A pénz nem boldogít(?)


Orbán Viktória  2008.1.24. 19:17

Nem szoktam lottózni, de mivel az utóbbi időben magas volt a nyeremény, gondoltam feladok egyet. Sose lehet tudni!

Végül nem egy szelvény lett belőle, hanem hat. Nagy felindulásomban szüleimmel, testvéremmel és barátommal is tölttettem ki egyet-egyet. Egész héten izgalommal vártam a lottósorsolást, s ez volt nálam az eslődleges beszédtéma.

Végre eljött a szombat este, a sorsolás ideje. Mondanom sem kell persze, hogy nincs ötösöm! Viszont lett egy kettesem, így legalább visszajött a feladás ára.

Kicsit elszomorodtam, amiért nem gazdagodtam meg, de aztán elkezdtem gondolkodni, hogy talán jobb is így. Mert ha milliárdos lennék, bármikor bármit megvehetnék magamnak. Lehetne luxusvillam, sportautóm, oda utazhatnék, ahova csak szeretnék! Ami persze első hallásra nagyon jól hangzik, de aztán eszembe jutott, hogy nem is lenne talán olyan jó, hiszen szertefoszlanának azok a céljaim, melyekért meg kell küzdeni, melyekről álmodozhatok. Nem lenne fontos az iskola, nem érdekelne, hogy nincs munkahelyem. Nem ébredne bennem az a jóleső büszkeség érzés, hogy: igen, ezt én értem el, saját erőmből, saját kitartásom révén!

Egy idő után valószínűleg nem tudnék megbecsülni semmit, hiszen úgyis simán vehetek akármikor bármiből egy másikat, sőt jobbat, mint az előző. Valószínűleg unalmassá válna ez a fajta élet egy idő után számomra.

Viszont, ha arra gondolok, hogy huszonöt évesen még a szüleimmel élek, szívesen lennék inkább milliárdos. Nem azért, mert nem szeretek velük lakni, hanem mert jó lenne már külön életet élni. De vajon a mostani helyzetben Magyarországon, mikor fogok én magamnak lakást, sőt házat venni? Mikor engedhetek meg magamnak egy autót, netalántán, még újat? Ezek szerintem egyáltalán nem luxusálmok, csupán normális, alapvető dolgok, amire mindenki vágyik. Ezek szerint mégis jó lenne milliárdosnak lenni…!

Pedig csak azt szeretném, hogy megvehessem, amire szükségem van, ne kelljen állandóan lemondóan legyinteni: majd legközelebb. Nem akarok milliárdos lenni, de milyen jó lenne, ha nem kellene minden egyes alkalommal többször is átgondolnom a kiadásaimat. Hogy a csekkek befizetésén kívül másra is fussa, vagy ha bejön egy váratlan költség, ne kelljen rögtön rövidebbre húzni a nadrágszíjat, hogy nem kelljen meggondolnom, elmehetek-e moziba, és esetleg beülhetek-e utána egy vacsorára a barátommal. Hogy a szomszéd falun túlra is utazhassak…

Vajon miért csodálkoznak az „istenek” ott fent, a parlamentben azon, hogy egyre több fiatal megy külföldre dolgozni? Ők vajon hogyan látják ezeket a dolgokat? Miért maradjanak itt a fiatalok? Hiszen nincsenek munkahelyek, s ha mégis, az alkalmazottakat nem fizetik meg rendesen, az árak meg csak egyre nőnek...

Minden embernek joga van a jó, kényelmes életre, hiszen csak egyszer élünk! És ha ebben nem segít az ország, talán nem meglepő, ha máshol próbálunk szerencsét!

Azt mondják, a pénz nem boldogít: Az egyetlen, amit kérnék, egy esély, hogy megbizonyosodhassak arról: a pénz nem boldogít…Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Nyári románc

Póda Erzsébet

Avagy az életben semmire sincs garancia.

2018.8.24.    14


A hotelszoba titkai

Oriskó Renáta

Valami megváltozott. Úgy tűnt, mintha egyik percről a másikra történt volna.

2018.8.20.    13


A telt idomok szépek

Joó Fruzsina

A nőideálok az évszázadok során mindig változtak.

2018.6.11.    60


Univécé

Póda Erzsébet

Az egyik ismerősöm szörnyülködve vette tudomásul, hogy világunk néhány országában léteznek uniszex (vagy semleges) vécék.

2018.5.9.    10


Amikor beszélgetünk

Oriskó Renáta

Vajon milyen az igazán jó, személyes beszélgetés felbolydult világunkban?

2018.4.12.    15


Amitől a pasik a falra másznak

Joó Fruzsina

Mi, nők, számtalanszor panaszkodunk a férfiakra, sírunk miattuk, elátkozzuk őket.

2018.4.4.    15


Randi

Póda Erzsébet

Ésszel is lehetünk szerelmesek…(?)

2018.4.2.  2    4


Pozitív igények

Póda Erzsébet

Borzasztó dolog történik velünk: téli időszak lévén hideg van!

2018.1.18.    5


Fogadalmak

Oriskó Renáta

Az év első hónapjához sokan kötnek újrakezdést, változást, változtatást.

2018.1.3.    12


Pótcselekvéseink

Oriskó Renáta

Ismerős a helyzet? Adott egy feladat, amit ránk bíztak, amire megkértek, vagy amit egyszerűen csak el kell végeznünk.

2017.9.18.    16


A kapcsolat kerékkötői

Tóth Nóra

A legtöbb lánynak van egy ideálja, ahogy nagy szerelmét elképzeli: szőke, kék szemű, izmos...

2017.6.14.    11


Fogadom, hogy nem fogadok

Nagy Erika

Bevallom, nem tettem idén újévi fogadalmat, mint ahogy tavaly sem. Nem látom értelmét.

2017.1.11.    1