Társasozni jó!


  2020.2.17. 18:17

Így érdemes kooperatív társasjátékokat játszani! Hogyan is?

Társasjátékot játszani remek mulatság! Legyen szó családról, vagy barátokról, a fergeteges hangulat garantált lehet egy társassal eltöltött játékest alatt. Sajnálatos módon a mai fiatalok többsége már kevésbé érdeklődő egy ilyen típusú szórakozás iránt, és szívesebben nyomkodják okoskütyüjük egyikét.


Érdemes azonban időt és energiát fektetnünk abba, hogy megmutassuk nekik, mekkora adrenalinbombát jelenthet azon izgulni, hogy ki tudunk-e szabadulni időben egy mezőről a hatos dobással, vagy épp ki tudjuk-e húzni a legjobb szerencsekártyát, mely közelebb vihet minket a győzelemhez. A hagyományos társasok lényege általában az, hogy a többi résztvevőt megelőzve érjünk be a célba. Ezeknek a játékoknak is vannak kifejezetten egyszerű változatai, ahol tényleg a szerencsén múlik, hogy mennyit dobunk, és ki nyeri meg a játékot. Ezek a típusok gyermekeknél kimondottan alkalmasak lehetnek arra, hogy megszeressék az ilyen jellegű megmérettetéseket. Az idősebb korosztály már találhat bonyolultabb, több gondolkodást, és logikát igénylő darabokat is, így fokozva az izgalmamat, és az egymás ellen való versengés érzését.

Azoknak viszont, akik ennél is többre vágynak, ott vannak a kooperatív társasjátékok, melyek néhány dologban különböznek a hagyományos játékoktól. Itt már nem a játékosok egyéni győzelmére kell törekedni, épp ellenkezőleg! A kooperatív társasjátékok kifejezetten a játékosok közti együttműködésre fókuszálnak, legyen szó a világ megmentéséről, vagy éppen a túlélésről. A legismertebb társasjáték toplistákban is rendszeresen elől vannak (forrás: gemklub.hu). A résztvevőknek tehát lényegében össze kell fogniuk, és mint egy csapat, összedolgozva kell végig vinni a játékot annak érdekében, hogy győzelmet arathassanak. Ez sok esetben kezdetben kimondottan nehéz lehet, hiszen vannak olyan személyiségű emberek, akik nem szeretnek csapatban dolgozni, egyénileg akarnak véghez vinni mindent, még akár egy ilyen játék esetében is. A kooperatív társasok éppen ezért kimondottan hasznosak lehetnek csapatépítés szempontjából, arról nem is beszélve, hogy izgalmas órákat fognak okozni a játékban résztvevőknek.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésed, és szeretnél kipróbálni egy kooperatív társasjátékot, mindenképp keresd fel a linkelt oldalon található webáruházat. Hatalmas választékban kínálnak társasokat minden korosztálynak, valamint a logikai játékok és a kirakók is szerelmesei is találhatnak mindig valami újdonságot. Minden játékhoz tartozik leírás is, így könnyebben tudod majd kiválasztani a legmegfelelőbbet saját részre, vagy épp ajándékba. Amennyiben van egy olyan családtagod, vagy barátod, aki nehezen tud veszíteni, és a társasok végén dühösen, csapkodva képes kiviharzani a szobából, amikor alul marad, akkor mindenképp próbáljátok ki vele ezt az új élményt nyújtó játék típust!



Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Fények vakondja 2024: győztesek

Sajtóhír

Kihirdették a Fények vakondja irodalmi pályázat idei győzteseit. Részletek a cikkben.

2024.4.12.   


Életmódklub látássérülteknek

Sajtóhír

Ötletgazdag életmódklub működik Szolnokon.

2024.3.26.   


Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.