Lépések a megoldások felé (II/3,4)


  2012.12.1. 16:23

Sikerrel zárult a Barátnő Polgári Társulás második tréningsorozatának utolsó két színhelyén, Alsóbodokon és Zsérén megrendezett life coaching csoportos foglalkozás.

2012. november 30-án került sor a zoboralji Alsóbodokon,
és december 1-én Zsérén
a Barátnő Polgári Társulás
LÉPÉSEK A MEGOLDÁSOK FELÉ
elnevezésű, nők részére megrendezett életvezetési tréningjére.

A tréning felelős vezetője, Póda Erzsébet, és munkatársa Bolemant Éva, akkreditált coachok, új utakat, új szemléletmódot és új megoldásokat kínáltak a résztvevőknek. A kellemes környezetben, és kitűnő hangulatban sorra kerülő érdekes foglalkozások minden jelenlévőt lefoglaltak, mindenki aktívan részt vett a programban.
A szervezésben és megvalósításban nagy szerepet vállalt Tóth Klára, a Csemadok Nyitrai Területi Választmányának tagja.
Külön köszönetet mondunk az alsóbodoki Paulisz Boldizsárnak, aki jótékonyságával támogatta polgári társulásunk tréningjeit.

A csoportos foglalkozás elméleti és gyakorlati részből állt. Az elméleti részben, két diavetítéssel, a következő témák kerültek terítékre:
- a life coaching fogalmának tisztázása
- gondolataink ereje
- hiedelmeink, sztereotípiáink
- megszokások
- ismerkedés önmagunkkal
- megoldási módszerek keresése
- "zsebben hordható" coaching segítő technika elsajátítása

Az elméleti részt interaktív előadással folytatódott.

Az ezutáni szünetet a komoly összpontosítást megkövetelő gyakorlati rész követte, melyben a jelenlévők kipróbálhatták, hogyan működik a "zsebben hordható" módszer.Vélemények a tréningről:

Alsóbodok

P.L.: „Örülök, hogy részt vehettem ezen a foglalkozáson. Köszönöm, hogy betekintést nyerhettem mások életébe, és amit láttam, hallottam, azt biztosan hasznosítani tudom a sajátoméban is. Ha legközelebb is lesz ilyen tréning, szívesen részt veszek rajta.”

C.M.: „ Érdekes találkozás, még ilyenben nem volt részem, jólesett, hogy kimondhattam, ami a legjobban szorongat, és ezt más előtt is el tudtam mondani, bátortalanságom és határozatlanságom ellenére. Köszönöm!”

T.B.: „Ez a csoportos foglalkozás nagyon sok tapasztalatot adott, ráébresztett a hibáimra, egyben megmutatta azt is, hogy mit kell tennem ezek ellen, hogy kiküszöböljem. Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget!”

M.Á.: „Végre kimondtam, ami bánt!”Zsére:

M.M.: „A tréning hasznos és szükséges, mivel olyan dolgokra mutat rá, amelyek evidensek, mégse látjuk, esetleg nem akarjuk látni. A foglalkozás vezetői segítőkészek, és a résztvevőkben elősegítik a felismeréseket. A módszerek bámulatosak, hihetetlen, hogy mennyire működnek. Ami első hallásra nem tűnik túl érdekesnek vagy hasznosnak, az, ha kipróbálja az ember, nagy felismerésekre vezetheti.
Köszönöm szépen az élményt!!!
Jöjjenek gyakrabban, hogy segítségükkel a nők feleszméljenek, és több eredményhez és sikerhez vezessék őket!”

P.A.: „Ez a foglalkozás egy lehetőség arra, hogy szembesüljünk nehézségeinkkel, s a vezetők segítségével rádöbbenjünk, hogy az adott probléma nem is akkora, mint eredetileg hittük. Fontos az a felismerés is, hogy mindez orvosolható. A résztvevő társak révén pedig új tapasztalatokat lehet szerezni.”

M.J.: „A foglalkozás olyan felismeréseket hozott fel bennem, amelyek tudatában megpróbálhatom belső tulajdonságaimat átértékelni, és az egész életvitelemet ehhez igazítani.”

(A felső két kép az alsóbodoki, az alsó pedig a zsérei találkozáson készült)

Web:coaching.baratno.com

PROGRAMUNKAT A BETHLEN GÁBOR ALAP TÁMOGATJAHozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Lépések a megoldások felé (II/1,2)

Sikerrel zárult a Barátnő Polgári Társulás második tréningsorozatának első két színhelyén, Kalászon és Kolonban megrendezett life coaching csoportos foglalkozás.

2012.11.11.    15


Újabb bemutatkozás

Ismét részt vehettünk egy rendezvényen! Ezúttal Kalász községben, a Generációk Találkozóján mutatkoztunk be az érdeklődőknek.

2012.7.10.    3


Az élet titkai

Coachaink ezúttal Zselízre kaptak meghívást, az Az élet titkai elnevezésű egészségnapra.

2012.3.18.    14


Lépések a megoldások felé (6)

Nagy sikerrel zárult a Barátnő Polgári Társulás projektje, melynek utolsó helyszínén, Szőgyénben is nagyszerű találkozásra került sor!

2012.1.27.   


Lépések a megoldások felé (5)

Sikerrel zárult a Barátnő Polgári Társulás tréningsorozatának ötödik színhelyén, Kürtön megrendezett life coaching csoportos foglalkozásunk is.

2012.1.23.   


Lépések a megoldások felé (4)

Sikerrel zárult a Barátnő Polgári Társulás tréningsorozatának negyedik színhelyén, Gútán megrendezett life coaching csoportos foglalkozásunk is.

2011.12.12.    6

A rovat további cikkei

Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.