Lépések a megoldások felé (II/1,2)


  2012.11.11. 6:37

Sikerrel zárult a Barátnő Polgári Társulás második tréningsorozatának első két színhelyén, Kalászon és Kolonban megrendezett life coaching csoportos foglalkozás.

2012. november 9-én került sor a zoboralji Kalászon,
és november 10-én Kolonban
a Barátnő Polgári Társulás
LÉPÉSEK A MEGOLDÁSOK FELÉ
elnevezésű, nők részére megrendezett életvezetési tréningjére.

A tréning felelős vezetője, Póda Erzsébet, és munkatársa Bolemant Éva, akkreditált coachok, új utakat, új szemléletmódot és új megoldásokat kínáltak a résztvevőknek. A kellemes környezetben, és kitűnő hangulatban sorra kerülő érdekes foglalkozások minden jelenlévőt lefoglaltak, mindenki aktívan részt vett a programban.
A szervezésben és megvalósításban nagy szerepet vállalt Tóth Klára, a Csemadok Nyitrai Területi Választmányának tagja.
Külön köszönetet mondunk az alsóbodoki Paulisz Boldizsárnak, aki jótékonyságával támogatta polgári társulásunk tréningjeit.

A csoportos foglalkozás elméleti és gyakorlati részből állt. Az elméleti részben, két diavetítéssel, a következő témák kerültek terítékre:
- a life coaching fogalmának tisztázása
- gondolataink ereje
- hiedelmeink, sztereotípiáink
- megszokások
- ismerkedés önmagunkkal
- megoldási módszerek keresése
- "zsebben hordható" coaching segítő technika elsajátítása

Az elméleti részt interaktív előadással folytatódott.

Az ezutáni szünetet a komoly összpontosítást megkövetelő gyakorlati rész követte, melyben a jelenlévők kipróbálhatták, hogyan működik a "zsebben hordható" módszer.Vélemények a tréningről:

Kalász

L.M: "Nagyon jól éreztem magam a foglalkozáson, mert végre engem is meghallgattak! Mindig tanul az ember valamit, most én is tanultam egy-két újdonságot. A tréning alatt felszabadultam, megnyíltam, és beszéltem, én, aki mindig csendben vagyok, miközben mindenkit meghallgatok. Köszönöm szépen!"

T.I.: "Amit ma tapasztaltam: színvonalas előadás, kedves előadók, új tapasztalatok, új tudás szerzése, új gondolatok, melyek továbblépésre ösztönöznek."

M.V: "A program lezárása után rájöttem, hogy bizony, ebben a rohanó életben is le kell állnunk néha és elgondolkodni. Miközben oda kell figyelni másokra is, többet kell törődni önmagunkkal, és merni kell kimondani a saját gondolatainkat, véleményünket. A jövőben igyekszem ehhez tartani magam. "

Gy.K.: "Több, hasonló témával foglalkozó könyvet is olvastam már, de ha személyesen veszek részt egy ilyen programon, jobban tudatosodik bennem, hogy a változásra nem várni kell, hanem tenni, cselekedni. És nem majd, hanem most. Örülni fogok, ha lesz még alkalmam részt venni egy hasonló programon, mert soha nem elég beszélni ezekről a dolgokról. Sok sikert kívánok a továbbiakban, mert a nők megérdemlik, hogy foglalkozzanak velük!"Kolon:

B.H.: "A tréning előadás része több volt, mint hasznos, ez adta számomra a legtöbbet. A gyakorlati részben az általam felvázolt szituáció megoldására kaptam javaslatokat. A szakemberek a kívülálló szemszögéből láttatták velem a helyzetemet. Rávezettek, hogy másképpen is lehet és kell látni egy-egy helyzetet, problémát. Köszönöm a lehetőséget, és várom a további meghívásokat!"

P.M.: "A mai nap kellemes és hasznos volt számomra. Érdekes volt a különböző megoldások boncolgatása. Az újfajta rálátás a dolgokra, azok fejtegetése egy-egy illetve más-más oldalról teljesen elfeledtette velem, hogy a helységben nagyon hideg van."

B.I.: "Ami ma történt velem, velünk, az nagyon megérintett. Kibeszélhettem magamból a mindennapos gondjaimat, figyelmesen meghallgattak. Betartom a tanácsokat és már most megígérhetem, hogy ezentúl nem fogom magam hitegetni."

T.K.: "Ezen a tréningen legalább egyszer részt kellene vennie minden nőnek. Neveltetésünkből és a társadalom elvárása miatt gyakran elfelejtünk saját magunk lenni, a saját életünket élni. A foglalkozás tudatosítja ezt a problémát, és megmutatja az utat és az irányt, hogy merre induljunk. Az pedig, hogy közösen, egy csoportban történik, két dologra biztos jó: más példájából is tanulhatunk, egyben egy közösség is kialakul a résztvevők közt, közelebb kerülünk egymáshoz. Köszönöm, hogy részt vehettem a tréningen!"


(A felső kép a kalászi, az alsó pedig a koloni találkozáson készült)

Web:coaching.baratno.com

PROGRAMUNKAT A BETHLEN GÁBOR ALAP TÁMOGATJAHozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Lépések a megoldások felé (II/3,4)

Sikerrel zárult a Barátnő Polgári Társulás második tréningsorozatának utolsó két színhelyén, Alsóbodokon és Zsérén megrendezett life coaching csoportos foglalkozás.

2012.12.1.   


Újabb bemutatkozás

Ismét részt vehettünk egy rendezvényen! Ezúttal Kalász községben, a Generációk Találkozóján mutatkoztunk be az érdeklődőknek.

2012.7.10.    3


Az élet titkai

Coachaink ezúttal Zselízre kaptak meghívást, az Az élet titkai elnevezésű egészségnapra.

2012.3.18.    14


Lépések a megoldások felé (6)

Nagy sikerrel zárult a Barátnő Polgári Társulás projektje, melynek utolsó helyszínén, Szőgyénben is nagyszerű találkozásra került sor!

2012.1.27.   


Lépések a megoldások felé (5)

Sikerrel zárult a Barátnő Polgári Társulás tréningsorozatának ötödik színhelyén, Kürtön megrendezett life coaching csoportos foglalkozásunk is.

2012.1.23.   


Lépések a megoldások felé (4)

Sikerrel zárult a Barátnő Polgári Társulás tréningsorozatának negyedik színhelyén, Gútán megrendezett life coaching csoportos foglalkozásunk is.

2011.12.12.    6

A rovat további cikkei

Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.   


A legnagyobb balesetek a Forma1-ben

A Formula-1, az autóversenyzés legmagasabb szintje, a világ egyik legizgalmasabb és legveszélyesebb sporteseménye. Hatalmas rajongó bázissal rendelkezik...

2023.7.17.   


A zenélés 3 előnye

PR-cikk

A zenélés kihat a mentális, a fizikai és az érzelmi egészségünkre is. Miért érdemes vele foglalkozni?

2023.6.30.   


Harmadik generációs fűtőfilm

Mi az a harmadik generációs fűtőfilm és melyek az előnyei? Utánajártunk a kérdésnek.

2023.5.24.