Esküszegés


Nagy Csivre Katalin  2021.10.28. 11:06

Krisztus előtt kb. 400-ban hangzott el Hippokratész kijelentése: „A beteg java a legfőbb törvény! (Salus aegroti, suprema lex esto!)

És ezzel a szent igével esküszik minden leendő orvos a gyógyításra, a hivatására – a hívatására! Mi történt a több száz év alatt, ha 2021-ben, egy európai országban nem mehet beteg ember az orvoshoz? Igazoltan egészségesnek kell lennie annak, aki gyógyítást, orvosi ellátást igényel(ne)! Hogy lehetséges ekkora hazugságot fenntartani? Azt látom, hogy egy nagyságra méltó szakma fekszik le elmebeteg, parazita, gyilkos hatalomvezérek diktálta törvényeknek, miután arra tett esküt: „A beteg java a legfőbb törvény!”Tisztelet a kivételnek –, de mindenki, aki kisgyerekek indokolatlan tömeges oltásában közreműködik, az bűnös. Aki pedig hallgat, az bűnrészességben cinkos egy felnövekvő generáció testi-lelki épségének veszélyeztetése alapos gyanújában. Az orvoslás és a pedagógia a legjobban szelektált pálya és a legszigorúbban szűrt szakma kellene, hogy legyen! Az, hogy a morálisan szobatisztátlanok, a pszichopaták, vagy az alkalmatlanok szelekciója nem történik meg időben – vagy soha – az a nyugatias modernitás tragédiájához vezetett, benne az ember legnagyobb kor- és kór(!)tünetével: a gátlástalan, gyógyíthatatlan hatalomvággyal, ami utat enged annak a tervezett high-tech világdiktatúrának, aminek része és eszköze(!) az ember biológiai szervezete....

Mindenesetre érdekes és tanulságos idők szemtanúi lehetünk. Egy nagy formáló „műtét” hajttatik végre a ma élő emberiségen, és, ugye, egész kis beavatkozások alkalmával is „elkábítják” a pácienst, hogy ne fájjon, és természetesen még inkább, hogy ne is ficánkoljon az alany!

Földlakó, kedves barátom. Kell még több anesztetikum? Vagy inkább ébresztő? Esetleg le sem fekszel a „gyógyító” kezeknek? Nos, miután az emberiség kialudta a részegségét, és az, hogy ki vagy mi kel fel a műtőasztalról, az a jövő zenéje. Bár úgy tűnik, a lapok rég le lettek osztva.... Acta alea est. Aki szerint ez fikció, annak nincs többé mondanivalóm. Olvasson inkább bulvárlapokat!

Fotó: Pixabay

Írásunk a Csallóköz hetilap cikke alapján készült.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Menedék

Póda Erzsébet

Talán még sose volt annyira bizonytalan a jövő, mint a mai időkben. Hiába bújunk a hamisan biztonságosnak vélt maszk mögé, és hiába oltatjuk be magunkat...

2022.11.19.   


Jótékonyság

Póda Erzsébet

Az élet tele van szárnyalásokkal és zuhanásokkal. Kellemes meglepetésekkel és csalódásokkal.

2022.9.15.   


Uborkaszezon?

Nagy Csivre Katalin

A felszínen úgy tűnik, minden rendben van, de figyeljünk: forrong a mélység!

2022.7.22.   


Egy kép, ezer szó

Nagy Csivre Katalin

Egy kép többet ér ezer szónál... Bevezetés a Tarot és más "furcsaságok" rejtelmeibe.

2022.6.6.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2022.5.16.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2022.4.18.    2


Labirintusra kergetve

Póda Erzsébet

A hétmilliárd megmondóember korában nem könnyű az újságírónak.

2022.3.28.   


Sapkaárusok

Nagy Csivre Katalin

A cikkben ez a hasonlat a mai vírusos-háborús világunkra. Olvassuk!

2022.3.16.  1   


Kiforgatott orvosi eskü

Nagy Csivre Katalin

Az embernek joga van maga és kiskorúgyermekei nevében szabadon dönteni, arról, hogy megfelelő információk birtokában elfogad vagy elutasít bármilyen orvosi beavatkozást.

2022.2.1.   


Riasztás

Póda Erzsébet

Második éve éljük a lehetetlent, a logikátlant, az abszurdot. Elhisszük a hihetetlent, az ésszerűtlent, a képtelenséget.

2022.1.10.   


Kifordult világ

Nagy Csivre Katalin

Ami eddig csak lassan változni látszott, megfordult és fejre állt a látható világ felszínén. Ma már semmi sem az, amit szemeinkkel látunk.

2022.1.9.   


Megváltásra várva

Nagy Csivre Katalin

Az adventi üzenetekkel teletűzdelt médiafelületek giccses idézetei sem takarhatják el azt a képmutatást és álszentséget, amit naponta láttat a való világ.

2021.12.17.