A jövő század szerelemvírusa


Puha Andrea  2007.11.22. 18:10

Mióta a világ a világ, a szerelmek jönnek-mennek, és bizony a nők sokszor nem a megfelelő férfiba szeretnek bele.

Először sóhajtoznak: – De jó! Szerelmes vagyok, szeretem! Aztán előjönnek a hibák, a gondok, a problémák, és édesünk megmutatja kevésbé vonzó oldalát is.
– Oda se neki! – gondolják tévesen. – Majd megváltoztatom! Ami még rosszabb, mintha az oroszlánt vegetáriánus étrendre akarnák szoktatni.

Vajon mi kellene ahhoz, hogy az emberek abba szeressenek bele, akibe kell? Akivel tényleg boldogok lehetnének? Akit nem kell megváltoztatni, formálni, mert úgy jó, ahogy van? Nem lenne féltékenység, önzés, csak színtiszta szerelem.

Lépjünk pár évvel előbbre a jövőben. Képzeljük el, hogy egy mosolygós, szakállas tudós sétálgat a kora napsütéses tavaszon egy gyönyörű parkban, majd a padon megpillant egy kalapos, fehér ruhás hölgyet, és leül mellé. Rögtön heves dobogásba kezd a szíve – bizony szerelembe esett. Ám álmai hölgye nemhogy rápillantott volna, még odébb is ült tudósunktól. Ez addig-addig folytatódott, míg a padon nem maradt hely, így a hölgy a mi emberünket faképnél hagyta.

Elkeseredett a tudós, vérzett szegény szíve, de úgy gondolta, ezt nem hagyhatja ennyiben. Lement a titkos földalatti laboratóriumába, érdekes színű és illatú vegyszereket öntött össze. A zöld keveredett a mályvával, a rózsaillat a citrusillattal, s egyszer csak: bumm, nagy dörrenés rázta meg a helyiséget. A mi tudósunk zilált haja az égnek állt, szemüvege kormossá vált a füsttől, de fülig érő mosollyal felkiáltott: Íme, az Ámor-vírus! Tett egy keveset belőle az üvegcsébe, belekeverte a kávéba, hogy majd a fehér ruhás hölggyel megitatja. S mivel ő ilyen kis trehány tudóska volt, s gumikesztyűt sem hordott, azonmód meg is fertőződött.

Izgatottan sietett a felszínre, ama bizonyos park padjához. A hölgy ismét ott ült. A tudós kedvesen megszólította, és kávéval kínálta. A hölgy azonban a teát kedvelte, így udvariasan, de határozottan eltolta tudósunk kezét. Abban a minutumban szerelmes lett, s a következő pillanatban tudósunk már a nő keblei közül pislogott a világra. Rájött, hogy a vírus érintéssel is terjed! Eközben a kávé kiömlött, a galambok megkóstolták, s vad szerelemtáncba kezdtek. Ők is szerelmesek lettek.

Boldog volt a tudós, hiszen álmai asszonya ölelgette: Kell ennél több a boldogsághoz? Mikor este nagy nehezen elbúcsúztak egymástól, a tudós hazaindult. A hölgy is hazafele igyekezett, ám útközben megbotlott, és egy férfi karjaiba zuhant. A virus azonmód aktivizálódott, és szerelmesek lettek. Ám tudósunk ezt nem láthatta.

Másnap reggel üres pad várta. Az Ámor-vírus feltalálója leült, s hölgyére várt, ám attól, ami nemsokára a szeme elé tárult, majdnem szívinfarktust kapott. Az egész parkban szerelmespárok szakítottak és jöttek össze percek alatt. Egy férfi például szerelmes lett az egyikbe. Elment italért, közben belebotlott egy másikba, és szerelmesek lettek. Mikor visszament az elsőhöz közölni vele, hogy vége a kapcsolatuknak, ismét szerelmes lett.

A tudós fehér ruhás hölgye három férfi között is őrlődött… S ez így ment az egész parkban, egész nap, majd az egész városban. Az Ámor-vírus hatása túl erős volt: az emberek nem tudtak tőle gondolkozni, s egyre gyorsabban terjedt. Tudósunk megrémült. Ő nem ezt akarta.

(Folytatjuk)Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

A jövő század szerelemvírusa 3.

Puha Andrea

– Nők!!! – tépte a haját tudósunk, miközben leroskadt egy székre. A helyzet kétségtelenül elfajult.

2008.2.3.   


A jövő század szerelemvírusa 2.

Puha Andrea

Az első kudarc után a tudós visszavonult földalatti laboratóriumába, s újra kotyvasztani kezdett.

2008.1.4.   

A rovat további cikkei

Póda Erzsébet

A kislány az ablakban könyökölt. Vastag pokrócba bugyolálva, egy széken térdelve nézte a sötét éjszakát.

2021.12.28.  2    10


Kempelen, a magyar Da Vinci

Reczai Lilla

Mesekötet a zseniális Kempelen Farkasról.

2021.11.29.   


Hallgass a szívére!

Marie Fredriksson - Helena von Zweigbergk: :Listen To My Heart - Hallgass a szívemre! című könyvét ajánljuk mindenkinek!

2020.12.9.   


Macskakő

Póda Erzsébet

Amikor nagyanyámat, akit különleges képességei miatt boszorkánynak tartottak a faluban, eltemették a temető sarkában, arccal lefelé, egy három méterre leásott gödörbe, úgy zokogtam, mint egy kisgyerek.

2019.3.19.    11


A NŐ

Oriskó Norbert

Az "Egy vadász naplója" sorozatunk befejező része.

2018.2.19.    4


Karácsonyi díszek

Wolner Annamária

Egész éjszaka hatalmas pelyhekben hullott a hó, és reggelre mindent beborított.

2017.12.22.    6


Barna Berni:The One

Wolner Annamária

Ez a könyv nem akarja megmondani a tutit. Finoman, de határozottan ültet le, és elgondolkodtat.

2017.2.14.    26


Sorstanulság

Póda Erzsébet

Akkor, amikor találkoztunk, s beszélgetni kezdtünk, férfias volt, pont, mint ahogy azt megálmodtam.

2016.8.25.    9


A pipacsok hallgatnak

Póda Csanád

Mikor elindult, már hallani vélte a távolban a rendőrautók szirénázását. Persze lehet, hogy csak a füle csengett, bár izgulni nem izgult.

2016.3.30.    3


A hosszú élet titka

Mester Györgyi

Amikor a vásárcsarnok kijáratánál összefutottak, mindkettejük kezében hatalmas, tömött szatyrok lógtak, mégis, udvariaskodni próbáltak egymással.

2016.2.13.    8