Lépések a megoldások felé (II/1,2)


  2012.11.11. 6:37

Sikerrel zárult a Barátnő Polgári Társulás második tréningsorozatának első két színhelyén, Kalászon és Kolonban megrendezett life coaching csoportos foglalkozás.

2012. november 9-én került sor a zoboralji Kalászon,
és november 10-én Kolonban
a Barátnő Polgári Társulás
LÉPÉSEK A MEGOLDÁSOK FELÉ
elnevezésű, nők részére megrendezett életvezetési tréningjére.

A tréning felelős vezetője, Póda Erzsébet, és munkatársa Bolemant Éva, akkreditált coachok, új utakat, új szemléletmódot és új megoldásokat kínáltak a résztvevőknek. A kellemes környezetben, és kitűnő hangulatban sorra kerülő érdekes foglalkozások minden jelenlévőt lefoglaltak, mindenki aktívan részt vett a programban.
A szervezésben és megvalósításban nagy szerepet vállalt Tóth Klára, a Csemadok Nyitrai Területi Választmányának tagja.
Külön köszönetet mondunk az alsóbodoki Paulisz Boldizsárnak, aki jótékonyságával támogatta polgári társulásunk tréningjeit.

A csoportos foglalkozás elméleti és gyakorlati részből állt. Az elméleti részben, két diavetítéssel, a következő témák kerültek terítékre:
- a life coaching fogalmának tisztázása
- gondolataink ereje
- hiedelmeink, sztereotípiáink
- megszokások
- ismerkedés önmagunkkal
- megoldási módszerek keresése
- "zsebben hordható" coaching segítő technika elsajátítása

Az elméleti részt interaktív előadással folytatódott.

Az ezutáni szünetet a komoly összpontosítást megkövetelő gyakorlati rész követte, melyben a jelenlévők kipróbálhatták, hogyan működik a "zsebben hordható" módszer.



Vélemények a tréningről:

Kalász

L.M: "Nagyon jól éreztem magam a foglalkozáson, mert végre engem is meghallgattak! Mindig tanul az ember valamit, most én is tanultam egy-két újdonságot. A tréning alatt felszabadultam, megnyíltam, és beszéltem, én, aki mindig csendben vagyok, miközben mindenkit meghallgatok. Köszönöm szépen!"

T.I.: "Amit ma tapasztaltam: színvonalas előadás, kedves előadók, új tapasztalatok, új tudás szerzése, új gondolatok, melyek továbblépésre ösztönöznek."

M.V: "A program lezárása után rájöttem, hogy bizony, ebben a rohanó életben is le kell állnunk néha és elgondolkodni. Miközben oda kell figyelni másokra is, többet kell törődni önmagunkkal, és merni kell kimondani a saját gondolatainkat, véleményünket. A jövőben igyekszem ehhez tartani magam. "

Gy.K.: "Több, hasonló témával foglalkozó könyvet is olvastam már, de ha személyesen veszek részt egy ilyen programon, jobban tudatosodik bennem, hogy a változásra nem várni kell, hanem tenni, cselekedni. És nem majd, hanem most. Örülni fogok, ha lesz még alkalmam részt venni egy hasonló programon, mert soha nem elég beszélni ezekről a dolgokról. Sok sikert kívánok a továbbiakban, mert a nők megérdemlik, hogy foglalkozzanak velük!"



Kolon:

B.H.: "A tréning előadás része több volt, mint hasznos, ez adta számomra a legtöbbet. A gyakorlati részben az általam felvázolt szituáció megoldására kaptam javaslatokat. A szakemberek a kívülálló szemszögéből láttatták velem a helyzetemet. Rávezettek, hogy másképpen is lehet és kell látni egy-egy helyzetet, problémát. Köszönöm a lehetőséget, és várom a további meghívásokat!"

P.M.: "A mai nap kellemes és hasznos volt számomra. Érdekes volt a különböző megoldások boncolgatása. Az újfajta rálátás a dolgokra, azok fejtegetése egy-egy illetve más-más oldalról teljesen elfeledtette velem, hogy a helységben nagyon hideg van."

B.I.: "Ami ma történt velem, velünk, az nagyon megérintett. Kibeszélhettem magamból a mindennapos gondjaimat, figyelmesen meghallgattak. Betartom a tanácsokat és már most megígérhetem, hogy ezentúl nem fogom magam hitegetni."

T.K.: "Ezen a tréningen legalább egyszer részt kellene vennie minden nőnek. Neveltetésünkből és a társadalom elvárása miatt gyakran elfelejtünk saját magunk lenni, a saját életünket élni. A foglalkozás tudatosítja ezt a problémát, és megmutatja az utat és az irányt, hogy merre induljunk. Az pedig, hogy közösen, egy csoportban történik, két dologra biztos jó: más példájából is tanulhatunk, egyben egy közösség is kialakul a résztvevők közt, közelebb kerülünk egymáshoz. Köszönöm, hogy részt vehettem a tréningen!"


(A felső kép a kalászi, az alsó pedig a koloni találkozáson készült)

Web:coaching.baratno.com

PROGRAMUNKAT A BETHLEN GÁBOR ALAP TÁMOGATJA



Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Lépések a megoldások felé (II/3,4)

Sikerrel zárult a Barátnő Polgári Társulás második tréningsorozatának utolsó két színhelyén, Alsóbodokon és Zsérén megrendezett life coaching csoportos foglalkozás.

2012.12.1.   


Újabb bemutatkozás

Ismét részt vehettünk egy rendezvényen! Ezúttal Kalász községben, a Generációk Találkozóján mutatkoztunk be az érdeklődőknek.

2012.7.10.    3


Az élet titkai

Coachaink ezúttal Zselízre kaptak meghívást, az Az élet titkai elnevezésű egészségnapra.

2012.3.18.    14


Lépések a megoldások felé (6)

Nagy sikerrel zárult a Barátnő Polgári Társulás projektje, melynek utolsó helyszínén, Szőgyénben is nagyszerű találkozásra került sor!

2012.1.27.   


Lépések a megoldások felé (5)

Sikerrel zárult a Barátnő Polgári Társulás tréningsorozatának ötödik színhelyén, Kürtön megrendezett life coaching csoportos foglalkozásunk is.

2012.1.23.   


Lépések a megoldások felé (4)

Sikerrel zárult a Barátnő Polgári Társulás tréningsorozatának negyedik színhelyén, Gútán megrendezett life coaching csoportos foglalkozásunk is.

2011.12.12.    6

A rovat további cikkei

Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.