Nő és politika


  2014.6.8. 12:27

Legutóbbi klubestünk vendége ismét Bauer Edit képviselőasszony volt.

A Barátnő Polgári Társulás és a netBarátnő klubest-sorozatának legutóbbi helyszíne Csallóközkürt volt, vendégünk pedig ismét Bauer Edit leköszönő EP-képviselő.

Rendezvényeink célja, hogy egy-egy ismert és kevésbé ismert, érdekes női egyéniségeket mutasson be egy beszélgetés keretében a közönségnek, különböző magyarlakta helyszíneken. Az est vendége ismét, immár negyedszer volt Bauer Edit. A képviselőasszonnyal A nő, ha politikus címmel szerveztük meg klubestjeinket, melyeket szeretnénk folytatni.


A képviselőasszony beszélt arról, hogyan lett politikus, és milyen a politikusi pálya egy nő részére, hogyan kezdődött a pályafutása, mit jelentett ez a családja, lányai számára, és milyen változásokat hozott az ő életében. Hogyan sikerült egyeztetnie annak érdekében, hogy mindkét téren a lehető legjobb módon megállja a helyét.

Szóba kerültek a témák, amelyekkel munkája során foglalkozott: az emberi jogok, a középkorú nők munkaügyi helyzete, a menekült lányok sorsa, az ember-, gyerek és szervkereskedelem valósága, a rabszolgamunka, a nemek közti bérszakadék, a bevándorlás, a gyártók és szolgáltatók tisztességtelen módszerei, a lehallgatási botrányok, az állampolgárság kérdése.

Természetesen a közönség is feltehette kérdéseit, és a jelenlévők éltek is a lehetőséggel. A helyi közösséget jelenleg is érdeklő dolgokról kérdeztek: a vidéki élet gondjairól, a régió mezőgazdasági problémái, a nyugdíjasok nehéz megélhetéséről, a vidéki élet hétköznapjairól. Sokan elmondták a saját tapasztalataikat, vagy érdekes felvetéseket vitattak meg a képviselő-asszonnyal.

Az estet, amely kellemes, jó hangulatban telt, Póda Erzsébet, a Barátnő Polgári Társulás elnöke moderálta. A jelenlévők a program vége után is sokáig beszélgettek vendégünkkel.

A program megvalósításában segített a Csemadok Csallóközkürti Alapszervezete és az Európa Parlament.


Póda Csenge felvételei



Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Egészség természetesen

A 23. Barátnő Klubest vendége dr.Tóth Erzsébet orvos volt, aki a somorjai Moziban tartotta meg előadását.

2016.11.10.    25


Harmónia és erő

A 22. Barátnő Klubest vendége Bial Judit lovasíjász, hagyományőrző volt, aki a somorjai Moziban számtalan kérdésre adott választ a jelenlévő közönségnek.

2016.10.26.    14


Barátnő klubestek Gömörben

Beszámoló a Barátnő klubestek keretében megtartott gömöri könyvturnéról, amelyen kiderült, hogy a nők mindenhol azonos dolgoknak örülnek, és azonos gondokkal küszködnek.

2016.10.12.    17


A fotózás szépségei

Legutóbbi klubestünkön, amelynek helyszíne ismét Dunaszerdahely volt, Virágh Mária fotós volt a vendégünk.

2016.10.3.    10


Egy kötetlen és rendhagyó klubest

Huszadik klubestünkre Dunaszerdahelyen került sor, vendégünk pedig dr. Gašpar Alica pszichiáter volt.

2016.9.19.    16


Zarándokúton – El Camino kalandok

Az idei második klubestünket Kőhídgyarmaton tartottuk, vendégünk Oriskó Erzsébet volt, aki kétszer is megjárta a Szent Jakab zarándokutat.

2016.7.18.    20

A rovat további cikkei

Fények vakondja 2024: győztesek

Sajtóhír

Kihirdették a Fények vakondja irodalmi pályázat idei győzteseit. Részletek a cikkben.

2024.4.12.   


Életmódklub látássérülteknek

Sajtóhír

Ötletgazdag életmódklub működik Szolnokon.

2024.3.26.   


Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.