Változások Anna életében


Fülöp Éva  2006.11.19. 19:15

Nagylány vagyok, mert két és fél éves leszek nemsokára. Már nincs cumim se, és pelenkám sincs, csak amikor aludni megyek.

Nemrég anyukám elkezdte mondogatni, hogy munkába megy, úgy mint apa, és elvitt engem egy nénihez, akinek sok játéka van, és még egy morgós cicája is. Először kicsit megijedtem, mikor anya otthagyott. Azt mondta, most munkába megy, és utána értem jön, de hát nekem akkor is hiányzott és sírtam is egy kicsit. De mikor értem jött, az nagyon jó volt, és utána már nem féltem, hogy elfelejt értem jönni.

Szeretek a néninél lenni, mert játszik velem, megengedi, hogy segítsek neki főzni, és együtt öntözzünk a balkonon a virágokat. Van neki sok meséje is, amit a tévében nézek, és amikor otthon van a lánya, akkor nagyon jól szórakozunk együtt. Ebéd után már várom, hogy értem jöjjön anya, együtt nyitunk ajtót neki a nénivel. Csak anyának engedem meg, hogy felöltöztessen, de először megpróbálom őt meggyőzni arról, maradjunk még egy kicsit, olyan jó lenne még játszani, vagy éppen mesét nézni. Amikor kimegyünk a házból, integetek a néninek, aki egy nagyon magasan lévő ablakból integet nekem vissza.

Mire hazaérünk, már nagyon elfáradok, és kérem anyától a tejecskémet. Miután megittam, anya betesz a kiságyba aludni és én megkérem, hogy maradjon a szobába velem. Jól esik egy kis pihenés.

Mikor felébredek és látom, anya már nincs a szobában, kicsit megijedek, de anya rögtön jön és kivesz a kiságyból. Szeretem, hogyha felvesz, és még betakar a pokróckámmal, mondom is neki, hogy nagyon szeretem, és puszit is adok anyának. Uzsonna után kimegyünk sétálni, vagy ha rossz az idő, elmegyünk a gyereksarokba játszani, ott sok gyerek szokott lenni. Néha elmegyünk a barátainkhoz is, akikkel együtt játszom.

Este anya mindig megfürdet, de néha mikor későn megyünk haza, elfelejti, de én nem szólok neki, mert már nagyon fáradt vagyok. Vacsora után megjön apa is a munkából. Nagyon sokat dolgozik, azt mondja, hogy muszáj sok pénzt keresni, hogy vehessünk rajta hamikát, és hogy mehessek sokszor a kisvonaton és a kisautón, ahová tízest kell bedobni. De vannak olyan napok is, amikor apa nem megy munkába, olyankor felébresztem, és azt mondom neki, hogy: „Ébresztő apa! Hasadra süt a nap! Nyisd már ki a szemed!“ és sokat táncolunk jó zenére, én néha még furulyázok is hozzá, vagy elbújunk a paplan alá és szólunk anyának, hogy találjon meg.

Mostanában sokat emlegeti mindenki a Mikulást és a Jézuskát. Azt mondják, hogy a jó gyerekeknek ajándékot hoz. Még nem találkoztam velük, de ha végre eljönnek hozzám is (mert én mindig szót fogadok, és jó kislány vagyok), akkor majd megírom milyen volt...

(A képeken a két és fél éves nagylány, Anna látható kedvenc időtöltései közben.)Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Anna karácsonya

Fülöp Éva

Anna vagyok, újévkor lettem két és fél éves. Anyáék nemrég megígérték: ha jó leszek, eljön hozzánk a Mikulás és a Jézuska és hoznak ajándékot is nekem.

2007.1.4.   


Egy nap Anna szemével

Fülöp Éva

Hajnalban arra ébredek, hogy üresen kong a pocakom. Kikukucskálok a kiságy rácsain és látom, anya alszik, még nem vette észre, hogy fent vagyok.

2006.1.16.  4   

A rovat további cikkei

Mit (nem) tanult a nagyi az iskolában

Jády Mónika

Unokaöcsém, Balázs augusztus utolsó napján lett hatéves. Kiskora óta gyűjtöm a mondásait. Íme, a legújabbak:

2009.11.12.   


Óvodában jártam

Szabó Sylvia

Szeptembertől óvodás az unokaöcsém.

2009.11.3.   


Apa és lánya

Vég Erzsébet

Lilla imádja az apukáját. Napjában többször is megkérdezi, hol van...

2009.5.24.   


Távolságok

Vég Erzsébet

Melyek leküzdése nem okoz semmi gondot egy kisgyerek számára.

2009.5.9.   


Fekete leves Balázs-módra

Jády Mónika

Unokaöcsém, Balázs ötéves múlt. Pici kora óta gyűjtöm a mondásait. Még mindig hallok tőle olyan kifejezéseket, amelyeken jókat derülök.

2009.3.31.   


Nem a Jézuska hozta

Jády Mónika

Unokaöcsém, Balázs, ötéves múlt. Pici korától gyűjtöm a mondásait. Íme, a legfrissebbek:

2008.12.29.   


Felvilágosítás

Puha Andrea

A kisgyerekek rendkívül tanulékonyak, merészek, szókimondók.

2008.12.6.   


Néni az a bácsi?

Nagy Erika

A gyerekszáj ellen nincs orvosság. Még szerencse. Néha tudnak olyat mondani, amitől le kell, hogy üljünk, különben…

2008.12.3.   


A pók

Vég Erzsébet

Az utóbbi napok nagyon szép őszi időjárása többször az udvarra csábított bennünket.

2008.10.28.   


„Aúúú, hol?”

Vég Erzsébet

Mindkét gyermekünk nagyon bújós, igényli a testi közelséget, a simogatást, a puszikat.

2008.10.17.