Másoknak adni


  2017.9.24. 16:56

Polgári társulásunk időről időre meghívást kap egy-egy helyszínre, ahova nagy örömmel megyünk, és mindig életre szóló élménnyel térünk haza. Ezúttal Szőgyénben jártunk kiadványunkkal, a Percek, évek, döntések kötettel.


A szeptember 22-i eseményről szóló alábbi cikk az író-olvasó találkozó után jelent meg a felvidek.ma internetes portálon.


Póda Erzsébet újságíró, író, pedagógus, életvezetési tanácsadó nem első ízben látogatott el a Csallóközből a Felvidék déli régiójának községébe, Szőgyénbe. A helyi könyvtárban megtalálhatóak mesekönyvei, és az írásait tartalmazó kötetek, de az életmód-tréning programjaiban is szerepelt a párkányi régió falvai között a szőgyéni könyvtárban tett látogatása.

Smidt Veronika könyvtáros meghívását elfogadva hozta el a Percek, évek, döntések című könyvét, melynek kapcsán beszélgetés és eszmecsere zajlott a hallgatóságával együtt töltött közel két órán át a régi községháza előadótermében, melynek során őszintén vallott életéről, munkásságáról, mindennapjairól.


A netBarátnő webmagazin főszerkesztőjeként és a Csallóköz regionális hetilap főszerkesztőjeként felelősséggel és szeretettel végzi munkáját. Szívesen járja a vidéket riportokat készítve, miközben érdeklődéssel hallgatja és figyeli a körülötte élőket, és veti papírra a történeteket, az ezzel kapcsolatos érzéseit, gondolatait.


Elmondása szerint bízik abban, hogy munkájával segít - akár ismeretlenül is - azoknak, akik nehéz élethelyzetben vannak. Írásai bátorságot sugallnak, önismeretre, tudatos döntésre és felelősségvállalásra ösztönöznek. Maga is a nehézségeiből, a betegségeiből és hibáiból tanult. Összegyűjtve a magánélete és újságírói munkássága során szerzett tapasztalatait született meg a Percek, évek, döntések címet viselő kiadvány, mely legjobb írásait tartalmazza.


A beszélgetés érintette az élet és a kor kihívásait, keresve a megoldásokat az értékrend és a hagyományok átadására, megtartására. Fontos, hogy legyenek példák a családban, a kisebb közösségekben. A döntés joga mindenkinek a saját kezében van, melyért mindenkor késznek kell lennünk a felelősségvállalásra, hangsúlyozta Póda Erzsébet. Az est végén az írónő dedikálta könyveit.

Berényi Kornélia



Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.   


A legnagyobb balesetek a Forma1-ben

A Formula-1, az autóversenyzés legmagasabb szintje, a világ egyik legizgalmasabb és legveszélyesebb sporteseménye. Hatalmas rajongó bázissal rendelkezik...

2023.7.17.   


A zenélés 3 előnye

PR-cikk

A zenélés kihat a mentális, a fizikai és az érzelmi egészségünkre is. Miért érdemes vele foglalkozni?

2023.6.30.