Pihenés, kikapcsolódás - egy helyen!


  2013.11.22. 2:05

A nagymegyeri Hotel***PLAUTER KÚRIA a Csallóköz egy csodálatos területén található.

A Hotel***PLAUTER KÚRIA plauterkuria.sk és a hozzá tartozó horgásztó egy 3 hektáros őshonos területen, a természet ölelésében helyezkedik el a nagymegyeri termálfürdőtől 700 m-re. A gondozott füves réttel és szép fás területtel rendelkező parkunkban kicsik és nagyok kedvükre barangolhatnak, sétálhatnak. Panziónkban két- illetve háromágyas szobákba várjuk a vendégeket. Nagy gondot fordítunk arra, hogy vendégeink zavartalanul nyaralhassanak és megteremtsük a kellemes pihenés feltételeit. Vendégeinknek ingyenes internetelérést biztosítunk. Célunk, hogy látogatóink szép emlékekkel és kipihenve térhessenek haza! A Kúria felújítása során 14 szoba kialakítására került sor. Valamennyi szoba berendezése, hangulata, az épület jellegéhez illeszkedően elegáns, ugyanakkor visszafogott. A 14 szobából 5 apartman és 9 szoba van kialakítva, az utóbbiakból egy speciálisan a mozgássérült vendégek részére. Minden szobánk rendelkezik tévével, internet-hozzáféréssel. Szobáink nem dohányzók, a dohányzó vendégeink, a Kúria teraszán, vagy a földszinten kijelölt helyen hódolhatnak szenvedélyüknek.

AKTUÁLIS

Lovaglási lehetőség kezdőknek és haladóknak egyaránt. Minden nap 9 és 18 óra között, 10 euró/1 óra, 5 euró/fél óra.
Bértartást is vállalunk.
Jelentkezés és beiratkozás a következő telefonszámon: +421 (0)917 232 545.

Gyógyító lovaglás

Egyes sportok nem csupán időtöltés és alakformálás céljából hatásosak, hanem gyógyhatással is rendelkeznek. Ilyen a lovaglás is, mely a testnek, az elmének és a léleknek is egyaránt jót tesz. Mozgásszervi és ortopédiai megbetegedések javításában, koordinációs- és egyensúlyzavarok, izombetegségek vagy a sclerosis multiplex esetében alkalmazzák a lovaglást. Ez a gyógyászati forma a hippoterápia nevet kapta, mely a görög hippo (ló) szóból ered. A hippoterápia során a beteg passzívan veszi fel a ló mozgását, miközben a ló futószáron vezetve lépésben megy. A terápia célja az izomzat erősítése, az egyenes testtartás kialakítása és az ízületi mozgékonyság kialakítása.
A gyógypedagógiai lovaglás pszichés problémák esetén is segítséget nyújthat, mely a lóval való foglalkozásból és a lóháton történő különböző gyakorlatok elvégzéséből tevődik össze. Az élmény és a lovaglás hatására megnövekszik az önbizalom, javul a mozgásérzékelés, az egyensúly és a mozgáskoordináció, valamint javulhatnak a viselkedési problémák és a fizikális készség. Mindezek mellett nem elhanyagolható, hogy a terápia során fejlődik a gondolkodás, erősödik az életöröm érzete és javulnak az érzelmi funkciók is. A terápia lehet egyéni vagy csoportos. A gyógypedagógia órát képzett gyógypedagógus-lovasterapeuta vezeti. Kifejezetten jót tesz tanulással küzdő, autista, értelmileg visszamaradott, hiperaktív, vagy más magatartás-zavaros egyéneknek.

Megnyugtat és szép alakot ad

A lovaknak már a puszta jelenléte is megnyugtató és hangulatjavító, nem beszélve a lovaglásról, mely az egyszerű élvezeten túl fizikailag, mentálisan és érzelmileg is pozitívan hat. A lovaglás fejleszti a koordinációt és az egyensúlyérzéket, valamint számos izmot igénybe vesz, így fejlesztve azokat. Megerősödik a belső comb, a kar, a hát, a has és a láb izmai, sőt, még a kalóriákat is égeti. A testet egyenletes mozgásban tartja, jó tartást és szép alakot ad.
Nemcsak testünk karbantartásában segíthet a lovaglás, hanem elménket is mozgásban tartja, hiszen mindig lehet újat tanulni. Folyamatos figyelmet és koncentrációt igényel, mely aktív kikapcsolódást eredményez. Emellett a sikerélmény és a lóval való összehangolás lelkünknek is jót tesz, megnyugtat és kikapcsol.

* * *

Nagy tapasztalattal rendelkezünk céges rendezvények, termékbemutatók lebonyolításában. Az elmúlt 5 évben számos vállalati rendezvényt, termékbemutatót és esküvőt szerveztünk meg. A rendezvény megszervezésében szívesen nyújtunk segítséget. A 200 férőhelyes étterem, bálterem ideális hely különböző események megszervezésére, mint például vállalati iskolázások, keresztelők, évfordulók, születésnapok, találkozók, tematikus vacsorák vagy éppen ünnepi vacsorák.

* * *

Szolgáltatásaink:

- egyéni igényeknek megfelelő menü-összeállítás,
- ingyenes helyszín és terembiztosítás a rendezvény idejére,
- ingyenes parkolási lehetőség,
- kedvezményes szobaárak,
- kedvezményes italárak,
- grillparty megszervezése.

* * *

„Legszebb napunk ma jött el nekünk,
Kéz a kézben egybekelünk.“


Megtalálta a tökéletes személyt, akivel összekötné az életét? Már megtörtént a lánykérés is? Kezdődhet a szervezés!

Ez a meghitt alkalom különleges és romantikus helyszint érdemel.
A Hotel*** Plauter Kúriában minden adott ahhoz, hogy esküvője valóban álomesküvő legyen, biztosítjuk Önnek a tökéletes menüt és a tökéletes helyszínt, mind az ünnepléshez, mind pedig a fotózáshoz.
A „boldogító igent“ szeretné kertünkben kimondani, esetleg az egész ünnepséget az udvaron tartani? Szeretne felejthetetlen virág- esetleg lufidekorációt?
Mindenben állunk rendelkezésére! Hogy miért a Hotel*** Plauter Kúria a tökéletes helyszín az Ön álomesküvőjéhez?

Azért, mert:
* Esküvője napján számunkra Ön és párja a legfontosabb és csak Önökre figyelünk.
* Egyénre szabott esküvői menükkel és a Hotel*** Plauter Kúria vidéki romantikájával elbűvöljük Önt és vendégeit.
* Egyedi elképzeléseik megvalósításában szállodánk szakértő segítséget nyújt, hogy ez az ünnep valóban olyan legyen, amilyennek megálmodták.
* Profi szakképzett személyzetünk mindenről gondoskodik, hogy Önök csak egymásra és vendégeikre figyelhessenek.
* Napfényes és hangulatos parkunk tökéletes helyszín, hogy kimondhassák a „boldogító igent”.
* Mi is akkor örülünk, ha az Önök Nagy Pillanata valóban tökéletes.

Tapasztalt csapatunk immár rengeteg ifjú pár álmát váltotta valóra! Engedje meg, hogy az Önét is valóra váltsuk!

* * *

Horgászat

A magyar halászat múltja népünk eredetéig, az őshazáig nyúlik vissza. Számos régészeti emlék, nyelvészeti és összehasonlító néprajzi kutatás bizonyítja, hogy a legősibb halászati eszközök és módszerek még a finnugor őshazából valók. Halászatunkban a honfoglalás jelentős fejlődést eredményezett. A halászati tevékenységhez szervesen kapcsolódó halkereskedelem művelői hazánkban a halárusok voltak.
A halastó a Kúria egyik gyöngyszeme, aminek kristálytiszta vize, a tó körül burjánzó növények, a dísztóból csobogó vízesés hangja valamint az inni járó madarak éneke és látványa nyugtató, kellemes pihenési lehetőséget kínál vendégeink számára. Kerüljön közelebb a természethez, sétáljon egyet a tó körül, horgásszon, vagy csobbanjon egyet a forró nyári napokon, tavunk garantáltan feledteti a szürke hétköznapok gondját-baját.


Tavaly augusztusban zajlottak a hagyományőrző napok, viszont a szervezők idén korábbra tették ezt az időpontot, így július 16-17-én rendezték meg a mostani műsorfolyamot. A kétnapos eseményen sok látnivaló várta az érdeklődőket a helyszínen, a Plauter-kúria tágas portáján. Az időjárás is kedvezett az eseménynek, a kilátogatók a magyaros ételeken kívül megismerkedhettek néhány kézműves mesterséggel is. A szövőszék használata a felnőtteket is lenyűgözte, a kézműves soron volt még többek között szalmakalap-készítő, agyagozó, nemezelő, kosárfonó. Látványos volt a kovácsmesterek bemutatója is, akik az izzó vasból készítettek különféle használati és dísztárgyakat. Természetesen nem hiányozhatott a főzőverseny sem, a bográcsokban csak úgy rotyogtak a finom ételek. Az emberek a helyszínen azt is láthatták, hogyan kell a rétestésztát nyújtani, de nyomon követhettek egy mangalica disznóölést is. Két színpadon is zajlottak a műsorok, volt néptánc a Kismegyer, a Megyer Táncegyüttes és szintén helyi Csiribiri tolmácsolásában, fellépett az Igricek citerazenekar, a rockzenét az Easy Blues és a King Size együttesek képviselték, a Vox Megere pedig folk-rockos műsorával lépett a deszkákra. Szombaton fogathajtó-verseny és western show, vasárnap erőlovas-bemutató is zajlott. A gyerekeknek szánt programokból nem hiányozhatott az állatsimogatás, lovagoltatás, lovas kocsikázás sem. Egyébként a Nagymegyeri Kézműves Vásár és Lovas Napok mostani eseményeit a Plauter-kúria idén már a városi önkormányzattal karöltve rendezte meg.

(x)Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

A megfelelő mikró

A megfelelő mikrhulllámú sütő kiválasztása nem ördöngösség.

2021.8.17.   


Termékek és influencerek

Aki sikeres influencer, sikeres lakberendező is?

2021.8.3.   


Tudnivalók a mellnagyobbításról

Árak és egyéb információk a mellnagyobbítás témájában.

2021.7.31.   


Megfizethető kandallók

PR-cikk

A kandalló sokaknak vonzó alternatíva, amikor a minden szempontból megfelelő fűtésrendszer kialakítása kerül napirendre.

2021.6.22.   


Telefontartó: mindenhova

PR-cikk

Hogy kényelmesebb legyen e hasznos készülékünk használata.

2021.6.16.   


Termékfotózás

PR-cikk

Online kereskedők figyelmébe: minden, amit a termékfotózásról tudni érdemes!

2021.4.28.   


Szólalj meg angolul!

Így szólalj meg bátran angolul! Április 23. az angol nyelv napja. Júliusi-augusztusi gyerektábor-ajánló.

2021.4.16.   


Minibár hűtő

PR-cikk

Nemcsak a vendéglátás területére ideális, az otthonunkban is helyet kaphat.

2021.3.30.   


A fényáteresztő függöny előnyei

PR-cikk

Az otthonunk légkörét nagyban meghatározzák az olyan frappáns kiegészítők, mint a fényáteresztő függöny.

2021.3.28.   


Szemünk érdekében

PR-cikk

Rohanó világunkban méltatlanul és bűnös módon kevés időt fordítunk az egészségünkre.

2021.3.22.   


A kályha reneszánsza

PR-cikk

Az alábbi fűtőberendezések nagyon népszerűekké váltak az utóbbi időben. Miért is?

2021.2.18.   


Potencianövelés otthon

PR-cikk

A potencianövelés igénye nem modern találmány. Mik a lehetőségek?

2021.2.1.