Így zajlik a kerttervezés


PR-cikk  2020.2.1. 19:30

Szerencsésnek mondhatják magukat azok, akik kerttel rendelkeznek, hiszen nincs is jobb, mint egy álmos nyári délutánon kint tölteni az időt.

A kerttervezés azonban nem annyira egyszerű, mint ahogy az elsőre tűnik. Nem is csoda, hogy egy külön szakma épül erre a tevékenységre, amely inkább hívható művészetnek, mint egyszerű fizikai munkának. Persze saját magunk is nekiállhatunk a dolognak, amennyiben van elég időnk, energiánk és kedvünk, viszont érdemes megfontolni, hogy már első körben is szakember segítségét kérjük, ha a kerttervezés kerül a napirendre.


Ennek két nagyon lényeges oka van. Egyrészt egy profi sokkal rövidebb idő alatt képes kivitelezni a dolgot, másrészt valószínűleg sokkal olcsóbban is. Persze a kerttervezésnek van egy bizonyos költsége, ám aki már régóta tevékenykedik ebben az iparban, az valószínűleg jóval olcsóbb ajánlatokat fog tudni beszerezni, mint valaki, aki még csak most kezdi. Fontos tudni, hogy mit szeretnénk, ugyanis ahhoz, hogy olyan legyen a végeredmény, ami valóban a szívünk vágya és minden igényünket kielégíti, rendelkeznünk kell egy kívánságlistával.

Nyugodtan szárnyaljon a képzelete, hiszen a kerttervezés folyamatának első lépéseként ezek átbeszélésére kerül sor. Amennyiben nincs valamire keret, akkor egy magasan képzett szakember jó eséllyel tud ajánlani valami alternatívát helyette. Mindenképpen érdemes átgondolni, hogy szükséges az öntözőrendszer telepítése vagy sem.

A specialisták jó szívvel ajánlják majdnem minden esetben, ennek ellenére a kert tulajdonosok még mindig ódzkodnak ettől egy kicsit. Ennek oka általában az, hogy megannyi félreértés övezi ezt a területet még mindig. Az első általában az szokott lenni, hogy mind az öntözőrendszer telepítése, mind pedig a használata nagyon költséges, nem is beszélve a karbantartásáról, amely mindennek tetejébe még macerás is.

Ez azonban nem így van. Természetesen a telepítésnek van költsége, habár ez a termék azon rendszerek egyike, amelyek visszahozzák az árukat. Már megannyi mérés kimutatta, hogy aki az öntözőrendszerre támaszkodva tartja rendben a kertjét, az sokkal kevesebbet fizet, mint aki a hagyományos slagos locsolást választja. A karbantartással kapcsolatosan pedig el lehet mondani, hogy amennyiben rendeltetésszerűen van használva a termék, úgy évi kétszer kell csak ellenőriztetni és az sem kerül sokba.

Nem is csoda hát, hogy nagyon sok szakember ajánlja! Amennyiben még többet szeretne tudni a kertépítésről vagy az öntözőrendszerről, akkor mindenképpen megéri ellátogatni az egyik legjobb szakértő oldalára.



Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.   


A legnagyobb balesetek a Forma1-ben

A Formula-1, az autóversenyzés legmagasabb szintje, a világ egyik legizgalmasabb és legveszélyesebb sporteseménye. Hatalmas rajongó bázissal rendelkezik...

2023.7.17.   


A zenélés 3 előnye

PR-cikk

A zenélés kihat a mentális, a fizikai és az érzelmi egészségünkre is. Miért érdemes vele foglalkozni?

2023.6.30.