Hallgass a szívére!


  2020.12.9. 23:21

Marie Fredriksson - Helena von Zweigbergk: :Listen To My Heart - Hallgass a szívemre! című könyvét ajánljuk mindenkinek!


,,Mindent úgy akarok elmondani, ahogy az megtörtént. Semmi locsogás. Csak őszintén, egyenesen, úgy, ahogy az megtörtént." (Marie Fredriksson)

Az idén jelent meg magyarul is a Roxette énekesnőjének drámaiságban és gyönyörű pillanatokban is bővelkedő önéletrajza Listen To My Heart – Hallgass a szívemre! címmel. A könyvből rendkívül pozitív életszemlélet és lelkierő sugárzik, ugyanaz az erő, amely lehetővé tette Marie Fredriksson számára, hogy csatát nyerjen a rákkal szemben, és nyerjen még másfél évtizedet. Láthatta felnőni a gyerekeit, és még színpadra is állhatott, pedig évekkel azelőtt ez is teljesen valószínűtlennek tűnt.


A svéd Roxette az ezredforduló környékén a világ egyik legsikeresebb és legnépszerűbb popzenekarának számított, több mint 70 millió lemezt adtak el világszerte. Az együttes énekesnőjénél, Marie Fredrikssonnál 2002-ben agydaganatot diagnosztizáltak. Maximum 3 évet jósoltak neki az orvosok. Marie azonban hatalmas életigenléssel és kitartással felvette a harcot a halálos kórral, és még 17 évig élt.

2019. december 9-én bekövetkezett halála az egész világot megrázta. Kevesen tudják, de Marie Fredriksson már a Roxette előtt is ünnepelt énekesnő, igazi sztár volt Svédországban, egy igazi rocker csajnak számított, aki, ha kellett, ráborította az asztalt a férfiakra. A Roxette-tel pedig a világhírig vitte a modern, tudatos nő ideáljának megtestesítését. Ez számára nem egy felvett póz volt, ő ilyen volt: egyszerre nagyon kemény és nagyon érzékeny. Még utolsó éveiben is, amelyek már nyugalomban teltek, családi környezetben, megmutatkozott kivételes ereje és élni akarása, és persze a családja, a rajongói és az élet iránti szeretete.


Ebben a különleges műben Marie feleleveníti életének legemlékezetesebb pillanatait, sikereit és kudarcait, valamint kendőzetlen őszinteséggel ír betegségéről is. A könyv segítségével bepillanthatunk a Roxette és Marie magánéletének kulisszái mögé, valamint megismerhetjük a sztár mögött rejlő aggodalmakkal teli, de örök küzdő, élni akaró embert is, aki még az utolsó pillanatokban sem adta fel a reményt.

A kötet beszerezhető a https://www.szepkonyvek.hu/hallgass-a-szivemre--listen-to-my-heart weboldalon és megtalálható a könyvesboltokban! (Marie Fredriksson - Helena von Zweigbergk: Listen To My Heart - Hallgass a szívemre. G-ADAM Kiadó, 2020. Fordította Dúl Zoltán. 256 oldal, kartonált, színes képmelléklettel. Forrás a cikkhez: G-Adam Kiadó,

https://24.hu/kultura/2020/05/30/marie-fredriksson-roxette-oneletrajz-interju/)Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Póda Erzsébet

A kislány az ablakban könyökölt. Vastag pokrócba bugyolálva, egy széken térdelve nézte a sötét éjszakát.

2021.12.28.  2    10


Kempelen, a magyar Da Vinci

Reczai Lilla

Mesekötet a zseniális Kempelen Farkasról.

2021.11.29.   


Macskakő

Póda Erzsébet

Amikor nagyanyámat, akit különleges képességei miatt boszorkánynak tartottak a faluban, eltemették a temető sarkában, arccal lefelé, egy három méterre leásott gödörbe, úgy zokogtam, mint egy kisgyerek.

2019.3.19.    11


A NŐ

Oriskó Norbert

Az "Egy vadász naplója" sorozatunk befejező része.

2018.2.19.    4


Karácsonyi díszek

Wolner Annamária

Egész éjszaka hatalmas pelyhekben hullott a hó, és reggelre mindent beborított.

2017.12.22.    6


Barna Berni:The One

Wolner Annamária

Ez a könyv nem akarja megmondani a tutit. Finoman, de határozottan ültet le, és elgondolkodtat.

2017.2.14.    26


Sorstanulság

Póda Erzsébet

Akkor, amikor találkoztunk, s beszélgetni kezdtünk, férfias volt, pont, mint ahogy azt megálmodtam.

2016.8.25.    9


A pipacsok hallgatnak

Póda Csanád

Mikor elindult, már hallani vélte a távolban a rendőrautók szirénázását. Persze lehet, hogy csak a füle csengett, bár izgulni nem izgult.

2016.3.30.    3


A hosszú élet titka

Mester Györgyi

Amikor a vásárcsarnok kijáratánál összefutottak, mindkettejük kezében hatalmas, tömött szatyrok lógtak, mégis, udvariaskodni próbáltak egymással.

2016.2.13.    8


Végső diagnózis

Mester Györgyi

Fáradékony? Hát, tudja, én se bírnék órákat ilyen magas sarkú cipőben járni.

2015.10.19.    17


Birkatársadalom

Danczi Mónika

A hatalmasok azon törték a fejüket, hogyan lehetne minél nyugalmasabb életet élni.

2015.9.30.    22


Egérút

Mester Györgyi

Ócska egy nap volt, ez a szerdai. Szinte minden balul ütött ki...

2015.6.24.    3