A megfelelő mikró


  2021.8.17. 6:54

A megfelelő mikrhulllámú sütő kiválasztása nem ördöngösség.

Ha új mikrohullámú sütőt vásárlunk, a kiválasztás során számos kérdés merülhet fel. Szerencsére nincs különösebben nehéz dolgunk. Ha némi figyelmet fordítunk a főbb tulajdonságokra, biztosan nem fogunk mellé. Érdemes szem előtt tartani azt is, hogy az utóbbi évek innovatív fejlesztései számos olyan funkciót eredményeztek, amelyek rendkívül hasznosnak bizonyulhatnak, néhány azonban teljesen hasztalan lehet. Tudatos választással akár jelentős összeget spórolhatunk.
Érdemes elmondani, hogy a kereskedelmi kínálatban szabadon álló és beépíthető készülékekkel is találkozunk. Előbbiek szinte bárhol elhelyezhetők, ahol rendelkezésre áll megfelelő szabad terület, utóbbiak pedig új konyhaszekrény kialakításánál kínálnak jó megoldást. A beépíthető változatok a konyha szerves részét képezik, így teljesebb összhatást képesek biztosítani. Esetükben jellemzőbb magasabb minőségi osztályba sorolható készülékekkel találkozunk.

A döntést meghatározza a mikrohullámú sütő mérete, illetve űrtartalma. Érdemes megfontolni, mekkora készülékre van szükségünk. A legkisebbek belső mérete 20 liter körüli, de ezek a készülékek jellemzően a belépőkategóriát képviselik. Egyszerű célokat szolgálnak, rendszerint a felszereltségük is alacsony szintű. A közepes méretekkel rendelkező sütők űrtartalma nagyjából 23-27 liter közötti, ezek kiválóan alkalmasak az általános igények kiszolgálására. Ennél nagyobb belső térre akkor van szükség, ha egyszerre nagyobb mennyiségeket szeretnénk melegíteni vagy sütni, illetve gyakran melegítenénk szeletes ételeket, mint a pizza vagy a lángos.

Mindenképpen érdemes szót ejteni a teljesítményről is. A magasabb teljesítményt szinte minden esetben előnyként említjük, a mikrohullámú sütők esetében nem feltétlenül lehet ezt elmondani. Tény, hogy a magasabb teljesítmény gyorsabb melegítést tesz lehetővé, ugyanakkor nem mehetünk el a fizikai tulajdonságok mellett sem. A legmagasabb fokozatot használva egyes ételek aránytalanul melegszenek fel, így át kell kevernünk őket és visszahelyezni a mikróba. Kisebb teljesítményt alkalmazva a melegítés egyenletesebb. Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy egyes funkciók esetén rendkívül fontos a nagy teljesítmény, így elsősorban az extra funkciókkal felszerelt készülékek rendelkeznek nagyobb áramfelvétellel.

Vásárlás előtt érdemes megfontolni azt is, mire kívánjuk használni a készüléket. Minden egyes készülék alkalmas melegítésre és olvasztásra. Ha nincsenek magasabb elvárásaink, az alapfelszereltségű sütők megfelelő választást jelenthetnek. A magasabb árkategóriákba tartozó készülékek azonban hasznos funkciókkal rendelkezhetnek, mint például a grill sütés, ami ínycsiklandó falatok elkészítését teszi lehetővé. A sütési funkciók között mindenképpen meg kell említeni az úgynevezett crisp üzemmódot is, amit elsősorban a ropogós falatok szerelmesei fognak értékelni. A funkció tökéletesen alkalmas korábban készített ételek „felfrissítésére” is.

A jobb készülékek gyakran rendelkeznek hőkeverés funkcióval is. Abban az esetben érdemes ilyen mikrót választani, ha egy hagyományos sütőt szeretnénk kiváltani vele. Ez esetben mindenképpen érdemes előnyben részesíteni a nagyobb űrtartalommal rendelkező változatokat. Noha az ilyen mikrohullámú sütő piskótakészítésre aligha lesz alkalmas, de sok húsételt és zöldséget készíthetünk a különböző sütési funkciók felhasználásával. Érdemes az igényeinknek megfelelő felszereltséggel rendelkező változat mellett dönteni, így megtalálhatjuk az ideális ár-érték aránnyal rendelkező készüléket.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Kerti kiegészítők

A kertünkre télen-nyáron gondolnunk kell: így érdemes válogatni egy webáruházban.

2021.12.1.   


Az alkotás csodája

PR-cikk

Az alkotás csodája nemcsak a szemeket kényezteti, sokkal több annál. (Kötés, horgolás, amigurumi...)

2021.11.17.   


Emese meséi

Póda Erzsébet

Tudósítás Dráfi Emese fergeteges hangulatú könyvbemutatójáról, amelyre Révkomáromban került sor.

2021.11.15.   


Fontos szereplő: a ceremóniamester

PR-cikk

Az esküvő főszereplője természetesen az ifjú pár, a profi ceremóniamesternek viszont komoly feladatai vannak...

2021.10.28.   


Termékek és influencerek

Aki sikeres influencer, sikeres lakberendező is?

2021.8.3.   


Tudnivalók a mellnagyobbításról

Árak és egyéb információk a mellnagyobbítás témájában.

2021.7.31.   


Megfizethető kandallók

PR-cikk

A kandalló sokaknak vonzó alternatíva, amikor a minden szempontból megfelelő fűtésrendszer kialakítása kerül napirendre.

2021.6.22.   


Telefontartó: mindenhova

PR-cikk

Hogy kényelmesebb legyen e hasznos készülékünk használata.

2021.6.16.   


Termékfotózás

PR-cikk

Online kereskedők figyelmébe: minden, amit a termékfotózásról tudni érdemes!

2021.4.28.   


Szólalj meg angolul!

Így szólalj meg bátran angolul! Április 23. az angol nyelv napja. Júliusi-augusztusi gyerektábor-ajánló.

2021.4.16.   


Minibár hűtő

PR-cikk

Nemcsak a vendéglátás területére ideális, az otthonunkban is helyet kaphat.

2021.3.30.   


A fényáteresztő függöny előnyei

PR-cikk

Az otthonunk légkörét nagyban meghatározzák az olyan frappáns kiegészítők, mint a fényáteresztő függöny.

2021.3.28.