Pihenés, kikapcsolódás - egy helyen!


  2013.11.22. 2:05

A nagymegyeri Hotel***PLAUTER KÚRIA a Csallóköz egy csodálatos területén található.

A Hotel***PLAUTER KÚRIA plauterkuria.sk és a hozzá tartozó horgásztó egy 3 hektáros őshonos területen, a természet ölelésében helyezkedik el a nagymegyeri termálfürdőtől 700 m-re. A gondozott füves réttel és szép fás területtel rendelkező parkunkban kicsik és nagyok kedvükre barangolhatnak, sétálhatnak. Panziónkban két- illetve háromágyas szobákba várjuk a vendégeket. Nagy gondot fordítunk arra, hogy vendégeink zavartalanul nyaralhassanak és megteremtsük a kellemes pihenés feltételeit. Vendégeinknek ingyenes internetelérést biztosítunk. Célunk, hogy látogatóink szép emlékekkel és kipihenve térhessenek haza! A Kúria felújítása során 14 szoba kialakítására került sor. Valamennyi szoba berendezése, hangulata, az épület jellegéhez illeszkedően elegáns, ugyanakkor visszafogott. A 14 szobából 5 apartman és 9 szoba van kialakítva, az utóbbiakból egy speciálisan a mozgássérült vendégek részére. Minden szobánk rendelkezik tévével, internet-hozzáféréssel. Szobáink nem dohányzók, a dohányzó vendégeink, a Kúria teraszán, vagy a földszinten kijelölt helyen hódolhatnak szenvedélyüknek.

AKTUÁLIS

Lovaglási lehetőség kezdőknek és haladóknak egyaránt. Minden nap 9 és 18 óra között, 10 euró/1 óra, 5 euró/fél óra.
Bértartást is vállalunk.
Jelentkezés és beiratkozás a következő telefonszámon: +421 (0)917 232 545.

Gyógyító lovaglás

Egyes sportok nem csupán időtöltés és alakformálás céljából hatásosak, hanem gyógyhatással is rendelkeznek. Ilyen a lovaglás is, mely a testnek, az elmének és a léleknek is egyaránt jót tesz. Mozgásszervi és ortopédiai megbetegedések javításában, koordinációs- és egyensúlyzavarok, izombetegségek vagy a sclerosis multiplex esetében alkalmazzák a lovaglást. Ez a gyógyászati forma a hippoterápia nevet kapta, mely a görög hippo (ló) szóból ered. A hippoterápia során a beteg passzívan veszi fel a ló mozgását, miközben a ló futószáron vezetve lépésben megy. A terápia célja az izomzat erősítése, az egyenes testtartás kialakítása és az ízületi mozgékonyság kialakítása.
A gyógypedagógiai lovaglás pszichés problémák esetén is segítséget nyújthat, mely a lóval való foglalkozásból és a lóháton történő különböző gyakorlatok elvégzéséből tevődik össze. Az élmény és a lovaglás hatására megnövekszik az önbizalom, javul a mozgásérzékelés, az egyensúly és a mozgáskoordináció, valamint javulhatnak a viselkedési problémák és a fizikális készség. Mindezek mellett nem elhanyagolható, hogy a terápia során fejlődik a gondolkodás, erősödik az életöröm érzete és javulnak az érzelmi funkciók is. A terápia lehet egyéni vagy csoportos. A gyógypedagógia órát képzett gyógypedagógus-lovasterapeuta vezeti. Kifejezetten jót tesz tanulással küzdő, autista, értelmileg visszamaradott, hiperaktív, vagy más magatartás-zavaros egyéneknek.

Megnyugtat és szép alakot ad

A lovaknak már a puszta jelenléte is megnyugtató és hangulatjavító, nem beszélve a lovaglásról, mely az egyszerű élvezeten túl fizikailag, mentálisan és érzelmileg is pozitívan hat. A lovaglás fejleszti a koordinációt és az egyensúlyérzéket, valamint számos izmot igénybe vesz, így fejlesztve azokat. Megerősödik a belső comb, a kar, a hát, a has és a láb izmai, sőt, még a kalóriákat is égeti. A testet egyenletes mozgásban tartja, jó tartást és szép alakot ad.
Nemcsak testünk karbantartásában segíthet a lovaglás, hanem elménket is mozgásban tartja, hiszen mindig lehet újat tanulni. Folyamatos figyelmet és koncentrációt igényel, mely aktív kikapcsolódást eredményez. Emellett a sikerélmény és a lóval való összehangolás lelkünknek is jót tesz, megnyugtat és kikapcsol.

* * *

Nagy tapasztalattal rendelkezünk céges rendezvények, termékbemutatók lebonyolításában. Az elmúlt 5 évben számos vállalati rendezvényt, termékbemutatót és esküvőt szerveztünk meg. A rendezvény megszervezésében szívesen nyújtunk segítséget. A 200 férőhelyes étterem, bálterem ideális hely különböző események megszervezésére, mint például vállalati iskolázások, keresztelők, évfordulók, születésnapok, találkozók, tematikus vacsorák vagy éppen ünnepi vacsorák.

* * *

Szolgáltatásaink:

- egyéni igényeknek megfelelő menü-összeállítás,
- ingyenes helyszín és terembiztosítás a rendezvény idejére,
- ingyenes parkolási lehetőség,
- kedvezményes szobaárak,
- kedvezményes italárak,
- grillparty megszervezése.

* * *

„Legszebb napunk ma jött el nekünk,
Kéz a kézben egybekelünk.“


Megtalálta a tökéletes személyt, akivel összekötné az életét? Már megtörtént a lánykérés is? Kezdődhet a szervezés!

Ez a meghitt alkalom különleges és romantikus helyszint érdemel.
A Hotel*** Plauter Kúriában minden adott ahhoz, hogy esküvője valóban álomesküvő legyen, biztosítjuk Önnek a tökéletes menüt és a tökéletes helyszínt, mind az ünnepléshez, mind pedig a fotózáshoz.
A „boldogító igent“ szeretné kertünkben kimondani, esetleg az egész ünnepséget az udvaron tartani? Szeretne felejthetetlen virág- esetleg lufidekorációt?
Mindenben állunk rendelkezésére! Hogy miért a Hotel*** Plauter Kúria a tökéletes helyszín az Ön álomesküvőjéhez?

Azért, mert:
* Esküvője napján számunkra Ön és párja a legfontosabb és csak Önökre figyelünk.
* Egyénre szabott esküvői menükkel és a Hotel*** Plauter Kúria vidéki romantikájával elbűvöljük Önt és vendégeit.
* Egyedi elképzeléseik megvalósításában szállodánk szakértő segítséget nyújt, hogy ez az ünnep valóban olyan legyen, amilyennek megálmodták.
* Profi szakképzett személyzetünk mindenről gondoskodik, hogy Önök csak egymásra és vendégeikre figyelhessenek.
* Napfényes és hangulatos parkunk tökéletes helyszín, hogy kimondhassák a „boldogító igent”.
* Mi is akkor örülünk, ha az Önök Nagy Pillanata valóban tökéletes.

Tapasztalt csapatunk immár rengeteg ifjú pár álmát váltotta valóra! Engedje meg, hogy az Önét is valóra váltsuk!

* * *

Horgászat

A magyar halászat múltja népünk eredetéig, az őshazáig nyúlik vissza. Számos régészeti emlék, nyelvészeti és összehasonlító néprajzi kutatás bizonyítja, hogy a legősibb halászati eszközök és módszerek még a finnugor őshazából valók. Halászatunkban a honfoglalás jelentős fejlődést eredményezett. A halászati tevékenységhez szervesen kapcsolódó halkereskedelem művelői hazánkban a halárusok voltak.
A halastó a Kúria egyik gyöngyszeme, aminek kristálytiszta vize, a tó körül burjánzó növények, a dísztóból csobogó vízesés hangja valamint az inni járó madarak éneke és látványa nyugtató, kellemes pihenési lehetőséget kínál vendégeink számára. Kerüljön közelebb a természethez, sétáljon egyet a tó körül, horgásszon, vagy csobbanjon egyet a forró nyári napokon, tavunk garantáltan feledteti a szürke hétköznapok gondját-baját.


Tavaly augusztusban zajlottak a hagyományőrző napok, viszont a szervezők idén korábbra tették ezt az időpontot, így július 16-17-én rendezték meg a mostani műsorfolyamot. A kétnapos eseményen sok látnivaló várta az érdeklődőket a helyszínen, a Plauter-kúria tágas portáján. Az időjárás is kedvezett az eseménynek, a kilátogatók a magyaros ételeken kívül megismerkedhettek néhány kézműves mesterséggel is. A szövőszék használata a felnőtteket is lenyűgözte, a kézműves soron volt még többek között szalmakalap-készítő, agyagozó, nemezelő, kosárfonó. Látványos volt a kovácsmesterek bemutatója is, akik az izzó vasból készítettek különféle használati és dísztárgyakat. Természetesen nem hiányozhatott a főzőverseny sem, a bográcsokban csak úgy rotyogtak a finom ételek. Az emberek a helyszínen azt is láthatták, hogyan kell a rétestésztát nyújtani, de nyomon követhettek egy mangalica disznóölést is. Két színpadon is zajlottak a műsorok, volt néptánc a Kismegyer, a Megyer Táncegyüttes és szintén helyi Csiribiri tolmácsolásában, fellépett az Igricek citerazenekar, a rockzenét az Easy Blues és a King Size együttesek képviselték, a Vox Megere pedig folk-rockos műsorával lépett a deszkákra. Szombaton fogathajtó-verseny és western show, vasárnap erőlovas-bemutató is zajlott. A gyerekeknek szánt programokból nem hiányozhatott az állatsimogatás, lovagoltatás, lovas kocsikázás sem. Egyébként a Nagymegyeri Kézműves Vásár és Lovas Napok mostani eseményeit a Plauter-kúria idén már a városi önkormányzattal karöltve rendezte meg.

(x)



Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Fények vakondja 2024: győztesek

Sajtóhír

Kihirdették a Fények vakondja irodalmi pályázat idei győzteseit. Részletek a cikkben.

2024.4.12.   


Életmódklub látássérülteknek

Sajtóhír

Ötletgazdag életmódklub működik Szolnokon.

2024.3.26.   


Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.