A világ legcsodálatosabb versenylovai


  2020.12.27. 22:03

A versenylovak még azokat is elbűvölik, akik csak a távolból csodálják a lovak világát. De van néhány olyan ló, akikről mindenkinek tudnia kell.

A legkiemelkedőbb versenylovak igazán nagy üzletet jelentenek sokak számára. Ha sikerül olyan lovat kinevelni, aki sok éven át tud az élvonalban lenni, az rengeteg fogadást generál szerte a világon. A lóversenyre fogadás nagyon hosszú múltra tekint vissza, és hazánkban is nagy hagyománya van. Így nem csoda, hogy a világ leghíresebb lovai között is találunk magyar bajnokokat.


Kincsem

Nem is lehetne mással kezdeni ezt a felsorolást, mint a leghíresebb magyar csodakancával, Kincsemmel. 2017-ben film is készült a híres magyar ló szárnyalásáról. A páratlan sárga kanca története egyedülálló a világon, hiszen amelyik versenyen elindult, azt mind megnyerte. Szám szerint 54 futamgyőzelmet aratott. Egy holtversenyt futott pályafutása alatt Németországban, de az újrafutásban itt is fölényesen győzött végül. 1877-ben Kincsem egy budapesti futamon fogadások nélkül indult el. Ekkor történt meg először a történelemben, hogy a második helyen végzett lóra fizették ki a tétre érkezett fogadások nyereményét és nem a befutóra. Kincsem teljesítményét soha azóta sem tudta felülmúlni senki, ezzel örökre beírta a magyar lótenyésztést a világ lóversenyeinek történetébe. Akkora hírneve van a világon, hogy olyan helyeken is neveznek el róla futamokat, ahol ő maga soha nem is járt.

Ha most is lennének hozzá hasonló lovak, könnyű dolgunk lenne a lóversenyre fogadással, az biztos.

Secretariat

Szintén egy olyan versenyló, akinek életét vászonra vitték. 2010-ben jelent meg a róla szóló mozi A Paripa címmel. Secretariat egy vérbeli amerikai telivér. 1972-ben vett részt élete első versenyén, itt azonban még csak 4. lett. Majd ez után igazán megtáltosodott, és az azt követő 5 futam mindegyikét megnyerte. 1973-ban nevezték be az amerikai Triple Crown versenysorozatra, ami egy igazán rangos esemény. Aki a sorozatban szereplő mindhárom versenyt megnyeri, a világ legjobb versenylovai között találja magát. Ez után a fantasztikus hármas győzelem után még több világcsúcsot is felállított. Utolsó megmérettetése a Torontói Woodbine versenypályán volt, ahol hihetetlen hat és fél hosszas győzelmet aratott. Utána tenyészménként tevékenykedett mígnem sajnos egy betegség okán el kellett altatni. Az egész amerikai nemzet gyászolta ezt a fantasztikus versenylovat.

Bár Secretariat minden kétséget kizárólag remek versenyló volt, azért nem mondható maradéktalanul veretlennek, mint Kincsem. Így sportfogadási szempontból nem lehetett biztosra menni az esetében. A lóverseny fogadásnak is megvannak a maga taktikái. Ha szeretnénk belevágni ennek a sportágnak a megjátszásába, akkor mindenképpen tanulmányozzuk előbb. Kollár Aladár online fogadási szakértő részletes magyarázatait itt olvashatjuk.

Winx

Most modernebb vizekre „ügetünk” és beszélünk kicsit az ausztrál csodalóról, Winxről. Talán mindent elmond róla az a tény, hogy ő a földkerekség legtöbb pénzét összefutott lova. Nem kevesebb mint 5,43 milliárd forintot nyert pályafutása alatt. 2019-ben futotta utolsó versenyét, de az űr, amit maga után hagyott még betöltetlen és nem is tudni, hogy valaki képes lesz-e valaha túlszárnyalni. Utolsó versenyére pillanatok alatt elkelt minden jegy, és tömegek nézték pályán kívülről is a futamot. Ezzel az utolsó versennyel a csodás kanca megszerezte a századik Group 1-es győzelmét. Nem is csoda, hogy Winx zsokéja szemmel láthatóan szinte sírt a futam végén, a nézők is meg voltak hatva és tomboltak. Winx pedig méltóságteljesen megállt és hagyta, hogy imádják. Hát kérem, ilyen egy igazi hamisítatlan nagyágyú.

Winx győzelmei már bőven az online sportfogadás világában zajlódtak, és őrületes fogadási számokat produkáltak. Az ő versenyeivel kapcsolatban viszonylag kicsi rizikóval lehetett nagyokat nyerni, de azért így sem árt tudni, hogy mire is tegyünk hogyan. Ha csak most állunk neki ennek a dolognak, akkor nagy segítségünkre lehetnek a fogadási bónuszok. Ezek olyan lehetőségek, amik már rögtön a játék kezdetén nagy összegek nyerésére adnak esélyt. Mivel ezek a sportfogadási bónuszok pont arról híresek, hogy ingyenesek, kis rizikóval vághatunk bele.


Overdose

Természetesen nem maradhat ki a sorból Overdose, a mai világ legsikeresebb, magyar színekben futó versenylova. Akarva akaratlanul is Kincsemhez hasonlították az újabb magyar csodalovat. 2008-ban a legjobb európai eredményt elérő ló volt. Becsült értéke 1,5 milliárd forint. A valaha élt minden ló összes veretlenségi ranglistáján a maga 12 egymást követő győzelmével a rangos 11. helyen áll. Több is lehetne ez valószínűleg, de sajnos betegség miatt 15 hónapnyi versenyzést ki kellett hagynia, innen azonban még diadalmasan visszatért. De sajnos a 14. versenyén, egy szerencsétlen rajt következtében csak hetedikként végzett, és így megtört legendás veretlensége. Végül 2013. szeptember elsején vissza kellett vonulnia lábsérülése miatt, de így is az egyik legsikeresebb magyar versenylóként tartják számon.

És ha már kedvünk tarja magyar lovakra fogadni, akkor miért ne tennénk ezt magyar nyelvű oldalon, ahol könnyen eligazodhatunk. A Bet365 magyar oldalán adhatunk le lóverseny tippeket is. Ráadásul a 2020. márciusi mérések szerint, a lóversenyek felében a Bet 365 sportfogadási piacai kínálták az esetek felében a legjobb oddsokat.

Híresztelések szerint megjelent egy új magyar csodaló a lóverseny piacon. Az új reménység Tour To Paris névre hallgat, és a nyolc magyarországi futamon, amin elindították, mind a nyolcat megnyerte. Érdemes tehát odafigyelni rá!

Nagy varázslat a lóverseny, a finom lóillattal, a dübörgő patákkal, a kiabáló, lobogtató szurkolókkal, a feszülő izmokkal. Nehéz nem szeretni. És hát minden évszázadban születik legalább egy olyan fantasztikus állat, akire aztán az egész világ felfigyel. Reméljük, sok ilyen csodalóval találkozhatunk még. Nagyon sok hasznos információt olvashat itt.



Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Fények vakondja 2024: győztesek

Sajtóhír

Kihirdették a Fények vakondja irodalmi pályázat idei győzteseit. Részletek a cikkben.

2024.4.12.   


Életmódklub látássérülteknek

Sajtóhír

Ötletgazdag életmódklub működik Szolnokon.

2024.3.26.   


Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.