Női naivság, internetre fel!


Robert H.Raven  2009.5.5. 7:27

Állítólag az illuzionisták nem különösebben ügyes emberek. Viszont egy dologban nagyon jók, és erre épül a sikerük is.

Mégpedig abban, hogy elhitetik a közönséggel, hogy az fog történni, amit a közönség látni akar. Vagyis a néző elhiszi, hogy a bikinis cicababa becsücsül a páncélszekrénybe, és rövid hókuszpókusz után nyuszi vagy galamb formájában jön elő. Teljes a siker, taps, függöny le!

Ez engem kicsit a női naivitásra emlékeztet, ami gyakran igazi csodálattal valamint aggódással tölt el. Régebben is voltak ilyen „kapcsolat-illuzionista” férfiak, de meg kellett dolgozniuk a sikerért, manapság viszont az internet kinyitotta Pandora szelencéjét, és kimeríthetetlen eszköztárhoz juttatta a női naivitásra pályázókat.

Nézzük a jelenséget konkrétan! A sztorit több hölgy történetéből gyúrtam össze, de valójában lehet, hogy csak a neveket kellett volna kicserélni, mert mindegyik történet majdnem ugyanarról szól.

A hölgyeink megismerkednek az interneten egy pasival – ki-ki a magáéval –, akivel egyre gyakrabban leveleznek, és rövid idő alatt eljutnak odáig, hogy órákig chatelnek, viccelgetnek, beszélgetnek erről-arról, már a gyerekvállalásról is. Teszik mindezt egészen gyakran, szinte minden másnap este. A hölgyemény már rohan haza, hogy odaülhessen a gép elé és várja a lovagját. Még soha nem találkoztak egymással, de fotót már küldtek egymásnak.

Hoppá, a fotó! Nos, engem, ha kicsit sejtelmesen megvilágítanak, valamint ha hunyorgunk és kicsit balra, felfelé nézünk, akkor össze lehet téveszteni Brad Pitt-tel. Egyéb módon nem! Ennyit a fotóról.

Lánykáink nagyon lelkesek, mert szerintük lovagjaik mások, mint az összes többi. Érzékenyek, nem félnek kimutatni az érzéseiket. Hah! És például épp Vízöntők...!

Na, most kis közbeszúrás, csak igazodási pontként! A horoszkóp, a csillagjegy minden –ismétlem MINDEN – egészséges lelkületű heteroszexuális férfi szerint marhaság. Az lehet, hogy mást mondanak, de legbelül egyik sem hisz benne. Nekem, ha tetszik egy nő, akkor nemhogy Vízöntő, de vízszivattyú is leszek, ha az kell a kapcsolat sikeréhez.

Visszatérve, aztán a nagy internetes l’amour egy pontján kiderült, hogy a drót túlsó végén leledző pasinak sikerült összeszednie egy barátnőt. Kérdéses barátnéink gratulálnak közvetlen azután, hogy elalélnak attól, hogy milyen őszinte emberrel hozta össze őket a sors, hogy ezt az infót velük így megosztja a férfi. „Minthogy nem akarok tőle semmit, így továbbra is barátok maradunk” – hangzik ilyenkor a mondat. De aztán előjön a kisördög és kiderül, hogy amióta létezik tudomás a barátnőről, egyre többet gondolnak a férfira, és latolgatják, talán jó volna vele találkozni, mert ha az esetleg ismét egyedül lesz, akkor talán eljönne az ő idejük is...

Erről kérdezik aztán a nők az én véleményemet.

Amikor sztorit hallok arról, hogy valaki hónapokon keresztül órákat tölt egy olyasvalakivel, interneten keresztül „beszélgetve”, akit még soha nem látott, azon gondolkodom, hogy vajon lehet-e még ezt a hibát valahogy, vagy valamivel felülmúlni? Oké, tudom, hogy Hollywoodban tudnának ebből filmet csinálni, de az Isten szerelmére, Hollywood amerikaiaknak készít filmet, ahol az átlag IQ szint kevesebb, mint az áprilisi középhőmérséklet Celsiusban kifejezve!

Az internet jó az első két-három alkalommal, de utána, nosza, fel a szexi rucit, és irány az első teázó, vagy szerencsésebb országokban, Starbucks! Ez a korrekt procedúra, és halogatni ezt egyenlő a felsüléssel. Nem lehet közel kerülni valakihez, ha nem mentünk át a „Fizikai Vonzódás” tesztjén, és ennek a tesztnek a sikeres abszolválása nélkül időt és energiát invesztálni ilyen kapcsolatba annyi, mintha egy köteg bankót menet közben kiszórnánk az autónk ablakán, és remélnénk, hogy az összeg majd idővel kamatostól visszakerül a bankszámlánkra.

De van még rosszabb is!

Honnan tudható, hogy nincs évek óta barátnője? Félreértés ne essék, nem az internetes társkeresés ellen ágálok, mert szerintem az internetes ismerkedés a huszonegyedik században pont olyan eszköz, mint száz évvel ezelőtt a fonóba járás vagy/és a szüreti bál volt. Ám ezt is, mint mindent, ésszel kell csinálni!

Azt mondja az egyik barátném, hogy ő érzi, ha igazat mondanak neki, és nem ismeri félre. Én meg azt érzem, hogy a pasi otthon nem azon tűnődik, hogy vajon milyen virágmintás tapétát applikáljon fel a falra.

De még ez sem elég. Van ennél rosszabb is!

Ez az általam imádott kis hölgy, meg is kérdezi nyíltan a pasitól ezt : „Majd ha esetleg mégis egyedül maradsz, akkor ott lehetek neked én?” Persze csak úgy viccesen kérdezi meg, de ha a partner vevő rá, akkor lehet komoly is a kérdés. Hogy is lehetett volna ennél szebben azt mondani, hogy „Én száz százalékig érdeklődöm irántad, a te érdeklődésed irányomban viszont nulla. Ha mégis akarsz, akkor gyakorlatilag semmit nem kell tenned, csak füttyentened.” Bizony nem tenném a kezem a tűzbe, hogy nincs még két-három nő, aki hasonlóan érez, mint az én barátném, vagy nincs még két-három aktuális barátnő is a porondon.

Hölgyek, naivnak lenni lehet, sőt néha lelket simogatóan jó is tud lenni, de mindig maradjon egy kis hely az események józan értékelésének is!Hozzászólások

Kpéci, 05. 05. 2009 15:10:22 ki az?
Én nagyon kíváncsi vagyok arra aki ezt és a többi cikket írja! Nagyon gyanítom, hogy nem férfi, hanem nő! Vagy ha férfi, akkor........ van valakije? :-)
Alonka, 05. 05. 2009 16:08:39
A leírtakkal csak egyetérteni lehet!
B, 05. 05. 2009 19:25:54
Igen, ez nagyon igaz. Méltóság is van a világon és senkinek sem szabad megalázkodni mert régen látott nadrágot. Akik így viselkednek ahogyan a cikk szereplői azok lejáratják a női nemet.
Andi, 06. 05. 2009 10:31:48
B! Azért itt lehet szó érzelmekről is és nem csak arról, ki mikor látott nadrágot. Az írás valóban igaz, de emberek vagyunk!
Lola, 06. 05. 2009 14:03:42
Én nem gondolom olyan veszélyesnek, ha egy pasinak megmondjuk, hogy tetszik és akarjuk! Nekem már sikerült így barátra szerttennem!
c, 06. 05. 2009 15:57:16
Lola! Ez a cikk nem erről szól!
Vki, 06. 05. 2009 20:30:15
Huha, de sajnalom a cikk irojat. Eloitelet az van - igaz hogy rengetegen vagyunk manapsag akik neten talaltak meg a parjukat, s a szam csak gyarapszik...remelem ez nem zavar.. Aztan arrol is lehetne szot ejteni, hogy mennyien vagyunk akik nem diszkoban, kocsmaban, strandon szeretnenk ismerkedni hanem kisse melyebben, amire ugye a fent emlitett helyeken nem sok esely van (en eleve nem jarok zajos helyekre szorakozni, ismerkedes kedveert plane hulyeseg lenne hisz csak atvernem a szorakozni kedvelo illetot..nem? Meg hat nem is allnek vele szoba, hiszen az ertekrendem a ferfit illetoen is meghatarozta, hogy o se szeressen olyan modon szorakozni..) No mindegy. Sokan vagyunk akik igy megtalaltak a boldogsagot (hosszu tavon..) - ha korulnezunk, manapsag nem sok kapcsolat stabil, akar neten akar mashol kottetett. Nyilvanvalo hogy nem a netben van a hiba - sot, tobb olyan netes part ismerek akik eveken, evtizedeken at boldogok, azoktol elteroen akik szorakozohelyen stb boronalodtak ossze...mert talan nekunk volt mirol orakat beszelni naponta, ellentetben azokkal akik egy buliban jottek ossze kulso benyomasok alapjan, mert hiaba is probalnanak beszelgetni mikor egymas szavat se halljak - es a kulso benyomasok elnyomnak minden belsobb erdeklodest az elejen..Talan nehez elkepzelni de nem minden ember a kulso alapjan akar kapcsolatot epiteni, s nem kell ehhez bun rondanak se lenni..csak melyebb lelkuletunek. Nem? Hanyan vagyunk akik talan ra se neznenk egy ferfira (vagy nore) mert oszul, tiz kiloval tobb mint az idealis, szemuveges..stb..bezzeg ha ismerned belulrol, ezek a dolgok mellekesek lennenek, eltorpulnenek a szemelyiseg varazsa mellett :) Kivanom a cikkironak hogy talaljon boldogsagra, neten innen vagy tul, s ne vegyen egy kalap ala mindenkit, csak mert egy bizonyos medium (adott esetben net) segitsegevel talaltak az igazira. A kapcsolat melysege es sikere nem ezen fog mulni, hanem amit a ket fel lelkileg es erzelmileg is belead (az istenitett kulsosegeken kivul). - Udv, egy sikeres netezo (6 eve stabilan, immar 3 baboval :)
    
Klic, 06. 05. 2009 21:15:10
Sztem a cikkírónak nem előítélete van hanem véleménye. Ez a stabil hat év nagyrészt a kocsmában, egyéb zajos helyeken ismerkedőknek is megvan két-három babával egyetemben. Meg a csúnya pasi csinos nő és fordítva felállás is megvan. A neten ismerkedni persze érdekes de az még sokkal érdekesebb, hogy miért nem lehet egy kávézóban elmesélni mindazt kevesebb idő alatt? Meg aztán a neten, ellentétben a személyes ismerkedésekkel, nincs metakommunikáció. Nem lehet olyan hamar kiszűrni az elmebajosokat, egyéb agyilag vagy lelkileg sérülteket. Ki ki ismerkedjen ahol neki jólesik viszont az biztos, hogy a nők nagyon hülyék tudnak lenni.
Ági, 06. 05. 2009 22:52:24 Vki-nek
Idézet az cikkből: "Félreértés ne essék, nem az internetes társkeresés ellen ágálok, mert szerintem az internetes ismerkedés a huszonegyedik században pont olyan eszköz, mint száz évvel ezelőtt a fonóba járás vagy/és a szüreti bál volt. Ám ezt is, mint mindent, ésszel kell csinálni!" Bocsi! Szerintem ez nálad kimaradt! :-)
XY, 12. 08. 2009 16:22:43 vélemény
Aki ezt a cikket írta teljes mértékbe igazat adok.Akár férfi akár nő.Volt már benne tapasztalatom.Akármilyen nemü aki keresi a párját ha nincs már az kb a 4.levélbe a szex akkor hátat fordit egyik a másiknak.Én is észrevettem már.A társkereső programokba hazudozni tudnak az emberek,meg kínálgatják magukat de ugy,hogy az meg is szólal.De sokmindenki rá is fázott erre.Sok ilyen személlyel beszéltem már.Egyszer azt olvastam,hogy aki azt mondja:komoly kapcsolatot akar az csak a kalandra vágyakozik ami tényleg így van.Ez az egész csak időpocsékolás.
@


Kapcsolódó cikkek

Néha értelem, és sok érzelem

Robert H.Raven

Nemrég a kedvenc kávézómba ücsörögtem egy lusta, délutáni olvasgatás alkalmával.

2009.7.9.  14    1


Null-null, az idegen téma

Robert H.Raven

Elnézést, hogy egy nőknek szóló szekcióban ezzel a témával állok elő, de a téma kikerülhetetlen...

2009.6.21.  7   


A férfi félelmei

Robert H.Raven

Eddig a nőkről írtam, de most nézzünk át kicsit a férfiak oldalára!

2009.6.2.  16    2


Női balfogás, reglap a neved!

Robert H.Raven

Ha már az internetes társkeresésnél tartottam a múlt héten, hadd folytassam is azzal!

2009.5.13.  13   


Az exeket elfelejtik, ugye?

Robert H.Raven

Amikor az egyik lakásból egy másikba költözünk, akkor nagyon figyelmesen kell eljárnunk.

2009.4.25.  14   


Barátom a párom

Robert H.Raven

Avagy a barátom és a párom, avagy: hogy is van ez?

2009.4.7.  10    1

A rovat további cikkei

Fitneszbe megyünk!

Angyal Sándor

Na, nem én! De manapság divat fizetni azért, hogy drága tornagépekkel eddzük a testünket.

2013.11.14.  2   


Szőke nő az ülés mélyén

Angyal Sándor

Nem, nem egy Almodóvar-filmről lesz szó, hanem a színtiszta valóság nagy autókról és szőke sofőrökről...

2013.9.25.  2    17


A nők többet vásárolnak

Angyal Sándor

A cím megtévesztő, vagyis szerintem nem teljesen igaz.

2013.6.4.  4    13


Mitől félnek a férfiak?

Faar Ida

Rendíthetetlenek, erősek, kitartóak, bátrak, sebezhetetlenek, ilyen és ehhez hasonló jelzőket használunk, ha a férfiakat akarjuk jellemezni.

2013.2.22.    8


Anyasági időhajsza

Szilvási Krisztián

A férjezett családos anyák hétköznapjai – férfiszemmel.

2012.10.25.  3   


Nincs barátság szex nélkül?

Szilvási Krisztián

Mármint férfi és nő között természetesen.

2012.10.12.    25