A világ legjobb pókerjátékosai


PR-cikk  2023.5.9. 19:35

A pókert egyesek szerencsejátéknak tekintik, mások az elme és mindenekelőtt az idegek játékának tartják.

Minél jobban elrejti valaki az érzelmeit, annál több előnyre tehet szert az asztalánál ülőkkel szemben. Ettől eltekintve a póker egy olyan játék, amivel sok pénzt lehet keresni. A világ legjobb játékosainak több tízmillió dolláros vagyona van.

A póker kétségtelenül minden idők legkedveltebb kártya- és stratégiai játéka lett, az online poker Magyarországon online poker Magyarországon is jelentősen elterjedt. Fő célja a szórakozás, kivéve a profi játékosok számára, akik munkájuk és tehetségük eredményeként bevonultak a legjobbak közé. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk 5 játékost, akik fiatal koruk ellenére hatalmas vagyonra tettek szert pókeren keresztül.

1. Daniel Colman: 29 millió dollár

Kitörési éve 2014 volt, amikor sikerült legyőznie a sztár Daniel Negreanut, és ezzel hazahozta a pókertörténelem második legnagyobb nyereményét, 15 306 668 dollárt. Colman a baráti társaságban eltöltött estéken fedezte fel a pókert, de amikor rájött, hogy mennyi pénzt lehet keresni ezzel a játékkal, úgy döntött versenyeken vesz részt. Azonban inkább az online versenyeket részesíti előnyben, mint a személyes versenyeket, mivel ő az első játékos a történelemben, aki egyetlen év alatt 1 millió dollárt nyert online.

2. Jason Koon: 30 millió dollár

Ugyanolyan lazán játszik klasszikus versenyeken, mint online. A legjobb eredménye 2018-ban volt Montenegróban, amikor 3 579 836 dollárral tért haza. A 38 éves játékos mesterdiplomával rendelkezik üzleti adminisztrációból, de egy sérülés miatt megszakadt üzleti útja, és hogy ne unatkozzon, szobatársa megtanította pókerezni.

3. Stephen Chidwick: 31 millió dollár

A brit játékost sok pókerrajongó, sőt még a nagy versenyek jelentős játékosai is a világ legjobbjának tartják. A 34 éves játékos nem szerzett olyan látványos nyereményeket, mint mások, de nagy összegeket halmozott fel számos versenyen, amelyen döntős volt. Jelenleg ő az a brit, aki ilyen módon kereste a legtöbb pénzt a történelemben.

4. David Peters: 33 millió dollár

A világ egyik legtermékenyebb pókerjátékosa bevallotta, hogy őt is Chris Moneymaker 2013-as győzelme inspirálta. Keresett néhány szervezett játékot az interneten, és az egyiken 600 dollárt nyert. Ez volt az a pillanat, amikor nekilátott az üzletnek. 2006 óta részt vett az Egyesült Államokban és külföldön szervezett összes jelentős versenyen, ahol legnagyobb nyereménye 2 309 000 dollár volt.

5. Dan Smith: 36,7 millió dollár

Smith első győzelme 23 éves korában volt, és meghaladta az 1 millió dollárt. Előtte kivételes sakkozó volt, teljesítményéért még ösztöndíjat is kapott. Azonban úgy döntött, hogy a sakkot a pókerre cseréli, és 18 évesen felhagyott a tanulmányaival, hogy legyen ideje profik között pókerezni. Pénzügyi eredményei azt mutatják, hogy jól döntött.

6. Justin Bonomo: 45 millió dollár

A 38 éves amerikai már kisgyerekként is rajongott a játékokért, versenyeken is részt vett, ahonnan jelentős összegű díjjal távozott. Nem telt bele sok idő, hogy megértse, hogy a póker még nagyobb nyereményeket hozhat neki, ezért tinédzser kora óta játszik. 19 évesen profivá vált, és elkezdte építeni a hírnevét, amely a legtöbbet kereső pókerlista élére vitte.

7. Bryn Kenney: 55 millió dollár

Bár csak 16 éve játszik élő versenyeken, Kenney-nek sikerült letaszítania a trónról a póker nehézsúlyait szerte a világon. Tinédzserként édesanyja nevével és kártyájával kezdett online pókerezni, de még sikeresebbnek bizonyult, amikor átállt a nagy, élő versenyekre. 2019 augusztusában hasított, 20 563 000 dollárt nyert a Triton, Londonban.



Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.   


A legnagyobb balesetek a Forma1-ben

A Formula-1, az autóversenyzés legmagasabb szintje, a világ egyik legizgalmasabb és legveszélyesebb sporteseménye. Hatalmas rajongó bázissal rendelkezik...

2023.7.17.   


A zenélés 3 előnye

PR-cikk

A zenélés kihat a mentális, a fizikai és az érzelmi egészségünkre is. Miért érdemes vele foglalkozni?

2023.6.30.