5 ok, hogy könyvelőt alkalmazzunk


  2020.6.10. 13:54

Minden vállalkozásnak szüksége van könyvelőre...

...legyen szó egyéni vállalkozásról, cégtulajdonosról, Bt. vagy éppen Kft. tulajdonosról. A könyvelő, kiváló partnerünk lehet nem csak az egyéni és társas vállalkozások könyvelésében, hanem egy jó könyvelő, egy megbízható könyvelőcég, más szolgáltatásokat is nyújthat. A könyvelés szolgáltatás mellett jó, ha számíthatunk a könyvelőre, akkor is, ha éppen bérszámfejtésről, székhelyszolgáltatásról, cégalapításról, adótanácsadásról, avagy eseti megbízásról van szó.


A 2005-ben alakult LOGOSZ cégcsoport partnercége, a Stabil Kontakt Kft. A Kft. teljes körű szolgáltatást kínál. Okleveles adótanácsadóval, könyvvizsgálóval és regisztrált mérlegképes könyvelőkkel áll az ügyfelek rendelkezésére. Garanciát vállalnak a szolgáltatásaikra, hiszen felelősségbiztosítással rendelkeznek. A cikkben 5 érvet sorakoztatunk fel, hogy miért is van olyan fontos szerepe a könyvelőnek, ha saját vállalkozásunk van.

1. A könyvelői szolgáltatás és a határidők pontos betartása
Amennyiben az adott vállalkozás könyvelővel rendelkezik, úgy biztos, hogy nem lesz gond a határidőkkel. Az adóbevallást például pontos határidőre kell elkészíteni, de más beadványoknál sem igazán nézik el a halogatást. A jó könyvelő nem csak figyelmeztet a határidőkre, de ő maga is betartja azokat. Nagyon lényeges, hogy a könyvelő, a szolgáltatásaira mindenképpen vállaljon 100 százalékos garanciát.

2. A könyvelő segít legálisnak maradni
Lehet, hogy ez így szörnyen hangzik, pedig az adóhatóság szemében még akkor is szálka leszünk, ha mindent pontosan, precízen elvégzünk, betartunk, kifizetünk, de néha, a temérdek munka miatt, nem volt időnk egy számlát befizetni, vagy egy fontos iratot határidőre benyújtani. A könyvelő minden törvényt és rendeletet ismer, így még csak véletlenül sem fordulhat elő, hogy valamilyen hibát ejtünk, így biztos nem kerülünk a hatóságok látóterébe.

3. Időt spórolhatunk meg
Akinek könyvelője van, nagyon jól tudja, hogy a könyvelővel sok-sok hasznos percet és órát nyerünk és ez nem utolsó szempont az elfoglalt és sok esetben időhiánnyal küszködő kis - és középvállalkozások számára. A könyvelői szolgáltatással költséget is megtakarítunk, hiszen, ha mi foglalkozunk a hivatalos ügyeinkkel, addig a vállalkozásunk áll, és ez mind bevételkiesést jelent számunkra. A könyvelő emellett olyan szolgáltatásokat is nyújthat, amelyekhez mi magunk nem értünk. Ilyen szolgáltatás a bérszámfejtés, az eseti megbízás, vagy az adótanácsadás.

4. A könyvelő, a pénzügyi és az üzleti tervek elkészítése
A könyvelővel jó, ha felhőtlen a kapcsolatunk, mivel nem csak a könyvelésben lehet a segítségünkre, hanem a pénzügyi és az üzleti terveink elkészítésében is számíthatunk rá. A könyvelő a cégalapításban és az adott cég székhelyével kapcsolatos szolgáltatások nyújtásával is a segítségünkre lehet.

5. A könyvelő meghallgat és tanácsot is ad
A könyvelő és a kliens között egyfajta bizalmi kapcsolat alakul ki, hiszen a könyvelő pártatlanul képes tanácsot adni és segíthet a racionális döntések meghozatalában.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Dobozos meghívó

PR-cikk

Újdonság! A dobozos esküvői meghívó újraálmodja a sablonmeghívások világát...

2020.11.18.   


Okosóra nőknek-férfiaknak

PR-cikk

A Samsung okosóra nemekhez nem, de igenekhez kötött választás!

2020.10.29.   


Női webáruházak

Egyre népszerűbb a nők körében a webáruház-indítás gondolata.

2020.10.20.   


Varázsceruza

Sajtóhír

6265 rajzeszköz gyűlt össze a sérült gyermekek és fiatalok javára a Varázsceruza – Rajzolj mosolyt! jótékonysági akcióban...

2020.10.11.   


A felnőttek is társasozhatnak

PR-cikk

A felnőttek is vágynak arra, hogy elmerüljenek a játszás örömében. Íme, a játékwebshop kínálata!

2020.9.26.   


Aranygyűrű: a közönségkedvenc

PR-cikk

Ha van olyan ékszer, ami soha nem fog kimenni a divatból, akkor az biztosan az aranygyűrű.

2020.7.30.   


Hogy a kertünk szép legyen

PR-cikk

Széles termékkínálat az öntözőrendszer webshopban!

2020.7.24.   


3 ok, amiért a festékpatron beszárad

Jó dolog, ha van otthon számítógépünk és az még csodásabb, ha nyomtatót is tudunk vásárolni.

2020.6.29.   


5 ok a tapéta mellett

Mindannyian olyan lakásban szeretnénk élni, ami nem csak otthonos, hanem kényelmes és dizájnos is.

2020.6.23.   


Hangulatos mennyezeti világítás

Az otthonunk nemcsak a kényelmünket szolgálja, az is lényeges, hogy jó hangulatot is teremtsen, és jól érezzük magunkat, amikor belépünk az ajtón.

2020.5.13.   


Az ideális bicikli

PR-cikk

A KTM bicikli olyan rendhagyó darab, amelyről még azok is hallottak, akik nem feltétlen vannak oda a bringázásért

2020.5.7.   


Kandallóbetét infó

PR-cikk

Minden, amit a zárt égésterű kandallóbetétről tudni kell!

2020.4.6.  2