Egyre jobban!


Nagy Erika  2007.9.5. 18:40

Az agykontroll nem csoda, de csodálatos.

A Silva-féle agykontroll napjainkban már nem mozgat meg olyan nagy tömegeket, mint a 90-es évek elején. Örömmel hallottam viszont, hogy újabban az iskolások körében arat a tanfolyam sikereket.

Sokan mennek úgy haza a kurzusról, hogy csodát várnak. Arra számítanak, hogy gondjaik napok alatt megoldódnak, de mivel a csodák késnek, lelkesedésük lelohad. Joggal várják a csodát, mert életünket valóban döbbenetes mértékben lehet megváltoztatni ezzel a remek módszerrel, ám ehhez némi idő és kitartás is kell.

Az agykontroll nem csoda, ám csodálatos. A bennünk szunnyadó képességeket tárja fel. Ha például elsajátítjuk az ébredéskontrollt, megtapasztaljuk, hogy elménkkel percre pontosan fel tudjuk magunkat ébreszteni. S ha megtapasztaljuk a siker érzését, újabb sikerre szomjazunk. Akik elvégezték a négynapos kurzust, azoknak az energiaszintje emelkedett, emellett ritkábban szorultak orvosi kezelésekre és hangulatuk is lényegesen javult. Türelmesebbek, nyugodtabbak, toleránsabbak lettek. Fontos azonban megjegyezni, az agykontroll nem helyettesíti az orvosi kezelést, hanem kiegészíti azt.

Mikor majd húsz évvel ezelőtt sklerozis multiplexet állapítottak meg nálam, egy világ dőlt bennem össze. Ekkor döntöttem úgy, hogy lesz, ami lesz, elvégzem a tanfolyamot. Hónapokkal később nyomát sem találták szervezetemben a rettenetes kórnak.

Az agykontroll sokat segített második alkalommal is, amikor súlyos betegségben hónapokig nyomtam a kórházi ágyat. Megbetegedett a hasnyálmirigyem annyira, hogy négy műtétre volt szükség ahhoz, hogy ma a szeretteim között lehessek. A módszer segítségével csökkent a fájdalomérzetem, ellazultam, és sokkal nyugodtabban viseltem a megpróbáltatásaimat, mint sorstársaim. Nem csalás, nem ámítás. Ez maga a színtiszta valóság.

Az agykontroll egyik alapja a béke és a nyugalom. Megállapították, hogy agyunk kapacitásának csupán tíz százalékát aknázzuk ki! Ahhoz, hogy jobban kihasználjuk, az agykontroll nyújt segítséget. A módszer alkalmazásakor élvezhetjük a kellemes, ellazult, mégis éber állapotot. A tanfolyamon hallottam az egyik legjobb oktatótól, Domján Lászlótól, hogy ha megkérdezik tőlem, hogy vagyok, azt a választ adjam: Egyre jobban. És valóban, egyre jobban voltam, mert ezt az üzenetet küldtem az agyamnak. És köszönöm, ma is egyre jobban vagyok!

Az észkapcsoló agytorna agyműködést, tanulást ösztönző mozdulatsorokat segít elsajátítani. Nagyon sok jó adottságú gyermeknek okoz gondot a tanulás. S hogy ennek mi az oka? Az agyuk bizonyos esetekben egyszerűen „kikapcsol”. Sokszor olvashatunk róla, hogy az amerikai módszer világszerte beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az agytorna egyszerű gyakorlatokból és mozgásokból áll. A mozgást alkalmazó oktatás olyan módszer, amely lehetőséget ad a tanulóknak arra, hogy a testük rejtett képességeit a felszínre hozzák. Agytorna segítségével lehetőség nyílik arra, hogy agyunknak azt a részét is használjuk, amire korábban képtelenek voltunk. Amióta a módszert bevezették az oktatásban, sok emberke számára hozott alapvető változást. Ezeket a gyakorlatokat nem ajánlatos senkire ráerőltetni, ha egyesek számára az agytorna természetellenes vagy kényelmetlen, tiszteletben kell tartani a döntést.

Az általános vélemény azonban az, hogy ha a tanulók megismerték az agytornát, szemmel láthatóan igénylik és szeretik. A diákok saját elmondásaik szerint ráérezve szükségességére, ösztönösen végzik a mozgásokat. Pár perc alatt egész napra feltöltődnek energiával, életerővel.

Most képletesen nézzük az agyunkat! A bal agyfélteke akkor aktív, ha a test jobb oldala van használatban, a jobb pedig akkor, amikor a test bal oldalát használjuk. Az agytornában vannak olyan mozdulatok, melyek a két agyféltekét együttes munkára szoktatják. Bő egy évtizeddel ezelőtt én is elvégeztem egy agykontroll tanfolyamot, így személyes élményeim mondatják velem, hogy igenis, fantasztikus eredményeket lehet vele elérni!

Szerintem érdemes gyermekeinkkel kipróbáltatni a gyakorlatokat – ez még mindig jobb, mint állandóan a televízió vagy videó előtt ülni, és várni, hogy másnap az iskolában csoda történik.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Előjogok

Nagy Csivre Katalin

Tudom, lejárt lemez, de feltette már valaki azt a kérdést, hogy a kovidinvázió alatt a teszt vagy az oltás mellé miért kapott egy darab papírt? A teszteléshez járó papírdarab határidős volt, és úgy szolgált, mint előjog, belépőjegy a társadalomba.

2023.10.11.   


Gondolatok a szabadságról

Nagy Csivre Katalin

A szabadság szó inflálódott el leginkább, és itt érhető tetten a legnagyobb csúsztatás, mert a szabadság színes zászlaja alatt a végső és totális diktatúrába menetel a világ...

2023.9.13.   


Nyári románc

Póda Erzsébet

Avagy az életben semmire sincs garancia.

2023.7.25.    14


Jótékonyság

Póda Erzsébet

Az élet tele van szárnyalásokkal és zuhanásokkal. Kellemes meglepetésekkel és csalódásokkal.

2023.5.30.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2023.5.16.   


Előregyártott jövő

Nagy Csivre Katalin

1950-es évek: a kezdetekben a faluban csak két ház volt „tele vízióval”. Oda gyűltek a szomszédok a rövid műsoridőben…

2023.5.15.   


Egy szakítás után

Poór Marianna

Egy szakítás után soha meg nem válaszolt kérdések sorozata tart éberen éjszakánként.

2023.4.28.    16


Hazudni szabad?

Nagy Csivre Katalin

Manapság nem szokás mélyebbre ásni, megszoktuk a felszínes életet. S ha valaki olykor elgondolkodásra buzdít, azonnal megbélyegzik: konteós. Vajon miért?

2023.4.9.   


Sokasodó furcsaságok

Nagy Csivre Katalin

Csengetnek. Ajtót nyitok. A szélesre tárt ajtóban Mari néni vacog. Mondom lépjen beljebb...

2023.3.7.   


Szivárványos világbéke

Póda Erzsébet

A fogyasztói társadalom kényelmébe süppedve talán nem is vesszük észre, micsoda propaganda vesz bennünket körül.

2023.1.23.   


Ünneplés

Póda Erzsébet

Pár éve még arról cikkeztünk, miért nem tudjuk a helyén kezelni az év egyes ünnepeit.

2022.12.11.    6


Advent van

Póda Erzsébet

Már most tengernyi szeretetről szóló, giccses idézettel találkozhatunk karácsony kapcsán, főleg a közösségi oldalakon.

2022.12.2.