Tökéletes válasz


Bakoš Orsolya Virág  2023.3.19. 13:39

„Jó volt ma újra találkozni.“ Fülig pirulva, vigyorogva dobtam el a telefont.

Nem nyitottam meg az üzenetet, a szöveg csak az értesítésekben jelent meg. Nem mertem megnyitni. Hideg kezeim felforrósodott arcomra tapasztva dőltem hanyatt az ágyon, a plafonra ragasztgatott foszforeszkáló csillagokat néztem.

Írt. Most vissza kellene írnom, igaz? De mégis mit? Hasamra fordulva fúrtam az arcomat a puha párnába. Ha laza akarnék lenni, azt kéne válaszolnom, hogy „Ja, tök jó volt.“ Csakhogy nem akarok laza lenni. A „majdnem szétesek, annyira laza vagyok“ módszer nem lenne nyerő. Nem akarom, hogy azt higgye, nem érdekel. Mert igen is vonzódom hozzá, ezt pedig a tudtára akarom adni. Ha egy ennyire nemtörődöm mondattal felelnék, valószínűleg letiltana. Vagy nem beszélne többé velem. Talán nem is köszönne.

„Nekem is hiányoztál.“ Ez lenne az igazság, de ki van zárva, hogy ezt teljes nyugalommal bepötyögjem és elküldjem neki. Nem lehetek túl rámenős, mert az a fiúk számára egyáltalán nem vonzó. Legalábbis, azt hiszem... Ugye? Szóval ezt is elvetettem. A következő lehetőség a „Holnap is találkozhatnánk.“ De amint ez végigfutott az agyamon, grimasz kúszott az arcomra. Ilyet az agglegény nagybácsim írna az egyik Tinderes kiszemeltjének, és egy kacsintó emodzsit biggyesztene a mondat végére. Nem akarom, hogy egy nagybácsi jusson rólam az eszébe.

Nagyot sóhajtva fordultam a hátamra, ismét a sötétben világító csillagoknak szentelve a figyelmem. Határozottnak és összeszedettnek kell lennem, de úgy, hogy éreztessem vele, ő vezet. A barátaim vezéregyéniségnek ismernek, a tanáraim bármit rám bízhatnak, mert tudják, hogy megoldom, mégis, ha róla van szó, másként gondolkodom. Mellesleg állandóan elpirulok és bután nevetgélek. Egy tizenkét éves kislánynak érzem magam a közelében.

Hosszú tanakodás, netes keresgélés és a konyhába tett körutam után egy doboz fagylalt társaságában vettem ismét a kezembe a telefonom. Immár gondolkodás nélkül nyitottam meg az üzenetet, pötyögtem be a választ és küldtem el. Hangosan fújtam ki a benntartott levegőt. Kissé még zakatolt a szívem, de tudtam, hogy helyesen döntöttem. Az improvizáció királynője vagyok, szóval azt válaszoltam, ami valójában először jutott az eszembe. „Jól éreztem magam, de legközelebb brownie-t eszek.“Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Érted

Bakoš Orsolya Virág

A vasárnapi vers mellé, legnagyobb örömünkre, ma vasárnapi impressziót is közölni tudunk.

2022.11.26.   

A rovat további cikkei

Újratervezés

Kunyík Szilvia

Rövid történet a siker megálmodásáról.

2023.1.21.   


Különös zaj

Darázs Balogh Katalin

A kert, ami a ház hátsó részében terült el, mindig tele volt meglepetésekkel. Mikor téliesre fordult az idő, kicsit csendesebbé vált, de még ilyenkor is felkeresték a gyerekek.

2022.12.18.   


Jövőbelátás

Sz. Ölveczky Zsuzsanna

Vasárnapi impressziónk különleges hangulatot idéz.

2022.11.13.   


Lélekvihar

Sz. Ölveczky Zsuzsanna

Vasárnapi szépség: irodalmi impresszió.

2022.10.16.   


Anyagias sütemény

Danczi Mónika

Mai anyagias világunkban – hallatszik mindenfelől.

2015.11.2.    16


Újratervezésben

Wolner Annamária

Nem tudom, hogyan s miképp kerültem ide, milyen láthatatlan kéz, vagy felsőbb akarat tolt előre.

2015.10.29.    21


Egy tábor pillanatképei

Nagy Erika

Nyári jegyzet - szigorúan 18 felettieknek...

2015.7.21.  1    2


Az anya

Mester Györgyi

Az egyszeri gyermek világgá ment. Sokáig odavolt a nagyvilágban, ám egyszer csak hazatért...

2015.5.2.    26


Emberi habos kakaó

Palkó Emese

Nem fontos a lány neve. Nem fontos a férfié sem. A lány nevet adott a férfi kutyájának, de csak magában.

2015.3.2.    37


Lavina

Mester Györgyi

Az egész egy aprósággal kezdődött.

2014.7.2.    7


Nincs más szerelem

Halász Kata

A hétvégi vers helyett ezúttal rendhagyó módon egy irodalmi impresszióval jelentkezünk.

2013.12.15.    8