancia szinte "felszeleteli" az élő embert, hogy a pontos diagnozis megállapításában segítsen bennünket.

Azonban a krónikus betegségek járványszerű terjedése sem elhanyagolható tény. A magas vérnyomás, a szívbetegségek, agyi és többi erek elmeszesedése, cukorbetegség, magas vérzsírszint, allergiák, emésztőrendszeri betegségek, csontritkulás, csontkopás, a rák különböző formái, az elhízás és még hosszan sorolhatnám a különböző krónikus betegségeket, mind-mind népbetegség, egyiket sem tudjuk meggyógyítani, csupán kezelni.

Mit jelent ez? Állandó gyógyszerszedést.

Vajon ésszerű-e minden szempontból a krónikus betegségek gyógyszeres kezelése akkor, ha a gyógyszerek kölcsönhatása újabb betegséget idéz elő? Ebből a kölcsönhatásból keletkezett betegségeket újabb gyógyszerekkel kezeljük, persze ha tudjuk. Ésszerű-e a gyógyszeres kezelés, ha nem ismerjük az alkalmazott gyógyszerek minden hatását a szervezetre, vagy azok kölcsönhatásait? Nem estünk-e át a "ló túlsó felére", hogy minden megoldást a vegyszerekben vélünk felfedezni? Létezik-e arany középút a gyógyszerszedés és helyes életmód megválasztása között?

Mi a jobb? A betegség velejáróinak elviselése, a gyógyszerek mellékhatásainak elviselése, vagy ésszerű gyógyszerszedés mellett vagy helyett egészségesebb életmód betartása? Ezekre a kérdésekre próbálok az elkövetkező sorozatban megoldásokat keresni, melyek felölelik az egészséges életmód alapszabályait, természetes gyógymódok adta lehetőségeket.

Összefoglalva nem a heveny, azonnali orvosi ellátást igénylő betegségekkel foglalkozunk majd, hanem a krónikus, hosszantartó, egészséges életmóddal történő betegségmegelőzéssel, gyógyítással.

A krónikus betegségek okai:

Mindenki tudja, hogy a krónikus betegségek a kor előrehaladtával alakulnak ki az emberekben. Ez azért van így, mert életünk során különböző méreganyagokkal találkozunk, különböző méreganyagok keletkeznek a szervezetünkben. Ezen méreganyagok annál jobban elhatalmasodnak rajtunk minél egészségtelenebbül élünk. Az elmúlt néhány generáció során egyre több és több méreganyaggal találkoztunk, s a természettől való elszakadás miatt egyre több méreganyag keletkezik a szervezetünkben.

Ezek az úgynevezett belső méreganyagok. A külső méreganyagok jelen vannak a környezetünkben, a levegőben,a vízben, az élelmiszerekben.

(Folytatjuk)Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Betegségmegelőzés (5)

Dr. Tóth Erzsébet orvos

Milyen is az amikor a méregegyensúly felbomlik?

2010.6.2.   


Betegségmegelőzés (4)

Dr. Tóth Erzsébet orvos

A kívülről bevitt mérgező anyagok mellett számolnunk kell a belső méreganyagokkal is...

2010.5.28.   


Betegségmegelőzés (3)

Dr. Tóth Erzsébet orvos

A kívülről bevitt mérgező anyagok mellett számolnunk kell az úgynevezett belső méreganyagokkal is...

2010.5.13.    1


Betegségmegelőzés (2)

Dr. Tóth Erzsébet orvos

Nézzünk szét először a külső méreganyagok tengerében!

2010.4.28.    1

A rovat további cikkei

Teherbeesés PCOS-szel

PR-cikk

5 dolog, amire érdemes jobban odafigyelned!

2022.5.19.   


Kimerültség ellen

PR-cikk

Kimerültnek érzed magad? A magnézium segíthet!

2022.4.23.   


Leküzdhető a fogorvosfóbia

Pszichológusi kanapé a fogorvosnál? Mit tehetünk, ha rettegünk a fogorvosi kezelésektől?

2022.3.15.   


A tesztoszteron fontossága

PR-cikk

A tesztoszteron az egyik legfontosabb hormon, amire szüksége van a férfiaknak, nőknek egyaránt.

2022.3.7.   


Ingyenes tünetellenőrző

PR-cikk

Online elérhető ötperces teszt. Részletek a cikkben.

2022.2.24.   


Az epilepszia világnapján

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Más is kötődik még február 14-éhez, mégpedig az epilepszia világnapja.

2022.2.14.   


Természetes immunerősítők

PR-cikk

Mit kell tudni a Flavin7 Gold természetes immunerősítőről?

2022.2.2.   


A leukémia nem válogat!

PR-cikk

Van, amikor az emberből hevesen feltörnek a miértek!

2021.11.28.