Vérfrissítés


Angyal Sándor  2010.2.27. 9:58

David, egy világhírű autómárka ügynöke.

Az a dolga, hogy a céget és annak újabbnál újabb termékeit népszerűsítse a világ minden országában. Ő tartja a kapcsolatot a földkerekség összes vállalatával, amely a gépkocsijaikat forgalmazza. Ennél fogva rengeteget utazik. Mikor hazatér a poros kisvárosba, ahol eddigi életét töltötte, mindig eszébe jut, hogy ő végül is egy senki, és lakhelyén egy lélek sem értékeli túlzottan a munkáját, mert hát az autó az autó. Négy kereke van, gurul, s talán több nem is kell ennél.

David a negyvenes éveinek elején jár, kopaszodik és már pocakot is eresztett. Barátnője talán sosem volt. Azzal vigasztalja magát, hogy a munkája miatt nem is lenne ideje egy igazi kapcsolatra, ezért inkább néhanapján prostikat fogad a hotelszobában, hogy azokon élje ki szexuális aberrációit. Ha éppen nem egy bérelt lánnyal múlatja az idejét, akkor az interneten éli ki beteges hajlamait, különböző beszélgetős oldalakon, ahol tetszeleg a gyengébbik nem számára. Ez is egyfajta kéjjel tölti el. De igazából a lányokkal sosem ér el olyan szexuális katarzist, mint saját maga a kis játékszereivel. Tehát ez David, aki frusztrált, tele van komplexusokkal és valljuk meg, nem lehet éppen a nők kedvence. Nagyon kevesen szeretnének maguk mellé egy pocakos, kopaszodó pasit, vagy egy pasit, aki alig van otthon. Nem igaz? Éppen ezért szegény rengeteg munkát vállal magára, mert az otthonlét nyomasztja, na meg persze az is, hogy a saját városában nem fogadhat prostikat, mert annak azon nyomban híre menne az emberek közt.

Amikor egy alkalommal hazaért angliai útjáról, amire szintén a társaság küldte, épphogy letette a bőröndjét, mikor megcsörrent a telefonja. A főnöke hívta, hogy menjen be hozzá pontban délután négykor, mert beszélniük kell. Izgatott lett, mert rebesgették a vállalatnál, hogy előléptetés várható, csak senki sem tudta, ki kapja majd a kinevezést. Szinte biztos volt benne, hogy ő lesz az…

Gyorsan lezuhanyozott, magára erőszakolta kinövés előtt álló öltönyét és elindult a munkahelyére. Az irodában többen vártak rá. Szinte mindenkit ismert, csak egyetlen embert nem. Ez a fiatal férfi beszélgetett éppen a főnökével, amikor ő belépett az ajtón. Jóképű, húszas éveinek közepén járó, sportos fiatalember volt. Nem sokat teketóriáztak. Megmondták neki, hogy nincs többé szükségük a munkájára, mert a vállalat „vérfrissítést” kíván, ezért is jött James (a jóképű, sportos fickó), aki frissen végzett az egyetemen és átveszi az ő helyét. A végkielégítését majd átutalják, ami persze szép kis summát jelentett.

Büszkének mutatva magát, felemelt fejjel távozott, ám mégis, a megaláztatás és a sokéves munkája iránti tiszteletlenség teljesen lelombozta. Nem értette, miért tették ezt vele, de azt sem, miért nem nyitotta ki a száját, hogy ellenkezzék a döntéssel? Hiába, gyenge jellem volt. Elkullogott, mint az elkergetett kutya, amit sokadik alkalommal vertek el bottal. Nem tudta mitévő legyen. Elbaktatott egy közeli bárhoz, ahol öntötte magába a vodkát, mint, aki vizet iszik. Megállás nélkül ivott egészen estig, amikor már legalább négyszer hányta ki magát. A pultos egy rövid ideig még toleráns volt, de amikor David a klotyó helyett a pultra dobta ki a taccsot, kivágták a bárból, de előtte még jól megverték a kidobóemberek. Alig bírt járni, ami egyben az alkohol, más részről viszont a verés hatása volt. Eltámolygott hát egy közeli szállodához, ahol bár a recepciós furcsán nézett rá, mégis adott neki szobát…

Másnap rátörtek, mert nem nyitott ajtót. A csilláron lógott lila fejjel és lógó nyelvvel. Azért választotta a halálnak eme formáját, mert úgy olvasta egy magazinban, hogy az akasztott ember, még egyszer utoljára elélvez, mikor szorul a hurok a nyaka körül… De neki még ez sem jött össze.Hozzászólások

, 04. 03. 2010 18:08:54
Dávidból a szöveg közepètöl Bob lett...
@


A rovat további cikkei

Póda Erzsébet

A kislány az ablakban könyökölt. Vastag pokrócba bugyolálva, egy széken térdelve nézte a sötét éjszakát.

2021.12.28.  2    10


Kempelen, a magyar Da Vinci

Reczai Lilla

Mesekötet a zseniális Kempelen Farkasról.

2021.11.29.   


Hallgass a szívére!

Marie Fredriksson - Helena von Zweigbergk: :Listen To My Heart - Hallgass a szívemre! című könyvét ajánljuk mindenkinek!

2020.12.9.   


Macskakő

Póda Erzsébet

Amikor nagyanyámat, akit különleges képességei miatt boszorkánynak tartottak a faluban, eltemették a temető sarkában, arccal lefelé, egy három méterre leásott gödörbe, úgy zokogtam, mint egy kisgyerek.

2019.3.19.    11


A NŐ

Oriskó Norbert

Az "Egy vadász naplója" sorozatunk befejező része.

2018.2.19.    4


Karácsonyi díszek

Wolner Annamária

Egész éjszaka hatalmas pelyhekben hullott a hó, és reggelre mindent beborított.

2017.12.22.    6


Barna Berni:The One

Wolner Annamária

Ez a könyv nem akarja megmondani a tutit. Finoman, de határozottan ültet le, és elgondolkodtat.

2017.2.14.    26


Sorstanulság

Póda Erzsébet

Akkor, amikor találkoztunk, s beszélgetni kezdtünk, férfias volt, pont, mint ahogy azt megálmodtam.

2016.8.25.    9


A pipacsok hallgatnak

Póda Csanád

Mikor elindult, már hallani vélte a távolban a rendőrautók szirénázását. Persze lehet, hogy csak a füle csengett, bár izgulni nem izgult.

2016.3.30.    3


A hosszú élet titka

Mester Györgyi

Amikor a vásárcsarnok kijáratánál összefutottak, mindkettejük kezében hatalmas, tömött szatyrok lógtak, mégis, udvariaskodni próbáltak egymással.

2016.2.13.    8


Végső diagnózis

Mester Györgyi

Fáradékony? Hát, tudja, én se bírnék órákat ilyen magas sarkú cipőben járni.

2015.10.19.    17


Birkatársadalom

Danczi Mónika

A hatalmasok azon törték a fejüket, hogyan lehetne minél nyugalmasabb életet élni.

2015.9.30.    22