A társkeresés zsákutcái


Puha Andrea  2011.8.8. 4:54

A társkereső portálok világa kétségtelenül érdekes: kusza és homályos.

Felér egy labirintussal. Soha nem tudható, ki ugrik elénk a következő sarok mögül, ki ajánlja fel különböző testrészeit különböző szolgálatokra. (Persze a szívre gondoltam....) Ám a szerelmes egymásra találó sikersztorik szereplői mellett az árnyoldal is megvillantja bábjait. Ami nem baj, hiszen a világban jelen van a jó is, rossz is – így marad meg a kozmosz nagy egyensúlya. Nemdebár? Egyébként sem számít, hogy ezek a mókás árnyoldal-bábok léteznek, hiszen némelyikük egészen vicces, igaz, van, amikor azért kileng a mutató.

Sosem fogom például megérteni, hogy aki simán csak töcskölni akar, az miért nem megy az arra a célra kialakított intézménybe? Miért kell neki a társkereső oldalakon küldözgetnie üzleti ajánlatait, és internetes szatírként bolyongania a társkereső portálok univerzumában? A szexuális szolgáltatásokért fizetni talán gáz... Mondom ezt úgy, hogy az ilyen üzenetek férfi íróinak 90 százaléka simán felszedhetne egy nőt egy alkalmi kapcsolatra. Bár a mai világban ki nem?

Ugyancsak kevésbé értem az egyéni kívánságokkal rendelkező hímneműeket, akik a neten próbálnak olyan dolgokban cinkostársra találni, amelyre az élettársuk nem vevő. Pénz, ama bizonyos intézmény – és már ránthatod is, miközben néznek. Igen, volt, aki ilyesmit óhajtott.

Azt az emailt is egyre feljebb ívelő szemöldökkel fogadtam, mikor papírtépkedési szokásaimról érdeklődtek. Konkrétan arra voltak kíváncsiak, hogy mikor téptem utoljára papírt, mekkora mennyiséget szoktam eltépni általában és mi célból. Közben az illető vagy ötvenszer elnézést kért. Állítólag valamilyen statisztikához volt szüksége az adatokra. Arra is gondoltam, talán kiposztolom a facebookra a kérdést, nehogy kétségek között vergődjön szegény flótás. Mindenesetre egy mosolyt elért nálam a levele, bár, hogy mi volt a célja, nem tudom. Amennyiben kreatív akart lenni, a próbálkozás elég gyatra volt, viszont ha tényleg statisztikát készít a papírtépkedésről, egy újabb ökomániás egyént üdvözölhetünk köreinkben. Ez meg igazán jó dolog. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a „Legyél önmagad!“ mindig minden körülmények között aranyszabály.

Az olyan pokoli ajánlatok sem hoznak lázba, amelyek rap-rímekbe szedve íródtak. Gyöngyökben gördültek ki a könnyeim, miközben minden egyes soron átrágtam magam. Az oldalam hasogatott a nevetéstől, a tüdőmből kipréselődött az utolsó korty levegő is. „Keress hát meg, szeress belém,/ ha találkozunk, gyere elém!” – írta nekem a modernkori lantosom, majd megspékelte egy záróakkorddal, ami végleg kivágta nálam a biztosítékot: „Mondd az MSNed és megyek oda,/ velem az erő, gyengül a Yoda!” Küldtem neki egy szívből jövő gratulációt, tényleg, de a Csillagok háborúja sosem volt a kedvencem.

Ezeken kívül még egy ember volt, akire nem tudtam szólni. Szolga volt a nickneve és szerette volna, ha megölöm, feldarabolom, megsütöm és megeszem. Mivel humoromnál vagyok, majdnem megkérdeztem tőle, hogy nem lehetne-e szó sima gyilkosságról, de jobbnak láttam nem reagálni. A világ tele van betegekkel és őrültekkel. Nincs kedvem személyesen is találkozni eggyel.

Persze, ez a cikk csupán ironikus kedvemben íródott, nem kell minden sorát komolyan venni. Egyébként is: tisztelet a kivételnek!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Szeretet-teszt

Dráfi Emese

„Bárhogy is legyen, a szeretet mindent legyőz.”

2021.1.26.   


Karácsonyi adok-kapok

Kovács Márta

Ilyenkor, a karácsonyi ünnepek előtt, szép számmal elszaporodik az üzenetek, levelek száma, melyekben a segítségünket kérik.

2020.12.17.    17


Válás?

Póda Erzsébet

Mintha megöregedett volna az utóbbi időben.

2020.11.6.    5


Monitor

Póda Erzsébet

Pár évvel ezelőtt már tudni lehetett, hogy nagyszabású agymosóprogramban részesülünk.

2020.10.15.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2020.10.5.    2


Bánásmód

Póda Erzsébet

Avagy milyen tanácsokat ne adjunk a férjünknek...

2020.10.1.    8


Átverés vagy valóság?

Kovács Márta

Bizonyára sokunkban felmerült a fenti kérdést az elmúlt hónapokban. Átverve érezzük magunkat, hiszen valami miatt korlátozva vagyunk a szabadságunkban...

2020.9.9.   


Fogalomvadászat

Póda Erzsébet

Vajon tudjuk még, mit takar a szó: lexikon? Érdekel valakit az évszázadok alatt összegyűjtött írott és lapozható tudástár a digitális korszak idejében?

2020.7.30.   


Szétválasztott családok

Kovács Márta

Nem tévedek, ha azt mondom, nehéz időszakon vagyunk túl. Legalábbis nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta!

2020.5.31.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2020.5.2.  2    3


A változás kora

Póda Erzsébet

Egy ideje a hazugságterjesztés és a manipuláció óriási méreteket ölt. Bárki lehet tudás és műveltség nélkül is véleményalakító és nézetbefolyásoló.

2020.4.15.   


Minden rosszban van valami jó

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Az optimisták által gyakran emlegett közmondás igaz most a koronavírus kapcsán is.

2020.3.21.