A férfi félelmei


Robert H.Raven  2009.6.2. 15:04

Eddig a nőkről írtam, de most nézzünk át kicsit a férfiak oldalára!

Fontosnak tartom leszögezni, hogy azokról a kegyelmi állapotban keletkezett félelmekről fogok írni, amikor a férfi szereti a nőt, és hosszú időt szeretne vele eltölteni. Például egy életnyi időt. Tehát, övön felüli érzelmekkel (is) viseltetik iránta.

A tisztességes hímnemű állampolgár a lelkében égő hiányt és ürességet érez, amikor nincs mellette a nő. Lehet, hogy meglepő, de férfiaknál (t.i. nálam) is jelentkezik ez az állapot. Nem gyakran, de annál intenzívebben.

Egy nő megszerzése tanulható. A férfi harmincéves korára nagyjából megtanulja, hogy mire buknak a nők, és mi az ő erőssége, amivel hódíthat. Ha jóképű, akkor az sokszor elég – bármennyire is legyen most felhördülés, mert a nők szeretik azzal ámítani a világot, hogy őket a külső nem annyira foglalkoztatja. (Nos, egy frászt!) Ha netalán mégsem annyira jóképű az illető, akkor pedig az kell, hogy vicces, kedves, vagy okos legyen, illetve, hogy ezeket kombinálja. Vagy elég, ha egyszerűen gazdag! (... – Ez itt a felhördülés helye!)

Az első félelem a KÜLSŐ. Ez természetes szorongás mindenkiben, és talán nem is kell nagyon sokat beszélni róla.
A második félelem a nő MEGSZERZÉSÉRE tett kísérlet. Vagyis leégünk-e, ha nem sikerül? Vannak pasik, akik simán átlépnek egy visszautasításon, vannak, akik nem.
De a harmadik félelem a legnagyobb, ami pedig a rettegett MEGTARTÁS.
Ez bizony nagyon kínzó tud lenni. Ha nem sikerül valakit megszerezni, akkor végül is nem történik semmi. Eddig sem volt meg, ezután sem lesz meg. Fájni fáj, de túllépünk rajta. De, ha már megszereztünk valakit, és az a valaki nagyon jó, nagyon az, akire vágyunk, nagyon szeretjük, és nagyon vége van az első éjszakának, akkor felkel a nap, és elkezdődik a másnap. A második, a harmadik…, a sokadik nap.

Ha a történelmet tekintjük, akkor láthatjuk, hogy egy háborút megnyerni viszonylag nem nehéz. Erő kell, hozzá és rohamok sora. Az ellenséget legyűrjük, ők elszaladnak, mi pedig kitűzhetjük a zászlónkat a sáncukra, és tarzan-üvöltéssel a világ tudtára adhatjuk, hogy mi nyertünk.

De kérem, a békét megnyerni?! Na azt nagyon nehéz! Hétköznapi módon jó lenni, az a nehéz!

Sokszor elhangzik a nők szájából az, hogy nem lehet minden nap úgy kinézni, mint az első randikon. Ez kérem visszafelé is érvényes. James Bond sem vezet minden nap Aston Martint, mert a küldetés végén vissza kell adnia a titkosszolgálatnak.

Manapság egy csók, vagy egy férfival együtt töltött éjszaka már a nők részéről sem bír olyan kötőerővel, mint hajdanán. Régebben azzal csókolóztak, akivel együtt szerettek volna lenni. Úgy értem, érzelmileg. Manapság Pasi 001 megcsókolása, vele való sétálgatás nem zárja ki azt, hogy párhuzamosan Pasi 002-vel menjen az esemesezés, az e-mailezés, összefutás egy kávéra. A nőket is hajtja a kíváncsiság, ezért többen több vasat is tartanak a tűzben egyszerre, mondván: „Majd meglátjuk, hogy mi lesz! Nyerjen a jobb!"

Ez az, ami a férfiakat elbizonytalanítja. Mi van, ha van valaki, aki picit jobb képű, picit érdekesebb, picit jobb autója van, és az éppen szárba szökkenő szerelmünket elrabolja. Mennyi pasi van, aki amiatt kesereg, hogy ő nagyon tudna szeretni egy bizonyos nőt, de azt a nőt mindig elviszik a pillanatnyilag érdekesebb pasik.

Lehetne most ítélkezni, hogy az a nő, akkor biztos „olyan”, de nem ilyenek vagyunk-e mindnyájan? Nem a jobbat keressük mindig? Mindig izgalmasabb az új ígérete, mint a régi rutinja.
Naná, hogy van eset, amikor mérlegre tesszük dolgainkat, és a régi, biztos mellett döntünk, de a lelkünk mélyén nem vágyunk-e mindannyian egy kis új izgalomra? Tegye fel a kezét, aki még sosem csalta meg a párját gondolatban sem!

A negyedik félelem az EMANCIPÁCIÓ. Félünk attól, hogy megfelelünk-e a modern kor elvárásainak? Régen azt várták el a nők, hogy egy suhintással legalább két törököt levágjunk. Ezt könnyű volt teljesíteni. Fekvőtámaszokat kellett csinálni, és a kardforgatást gyakorolni. Ma viszont mik a követelmények? Legyünk iskolázottak – legalább annyira, mint a partnerünk. Legyen jó munkánk – egy picit jobb, mint a nőnek. Legyünk általánosan „érdekesek”, ami életre hívja az összes eszement extrém sportot a denevérszögecseléstől kezdve a mountain bike-os könnyűbúvárkodásig. Legyen jó autónk, lehetőleg jobb, mint a barátnőnk barátnői pasijának.

Aztán a félelmek mellett vannak még a zavaró tényezők is. Nézzünk párat!
Feltételezve, hogy a hölgy külsőleg tetszik, ami a legjobban zavar egy találkozó alkalmával, az a MEGOSZTOTT FIGYELEM.
Ismert tény, hogy a nők sokkal inkább képesek több dologra figyelni egyszerre, mint a férfiak. Egy klasszikus kép szerint egy nő vígan tud pulóvert kötni, miközben tévét néz, és közben kikérdezi a leckét a gyerektől. Erre, mi férfiak, képtelenek vagyunk, és talán arra is, hogy elfogadjuk azt, hogy más viszont gond nélkül megteszi ezt. Vagy legalábbis a kapcsolat kezdetén nem nagyon toleráljuk ezt. Az alapszituációban felkészítem a lelkemet a találkozóra, az összes gondomat beteszem egy képzeletbeli szekrény fiókjaiba, és teljes figyelmemmel a hölgyre koncentrálok. Ha a hölgy közben esemesezik, vagy hívásokat fogad, illetve a beszélgetés témáit tekintve túlzottan csapong, az zavaró. Tessék odafigyelést tanúsítani! Vagy legalább eljátszani...

A következő zavaró dolog a TÚLZOTT VISELKEDÉS-ANALITIKA.
A férfilélek nem túl bonyolult. Nem nagyon szoktunk jelezgetni, utalgatni, „úgyértenihogy”. Ha a hölgy megpróbálja a találkozóhoz vezető levelezésünket, beszélgetéseinket elemezni, akkor – vigyázat, hölgyek! – a határt könnyű átlépni, és onnan már számunkra az elemezgetés azt fogja előrevetíteni, hogy a nő mellett minden mozdulatunkra, szavunkra, rezdülésünkre kényelmetlenül állandóan figyelni kell, mert később talán meg kell magyarázni.

Itt kell ismét nyomatékosan szólni az asztrológiáról! A férfiak nem hisznek benne. Kész, slussz! 5-10 perc előadást a témáról mosolyogva végighallgatunk, egy jól hallható „igen”-nel nyugtázunk, és ennyi. Ugyanez a helyzet a macskával/kutyával/kanárival is.

Az utolsó talán a sorban, de nem utolsó a fontosságban az, amikor a hölgyek kifejezik, hogy őket egyáltalán nem érdekli a férfi anyagi helyzete, autója, órája stb. Ez azért gond, mert egyrészt ez nem igaz, másrészt a férfinek sikert/erőt kell mutatnia a világ felé, amit manapság nem a levágott törökök számával demonstrálunk, hanem a modern korunk ikonjaival.

Tény, amit jó elfogadni: egy férfinak az autó nem egy eszköz, amivel A-ból B-be jut el, és az óra nem arra szolgál, hogy megnézzük, hogy féltizenkettő öt- vagy hat perccel múlt-e már el. Ezek stílust és társadalmi státuszt kifejező eszközök. Ezekkel tudjuk magunkat elhelyezni a férfiak hierarchikus rendjében. (Természetesen egy bizonyos határig, mert ha valaki nagyon hivalkodik a tárgyaival, az már taszító.)

De ilyen világban élünk!Hozzászólások

Gabriella, 02. 06. 2009 20:37:23
Végre! Azt hittem, hogy megszűnt létezni az író! A cikk érdekes! Nem értek egyet mindennel, vagy inkább azt mondom, hogy vitatkoznék az állításaival, de nem mindegyikkel!
Enikő, 02. 06. 2009 21:04:51
Érdekelne az író órájának és autójának márkája...
a, 02. 06. 2009 21:16:10
Enikő, jobb ha nem tudod.
Bambina, 02. 06. 2009 21:19:09
Enikő! Én azt hiszem értem, hogy mire gondolhat az író! Nem az számít, hogy a LEGDRÁGÁBB legyen, hanem, hogy legyen stílusa. Nagyon sok olyan dolog van ami drága, de nem venném fel, vagy nem venném meg. De van olyan is ami középárban van, viszont stílusos. Szerintem az óra és az autó példája arról szól, hogy "ne add alább". Én inkább várok 2-3-4 hónapot még, és akkor veszek meg egy jobb minőségű dolgot, minthogy bóvlit tartsak magam körött!
Egy másik Enikő, 02. 06. 2009 21:23:16 kérdés "a"-hoz
Miért, te tudod? Vagy csak szédíted itt a közönséget, hogy ismered az írót? :-) Szóval, milyen? :-)
Milli, 03. 06. 2009 15:28:09
Nagyon leült a társalgás! Én egyet értek azzal, hogy nem a hivalkodás fontos, és aki elítélné ezt, az gondoljon arra, hogy megnézi egy másik nőn a ruhát, az ékszereket, a táskát és hozzáméri-e a magáéhoz! Szerintem midnenki ilyen! Én úgy gondolom, hogy nem egy terepjárós pasiról van szó! Biztos van valami jó autója, de nem BMW és nem is piros sportkocsi! Az órához nem értek! :-)
a, 03. 06. 2009 15:39:19
Igen ,nagyon régóta ismerem és ennyi legyen elég.
Katica, 03. 06. 2009 15:42:29
Nem nagy kunszt megtudni milyen márkájú autója van a szerzőnek hisz a múltkor megírta!!! Kedves "a" mi ez a nagy rejtélyesség??? :)
Timi, 03. 06. 2009 16:00:48
Katica, erre gondolsz? "Ez történt velem is. Vettem egy régi-régi Alfa Romeot. A másik kocsimmal vagánykodom, előveszem ünnepnapokon, az Alfánál pedig az a lényeg, hogy elférjen benne a szatyor, elvigyen oda ahová kell, ne legyen kényes, számítani lehessen rá. " Az AR csak bevásárolni kell! A kérdés, hogy milyen a "másik"! :-)
a, 03. 06. 2009 19:12:43
Katica, nincs semmi rejtélyesség, személyesen ismerem, ennyi.
Katica, 03. 06. 2009 22:05:58
Lehet, hogy értem... vagy mégsem???:) De legalább az egyik autómárkáját már én is tudom, nem mintha olyan fontos lenne. Mármint a márka. Legalábbis nekem. Kedves "a" és akkor most nekem legyen kisebbségi érzésem, mert én személyesen nem ismerem az írót???
Eszterházy Klára, 03. 06. 2009 22:46:27
Akadnak meg tovabbi felelmek, Gyermekem! Ezek ugyanugy megtalalnak. Lasd.: Mario Puzo: The Fools Die
a, 04. 06. 2009 15:05:43
Drága Katica! Azt csinálsz amit akarsz, úgy érzel ahogy Neked tetszik.
barcsa, 05. 06. 2009 21:31:52 Felteszem a kezem :)
Hat en felteszem a kezem: SOHA, meg gondolatban sem csaltam meg a parom :) 5 eve mar..es nem is vagyom soha, meg gondolatban se masra :)) Nos?
Katica, 05. 06. 2009 21:57:18
Magasságos ég! Kedves "a" hogy te milyen bölcs vagy!!! Nem terjesztettek elő még semmilyen kitüntetésre vagy díjra??? Ekkora okosság láttán egész elpirulok...
Kati, 11. 06. 2009 09:49:19 Barcsa!
Barcsa! Szép ez a vallomás, de az igazság az, hogy ekkorát még nem lódítottak ezen a honlapon, mint most te! :-)
@


Kapcsolódó cikkek

Néha értelem, és sok érzelem

Robert H.Raven

Nemrég a kedvenc kávézómba ücsörögtem egy lusta, délutáni olvasgatás alkalmával.

2009.7.9.  14    1


Null-null, az idegen téma

Robert H.Raven

Elnézést, hogy egy nőknek szóló szekcióban ezzel a témával állok elő, de a téma kikerülhetetlen...

2009.6.21.  7   


Női balfogás, reglap a neved!

Robert H.Raven

Ha már az internetes társkeresésnél tartottam a múlt héten, hadd folytassam is azzal!

2009.5.13.  13   


Női naivság, internetre fel!

Robert H.Raven

Állítólag az illuzionisták nem különösebben ügyes emberek. Viszont egy dologban nagyon jók, és erre épül a sikerük is.

2009.5.5.  10   


Az exeket elfelejtik, ugye?

Robert H.Raven

Amikor az egyik lakásból egy másikba költözünk, akkor nagyon figyelmesen kell eljárnunk.

2009.4.25.  14   


Barátom a párom

Robert H.Raven

Avagy a barátom és a párom, avagy: hogy is van ez?

2009.4.7.  10    1

A rovat további cikkei

Fitneszbe megyünk!

Angyal Sándor

Na, nem én! De manapság divat fizetni azért, hogy drága tornagépekkel eddzük a testünket.

2013.11.14.  2   


Szőke nő az ülés mélyén

Angyal Sándor

Nem, nem egy Almodóvar-filmről lesz szó, hanem a színtiszta valóság nagy autókról és szőke sofőrökről...

2013.9.25.  2    17


A nők többet vásárolnak

Angyal Sándor

A cím megtévesztő, vagyis szerintem nem teljesen igaz.

2013.6.4.  4    13


Mitől félnek a férfiak?

Faar Ida

Rendíthetetlenek, erősek, kitartóak, bátrak, sebezhetetlenek, ilyen és ehhez hasonló jelzőket használunk, ha a férfiakat akarjuk jellemezni.

2013.2.22.    8


Anyasági időhajsza

Szilvási Krisztián

A férjezett családos anyák hétköznapjai – férfiszemmel.

2012.10.25.  3   


Nincs barátság szex nélkül?

Szilvási Krisztián

Mármint férfi és nő között természetesen.

2012.10.12.    25