Olcsó és jó autó


  2022.3.28. 11:12

Hogyan vásároljunk biztonságos, de olcsó autót?


Milyen szempontokat vegyünk figyelembe vásárláskor?

Olcsó húsnak híg a leve – tartja a mondás, ami kellően érzékletes ahhoz, hogy ne igényeljen semmiféle magyarázatot. Na de mi a helyzet az autók esetében? Ha spórolunk, akkor könnyen a biztonságunk bánhatja? Mi alapján hozzunk felelős döntést? Az autóvásárlás nem egyszerű küldetés, de némi tervezéssel sikeresen teljesíthető.
Először is gondoljuk át alaposan, mekkora összeget szánunk az egész ügyletre, minden járulékos költséggel együtt. Ez már egy nagyszerű alap, amit persze sokan figyelmen kívül hagynak, ha szembejön a megálmodott autó. Akármennyire is tartjuk magunkat az elképzeléseinkhez, akkor tudunk jól választani, ha alaposan szemügyre vesszük a kiválasztott kocsit. Ehhez természetesen a nézelődésen túl is tennünk kell néhány dolgot, aminek az egyik leggyorsabb és előremutatóbb változata a VIN szám ellenőrzése. Ezt a számjegyekből és betűkből álló egyedi azonosítót a chechkcardna.com oldalon is leolvastathatjuk, ami mintegy az autó személyi igazolványaként elénk tárja azokat az adatokat, amiket esetleges jövőbeli tulajként szeretnénk tudni.

Milyen információra van szükségünk?

Tulajdonosként valószínűleg érdekel, hogy hány kilométert tett meg az autónk, ehhez alapvetően remek műszerek állnak rendelkezésünkre, de a mutatott szám nem feltétlenül egyezik meg a valósággal. Egy látszólag tökéletes karosszéria is rejthet olyan titkokat, amikre semmiképpen nem szeretnénk rájönni egy néhány milliós kiadás után. És természetesen az sem mindegy, hogy a választottunk szerepel-e valamilyen körözési listán. Egy biztonságos autó nem csak látszólag van rendben, hanem az utolsó porcikájáig. Erről például egy BMW esetében a bestvindecoder.com/best-bmw-vin-decoders/ oldalon győződhetünk meg, ahol a korábbi baleseteket megismerve, illetve a szerviztörténetet átnézve mérlegelhetünk, megéri-e számunkra a vásárlás. Sok pénzt, bosszúságot és kellemetlenséget spórolhatunk meg magunknak egy apró ellenőrzéssel, arról nem is szólva, hogy nem mindegy, hogy valóban azt vásároljuk-e meg, amit szeretnénk, vagy csak az illúziót, ami könnyen veszélybe is sodorhat.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Kire bízzuk házi kedvencünket?

Mi legyen a kisállattal, ha nem tudod magaddal vinni a nyaralásra?

2024.7.14.   


Látássérültek rehabilitációja

Sajtóhír

Lezárult a látássérültek elemi rehabilitációjára kiírt pályázatok elbírálása, a kormány 600 millió forinttal támogatja a szolgáltatást.

2024.4.29.  1   


Fények vakondja 2024: győztesek

Sajtóhír

Kihirdették a Fények vakondja irodalmi pályázat idei győzteseit. Részletek a cikkben.

2024.4.12.   


Életmódklub látássérülteknek

Sajtóhír

Ötletgazdag életmódklub működik Szolnokon.

2024.3.26.   


Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.