Metamorfózis


Bíró Szabolcs  2010.5.6. 4:11

Nézzük, mit rejt a cím!

10: Hallottad? A Berci megkapta a sárkányos legót szülinapjára! És azt a nagyot, a várral együtt, amit a városban nem is árusítanak! Micsoda egy mázlista! Ha az én apám is igazgató lenne, én is ilyeneket kapnék a hülye pizsamák helyett…

15: Nem hiszem el! A Berci csókolózott a Zsuzsival! Pont ő! De komolyan, mindenki erről beszél! Mondom, ott smároltak a bódé mögött tegnap délután, az Eszti még látta is! Akkor ne hidd el, nekem mindegy, de így van! Kérdezd meg az Esztit!

20: Azt mondják, a Berci bandája bejutott a tehetségkutató döntőjébe! Gondoltad volna, hogy pont ő lesz ilyen sikeres, aki pár éve még majdnem megbukott zenéből? Most meg kislemezt készülnek feljátszani. Beszarok! Én meg húzhatom az igát a telefonosoknál, mekkora egy szar meló!

25: Marha Berci, költözik otthonról! Zsuzsival, a régi barátnőjével költöznek valami albérletbe. Nem, azt még nem tudom, hogy hová, de állítólag kipróbálják, milyen lenne együtt élni. Nem csodálkoznék, ha egy hónapon belül a Zsuzsi kikaparná annak az őrültnek a szemeit! Nagyon játssza már a rocksztárt, a végén még megüti a bokáját…

30: Velem? Nem is tudom, semmi… Meló hátán meló, azoknál az olcsójános telefonosoknál, tudod. De a Berci meg a Zsuzsi össze fognak házasodni! Ja, megkérte a kezét, amikor a bandájával Franciaországban koncerteztek. Nem, te állat, nem a klubban, felvitte a csajt az Eiffel-toronyra, aztán ott térdelt elé. Aha, igent mondott, ja… Nem tudom, valamikor a nyáron, én nem vagyok meghívva.

35: Építkezik a Berci! Itt, nem messze, valami faluban építenek házat a Zsuzsival. Azt is hallottam, hogy a csaj terhes, de azért nem hiszem, hogy ez igaz. Urban legend, vagy minek hívják, tudod. Ja, majd pont a Bercinek lesz gyereke, mindjárt beszarok!

40: Gitárt, azt! Állítólag a kiskrapek kész csodagyerek! Most lesz ötéves, és a Berci szerint már úgy nyűvi a húrokat, mint a Fecó a gimiben. Nem, te barom, nem úgy, mint most, hanem mint a gimiben! Azért a Fecó szólói nélkül nem turnéznának Európa-szerte, a gyerek meg még nincs azon a szinten. Amúgy most fog megjelenni az új albumuk, nem tudsz róla valamit? Majd jól aláíratom a Bercivel, ha egyáltalán még szóba áll a régi haverokkal.

45: Ne nevess, te ökör, nem hallottad?! Meghalt a Berci fia. Ment a Berciékkel fellépni, és valami seggfej rosszul kötötte össze a cuccot, a gyereket pedig megrázta az áram. Még a mentőben meghalt. Még tízéves se volt. A Zsuzsa meg elhagyta a Bercit, kiment Írországba vagy hová. Nagy barom volt ez a Berci, köpött magasról a régi arcokra, de ezt akkor sem érdemelte meg…

50: A Bercit elvitte a rock n’ roll! Meghalt a színpadon. Tök komoly, nem én találtam ki! Hülye vagy? Ilyesmivel nem viccelnék! Állítólag drogozott már évek óta, tudod, a gyerek meg az asszony miatt… Aztán hogy épp Németországban játszottak, ő meg túlpörgött a színpadon. Azt mondják, a refrén közepénél voltak, és a Berci egyszercsak abbahagyta az éneklést. Aztán nem is folytatta többé. Ja, hallod… A francba is… Nagy arc volt ez a Berci, mindig bírtuk egymást. Emlékeztek, amikor az egész osztály irigykedett rá a legója miatt? Meg amikor a bódé mögött smároltak a Zsuzsival… apám! Nagy spíler volt, kihasználta az életet rendesen. Nem érdemelte meg, amit kapott, mindig volt egy jó szava a régi ismerősökhöz. Igyunk rá, jó?Hozzászólások

éjjen, 07. 05. 2010 06:31:20
milyen friss és aktuális :D köszi!
@


A rovat további cikkei

Póda Erzsébet

A kislány az ablakban könyökölt. Vastag pokrócba bugyolálva, egy széken térdelve nézte a sötét éjszakát.

2021.12.28.  2    10


Kempelen, a magyar Da Vinci

Reczai Lilla

Mesekötet a zseniális Kempelen Farkasról.

2021.11.29.   


Hallgass a szívére!

Marie Fredriksson - Helena von Zweigbergk: :Listen To My Heart - Hallgass a szívemre! című könyvét ajánljuk mindenkinek!

2020.12.9.   


Macskakő

Póda Erzsébet

Amikor nagyanyámat, akit különleges képességei miatt boszorkánynak tartottak a faluban, eltemették a temető sarkában, arccal lefelé, egy három méterre leásott gödörbe, úgy zokogtam, mint egy kisgyerek.

2019.3.19.    11


A NŐ

Oriskó Norbert

Az "Egy vadász naplója" sorozatunk befejező része.

2018.2.19.    4


Karácsonyi díszek

Wolner Annamária

Egész éjszaka hatalmas pelyhekben hullott a hó, és reggelre mindent beborított.

2017.12.22.    6


Barna Berni:The One

Wolner Annamária

Ez a könyv nem akarja megmondani a tutit. Finoman, de határozottan ültet le, és elgondolkodtat.

2017.2.14.    26


Sorstanulság

Póda Erzsébet

Akkor, amikor találkoztunk, s beszélgetni kezdtünk, férfias volt, pont, mint ahogy azt megálmodtam.

2016.8.25.    9


A pipacsok hallgatnak

Póda Csanád

Mikor elindult, már hallani vélte a távolban a rendőrautók szirénázását. Persze lehet, hogy csak a füle csengett, bár izgulni nem izgult.

2016.3.30.    3


A hosszú élet titka

Mester Györgyi

Amikor a vásárcsarnok kijáratánál összefutottak, mindkettejük kezében hatalmas, tömött szatyrok lógtak, mégis, udvariaskodni próbáltak egymással.

2016.2.13.    8


Végső diagnózis

Mester Györgyi

Fáradékony? Hát, tudja, én se bírnék órákat ilyen magas sarkú cipőben járni.

2015.10.19.    17


Birkatársadalom

Danczi Mónika

A hatalmasok azon törték a fejüket, hogyan lehetne minél nyugalmasabb életet élni.

2015.9.30.    22