Null-null, az idegen téma


Robert H.Raven  2009.6.21. 21:11

Elnézést, hogy egy nőknek szóló szekcióban ezzel a témával állok elő, de a téma kikerülhetetlen...

...mivel a nők, partnerük kapcsán, jócskán érintettek a dologban.

Elsőre le is kell szögezni, hogy engem két dologgal lehet igazán büntetni: a tökfőzelékkel, és a focival. Az elsőt genetikailag utálom, a második megszeretése érdekében hatalmas erőfeszítéseket tettem gyerekkoromban. Kértem születésnapomra bőrlabdát, passzolgattam a fallal, focisták képeivel dekoráltam a szobám falát – de nem ment!
Sehogy sem sikerült megszeretnem a focit.
Szerintem a magyar foci túldimenzionált állapotba került. Reggelente, ahogy készülődés közben hallgatom a tévét, szinte rettegek attól a pillanattól, amikor felcsendül a SportPlusz szignálja és jön Gyárfás Tamás, és a maga halk, „énúgyismindentjobbntudok” számonkérő modorában elbeszélget Kovács 21-gyel, hogy a Karakószörcsög – Pornóapáti NB XII-es rangadón miért nem rúgta be azt a gólt, amit be kellett volna rúgnia, mert a szél is úgy fújt, és az istenek is jó hangulatban voltak.

Nem a riporterrel van a gond, mert ő teszi a dolgát, hanem a válaszokkal.

Vagy hadd említsem meg azt, ami még borzasztóbb: amikor az épp aktuális szövetségi kapitány nyilatkozik.
Rájöttem, hogy ebben az országban bárki lehetne szövetségi kapitány, aki háromféle nyilatkozatot memorizálni tud:
a.) Amikor megválasztják: „Bizakodó vagyok, fiatalokat is szeretnék kipróbálni, keményen fogunk készülni.”
b.) Az első meccs után, a Közép-Melanéz Szigetektől elszenvedett megalázó, 8:1-es vereségről: „Nem vagyok elkeseredett, jó megmozdulásaink is voltak, sajnos kihagytunk egy helyzetet, és most ők jobbak voltak.”
c.) A b.) nyilatkozat után 2-8 nappal, amikor lemond: „Sajnos nem kaptam meg a támogatást az MLSZ-től, sem anyagilag, sem erkölcsileg.”


Ám mondhatja mindenki, hogy kritizálni könnyű, de a megoldást kitalálni azt már nem annyira.

Kérem, azt hiszem, nekem két javaslatom is lenne!

Az első megoldás elvi hátterét kamaszkorom emlékei szolgáltatták. Már akkor is nagyon érdekeltek a lányok, és meg kell mondanom, igencsak jó ízlésem volt. Mindig kinéztem magamnak a legdögösebb csajokat, bomba alak, szép arc, tuti haj, csodálatos illat – és azonmód reménytelen szerelembe esetem.

Vagy ami rosszabb volt: próbálkoztam. Természetesen nem volt sikerem, ami elszomorított, és frusztrált lettem. Aztán eljött a megvilágosodás, és rájöttem, hogy olyan lányokra kattanok rá, akik magasabb ligában „játszanak”. Prózaian megfogalmazva, nem nagyon rúgtam labdába a csini csoporttársaimnál, mert együtt koptattuk a padot, öt centivel voltam tőlük magasabb, és láttak már testnevelés órán kék klottgatyában és fehér atlétatrikóban. Ellenben a helyi menő csávó, aki tíz centivel volt magasabb lányoknál, és volt neki tuning Ladája, valamint Bécsből hozott szabadidőruhában járkált éjjel-nappal, nos, ő bizony sikeres volt!

Ezen a logikai vonalon elindulva, az a probléma, hogy a magyar válogatott, illetve a magyar csapatok más futballcsapatokat választanak ellenfélül. Azonban, ha abból a „ligából” választanának ellenfeleket, ahol maguk is tartózkodnak, akkor nem lenne ilyen pechsorozat. Tehát, ha nem Svédországot, Boszniát, Hollandiát, Real Madridot vagy a Manchaster United-et választanák ellenfélül, hanem a mondjuk a jamaikai négyesbob szánkócsapatot, akkor lenne esély arra, hogy a szövetségi kapitánynak meg kelljen tanulnia egy negyedik nyilatkozatot is, ami nagyjából így hangzik:
d.) „…Párszor azért már a labdát is birtokoltuk!...”

Bár az óvatosság és a körültekintés azért itt sem árt, így a koreai asztaliteniszezőkkel, vagy a Forma 1-es pilótákkal azért már vigyázni kéne!

A másik javaslatom a mozi-, és tévéfilmek besorolásán alapszik. Ott, ugye, van olyan, hogy 12, 16, 18 éven ALULIAKNAK nem ajánlott. Ha a focival is ezt tennénk, de fordítva, akkor ki tudnánk lábalni ebből a nagy bajból.

Tehát, rögtön elsőként hozni kéne egy jogszabályt, ami betiltaná a futballt az elkövetkező ötven évre. Valahogy így szólna a törvény: „ Aki ezen jogszabály kihirdetésétől kezdve számított 50 éven belül szándékosan lábbal labdához ér, azt letöltendő szabadságvesztéssel sújtjuk.”

Persze lennének kivételek is, mert 12 éven alul büntetlenül lehetne kergetni a labdát. 12 és 16 év között lehetne focizni, de az eredményt már tilos lenne számolni, és 18 év felett pedig a törvény teljes erejével sújtana a bűnösökre.

Ez azért lenne jó, mert 50 év alatt kihalna a mai MLSZ generáció és mindenki, aki manapság a fociban érintett – és felnőne egy új, tiszta nemzedék.

Ja, és most jött a harmadik ötlet: tegyük oda a focit, ahová való. A sportszövetségtől kerüljön át a Cirkusz és Varieté Vállalathoz!Hozzászólások

Andi, 23. 06. 2009 12:33:06
Ez vicces volt! :-)
Ági, 23. 06. 2009 15:06:23
tényleg vicces, de nem tudom mit szól majd hozzá a párom
    
Kiki, 23. 06. 2009 18:40:33 Re:
Ági, mi aggaszt? Mit szólhat a párod egy ilyen vicces irományhoz???
Pasi, 24. 06. 2009 18:16:00
Ez egy nagy állat baromság. az is köcsög aki írta!Ha nem tetcik a foci a csojomnak akkor húzhat el!
Nőci, 24. 06. 2009 22:19:39
Tessék tessék! Ime apasi, az igazi nagybetűs PASI! Csupa intelligencia csupa humor! Megérdemli őt a csaja ... :) Nem is kétséges. Viszont csoda hogy olvas...!!!!!! (Már megint????)
Enikő, 25. 06. 2009 18:40:32
Íme , az írás elérte ismét a célját: van miről vitázni! A foci téma megosztó, akár a politika. Ahhoz is mindenki ért, míg pályára nem kerül.
Molly, 21. 10. 2010 16:55:47
Ha a foci csak negyedannyi szeretetet, örömöt, jókedvet sugározna mint Shakira - Waka waka száma, talán meggondolnám hogy érdeklődjek felé. Még el sem kezdődött a bajnokság mikor a tv-ben mutatták hogyan taposták agyon egymást az emberek, csak mert kinyílt előttük a kapu...megrendítő volt a vérző fejű kisfiút látni a műsorban, üdvözlöm az apukáját aki ki meri vinni a fiát ebbe a kultúrközösségbe!!
@


Kapcsolódó cikkek

Néha értelem, és sok érzelem

Robert H.Raven

Nemrég a kedvenc kávézómba ücsörögtem egy lusta, délutáni olvasgatás alkalmával.

2009.7.9.  14    1


A férfi félelmei

Robert H.Raven

Eddig a nőkről írtam, de most nézzünk át kicsit a férfiak oldalára!

2009.6.2.  16    2


Női balfogás, reglap a neved!

Robert H.Raven

Ha már az internetes társkeresésnél tartottam a múlt héten, hadd folytassam is azzal!

2009.5.13.  13   


Női naivság, internetre fel!

Robert H.Raven

Állítólag az illuzionisták nem különösebben ügyes emberek. Viszont egy dologban nagyon jók, és erre épül a sikerük is.

2009.5.5.  10   


Az exeket elfelejtik, ugye?

Robert H.Raven

Amikor az egyik lakásból egy másikba költözünk, akkor nagyon figyelmesen kell eljárnunk.

2009.4.25.  14   


Barátom a párom

Robert H.Raven

Avagy a barátom és a párom, avagy: hogy is van ez?

2009.4.7.  10    1

A rovat további cikkei

Fitneszbe megyünk!

Angyal Sándor

Na, nem én! De manapság divat fizetni azért, hogy drága tornagépekkel eddzük a testünket.

2013.11.14.  2   


Szőke nő az ülés mélyén

Angyal Sándor

Nem, nem egy Almodóvar-filmről lesz szó, hanem a színtiszta valóság nagy autókról és szőke sofőrökről...

2013.9.25.  2    17


A nők többet vásárolnak

Angyal Sándor

A cím megtévesztő, vagyis szerintem nem teljesen igaz.

2013.6.4.  4    13


Mitől félnek a férfiak?

Faar Ida

Rendíthetetlenek, erősek, kitartóak, bátrak, sebezhetetlenek, ilyen és ehhez hasonló jelzőket használunk, ha a férfiakat akarjuk jellemezni.

2013.2.22.    8


Anyasági időhajsza

Szilvási Krisztián

A férjezett családos anyák hétköznapjai – férfiszemmel.

2012.10.25.  3   


Nincs barátság szex nélkül?

Szilvási Krisztián

Mármint férfi és nő között természetesen.

2012.10.12.    25