A világ legjobb pókerjátékosai


PR-cikk  2023.5.9. 19:35

A pókert egyesek szerencsejátéknak tekintik, mások az elme és mindenekelőtt az idegek játékának tartják.

Minél jobban elrejti valaki az érzelmeit, annál több előnyre tehet szert az asztalánál ülőkkel szemben. Ettől eltekintve a póker egy olyan játék, amivel sok pénzt lehet keresni. A világ legjobb játékosainak több tízmillió dolláros vagyona van.

A póker kétségtelenül minden idők legkedveltebb kártya- és stratégiai játéka lett, az online poker Magyarországon online poker Magyarországon is jelentősen elterjedt. Fő célja a szórakozás, kivéve a profi játékosok számára, akik munkájuk és tehetségük eredményeként bevonultak a legjobbak közé. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk 5 játékost, akik fiatal koruk ellenére hatalmas vagyonra tettek szert pókeren keresztül.

1. Daniel Colman: 29 millió dollár

Kitörési éve 2014 volt, amikor sikerült legyőznie a sztár Daniel Negreanut, és ezzel hazahozta a pókertörténelem második legnagyobb nyereményét, 15 306 668 dollárt. Colman a baráti társaságban eltöltött estéken fedezte fel a pókert, de amikor rájött, hogy mennyi pénzt lehet keresni ezzel a játékkal, úgy döntött versenyeken vesz részt. Azonban inkább az online versenyeket részesíti előnyben, mint a személyes versenyeket, mivel ő az első játékos a történelemben, aki egyetlen év alatt 1 millió dollárt nyert online.

2. Jason Koon: 30 millió dollár

Ugyanolyan lazán játszik klasszikus versenyeken, mint online. A legjobb eredménye 2018-ban volt Montenegróban, amikor 3 579 836 dollárral tért haza. A 38 éves játékos mesterdiplomával rendelkezik üzleti adminisztrációból, de egy sérülés miatt megszakadt üzleti útja, és hogy ne unatkozzon, szobatársa megtanította pókerezni.

3. Stephen Chidwick: 31 millió dollár

A brit játékost sok pókerrajongó, sőt még a nagy versenyek jelentős játékosai is a világ legjobbjának tartják. A 34 éves játékos nem szerzett olyan látványos nyereményeket, mint mások, de nagy összegeket halmozott fel számos versenyen, amelyen döntős volt. Jelenleg ő az a brit, aki ilyen módon kereste a legtöbb pénzt a történelemben.

4. David Peters: 33 millió dollár

A világ egyik legtermékenyebb pókerjátékosa bevallotta, hogy őt is Chris Moneymaker 2013-as győzelme inspirálta. Keresett néhány szervezett játékot az interneten, és az egyiken 600 dollárt nyert. Ez volt az a pillanat, amikor nekilátott az üzletnek. 2006 óta részt vett az Egyesült Államokban és külföldön szervezett összes jelentős versenyen, ahol legnagyobb nyereménye 2 309 000 dollár volt.

5. Dan Smith: 36,7 millió dollár

Smith első győzelme 23 éves korában volt, és meghaladta az 1 millió dollárt. Előtte kivételes sakkozó volt, teljesítményéért még ösztöndíjat is kapott. Azonban úgy döntött, hogy a sakkot a pókerre cseréli, és 18 évesen felhagyott a tanulmányaival, hogy legyen ideje profik között pókerezni. Pénzügyi eredményei azt mutatják, hogy jól döntött.

6. Justin Bonomo: 45 millió dollár

A 38 éves amerikai már kisgyerekként is rajongott a játékokért, versenyeken is részt vett, ahonnan jelentős összegű díjjal távozott. Nem telt bele sok idő, hogy megértse, hogy a póker még nagyobb nyereményeket hozhat neki, ezért tinédzser kora óta játszik. 19 évesen profivá vált, és elkezdte építeni a hírnevét, amely a legtöbbet kereső pókerlista élére vitte.

7. Bryn Kenney: 55 millió dollár

Bár csak 16 éve játszik élő versenyeken, Kenney-nek sikerült letaszítania a trónról a póker nehézsúlyait szerte a világon. Tinédzserként édesanyja nevével és kártyájával kezdett online pókerezni, de még sikeresebbnek bizonyult, amikor átállt a nagy, élő versenyekre. 2019 augusztusában hasított, 20 563 000 dollárt nyert a Triton, Londonban.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.   


A legnagyobb balesetek a Forma1-ben

A Formula-1, az autóversenyzés legmagasabb szintje, a világ egyik legizgalmasabb és legveszélyesebb sporteseménye. Hatalmas rajongó bázissal rendelkezik...

2023.7.17.   


A zenélés 3 előnye

PR-cikk

A zenélés kihat a mentális, a fizikai és az érzelmi egészségünkre is. Miért érdemes vele foglalkozni?

2023.6.30.   


Harmadik generációs fűtőfilm

Mi az a harmadik generációs fűtőfilm és melyek az előnyei? Utánajártunk a kérdésnek.

2023.5.24.   


A történelem legnagyobb kaszinórablásai

PR-cikk

Mivel a kaszinókban sok pénz van, könnyen a tolvajok célpontjaivá válnak.

2023.5.9.   


Nyugdíj-előtakarékossági formák

Milyen szempontok szerint érdemes választanunk? Az alábbiakban ezt részletezzük.

2023.4.16.   


Öltözködési szabályok

PR-cikk

Mit kell viselni egy magyar kaszinóban? Egyáltalán létezik rá valamiféle etikett, hogy miben illik belépni?

2023.4.12.   


Tanácsok nyárigumi-vásárláshoz

Manapság rengeteg a női sofőr és autótulajdonos, és köztük azért bőven akad olyan, akinek a nyári gumivásárlás sem okoz gondot.

2023.3.6.   


Rattan bútorok

Rattan bútorok: a modern stílusú időtlen klasszikus

2023.2.8.   


Fények vakondja – irodalmi pályázat

Zana Anita

Immár 12. alkalommal hirdették meg a „Fények vakondja” elnevezésű pályázatot.

2023.1.30.