Életmódklub látássérülteknek


Sajtóhír  2024.3.26. 17:30

Ötletgazdag életmódklub működik Szolnokon.

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok megyei Egyesülete 2017 óta működtet Életmódklubot tagjai számára, amelynek elindulása egy pályázattal kezdődött.

– Minden hónap harmadik szerdáján gyűlnek össze a klub tagjai az egyesület Móra Közösségi Terében. Most márciusban hamburgert készítettek a résztvevők sok zöldséggel és húsmentesen – mondta Kósik Nóra, az Életmódklub vezetője. A főzés mellett más programokat is szerveznek az Életmódkllub égisze alatt, amelyek szintén népszerűek.

– Több alkalommal voltunk már kirándulni az Életmódklub tagjaival. Jártunk már Szolnok több kedvelt kirándulóhelyén, de voltunk már Cegléden egy levendulaültetvényen is – tette hozzá az egyesület munkatársa.

Több aktív és lelkes tagja van a klubnak, köztük az egyik ,a látássérült Vizvári-Dancsó Angelika, aki kisebb előadásokkal szokta színesíteni ezeket az összejöveteleket.

– Amikor humuszt készítettünk, akkor például Angelika a csicseriborsó jótékony élettani hatásairól beszélt társainak – mondta Kósik Nóra.

A klubba rendszeresen tíz-tizenkét fő jár. A szolnokiakon túl jönnek Törökszentmiklósról és még Kuncsorbáról is.

– Gyógypedagógusnak készülök, és látássérültekkel szeretnék majd foglalkozni gyógypedagógusként is. Nagyon sokat tanulok a klub tagjaitól. Úgy gondolom, hogy a közösségi élmény mellett, a látássérült résztvevőknek abban is segít ez a klub, hogy kipróbáljanak olyan konyhatechnikákat, amiket otthon nem mernek egyedül megcsinálni. Gondolok itt az alapanyagok feldarabolására, vagy arra, hogy miként fordítja meg a hússzeletet a serpenyőben egy vak ember – mondta az egyesület munkatársa.

Az Életmódklub tagjai legközelebb április 17-én találkoznak majd Szolnokon az egyesület Móra Közösségi Terében.


Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Kire bízzuk házi kedvencünket?

Mi legyen a kisállattal, ha nem tudod magaddal vinni a nyaralásra?

2024.7.14.   


Látássérültek rehabilitációja

Sajtóhír

Lezárult a látássérültek elemi rehabilitációjára kiírt pályázatok elbírálása, a kormány 600 millió forinttal támogatja a szolgáltatást.

2024.4.29.  1   


Fények vakondja 2024: győztesek

Sajtóhír

Kihirdették a Fények vakondja irodalmi pályázat idei győzteseit. Részletek a cikkben.

2024.4.12.   


Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.