Esküszegés


Nagy Csivre Katalin  2021.10.28. 11:06

Krisztus előtt kb. 400-ban hangzott el Hippokratész kijelentése: „A beteg java a legfőbb törvény! (Salus aegroti, suprema lex esto!)

És ezzel a szent igével esküszik minden leendő orvos a gyógyításra, a hivatására – a hívatására! Mi történt a több száz év alatt, ha 2021-ben, egy európai országban nem mehet beteg ember az orvoshoz? Igazoltan egészségesnek kell lennie annak, aki gyógyítást, orvosi ellátást igényel(ne)! Hogy lehetséges ekkora hazugságot fenntartani? Azt látom, hogy egy nagyságra méltó szakma fekszik le elmebeteg, parazita, gyilkos hatalomvezérek diktálta törvényeknek, miután arra tett esküt: „A beteg java a legfőbb törvény!”Tisztelet a kivételnek –, de mindenki, aki kisgyerekek indokolatlan tömeges oltásában közreműködik, az bűnös. Aki pedig hallgat, az bűnrészességben cinkos egy felnövekvő generáció testi-lelki épségének veszélyeztetése alapos gyanújában. Az orvoslás és a pedagógia a legjobban szelektált pálya és a legszigorúbban szűrt szakma kellene, hogy legyen! Az, hogy a morálisan szobatisztátlanok, a pszichopaták, vagy az alkalmatlanok szelekciója nem történik meg időben – vagy soha – az a nyugatias modernitás tragédiájához vezetett, benne az ember legnagyobb kor- és kór(!)tünetével: a gátlástalan, gyógyíthatatlan hatalomvággyal, ami utat enged annak a tervezett high-tech világdiktatúrának, aminek része és eszköze(!) az ember biológiai szervezete....

Mindenesetre érdekes és tanulságos idők szemtanúi lehetünk. Egy nagy formáló „műtét” hajttatik végre a ma élő emberiségen, és, ugye, egész kis beavatkozások alkalmával is „elkábítják” a pácienst, hogy ne fájjon, és természetesen még inkább, hogy ne is ficánkoljon az alany!

Földlakó, kedves barátom. Kell még több anesztetikum? Vagy inkább ébresztő? Esetleg le sem fekszel a „gyógyító” kezeknek? Nos, miután az emberiség kialudta a részegségét, és az, hogy ki vagy mi kel fel a műtőasztalról, az a jövő zenéje. Bár úgy tűnik, a lapok rég le lettek osztva.... Acta alea est. Aki szerint ez fikció, annak nincs többé mondanivalóm. Olvasson inkább bulvárlapokat!

Fotó: Pixabay

Írásunk a Csallóköz hetilap cikke alapján készült.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Üresség

Póda Erzsébet

A minap az aktuális kérdést feszegették ismét – mi mást, mint a „járványhoz” kapcsolódó oltás/nemoltás témáját

2021.11.18.   


Mese vagy valóság

Póda Erzsébet

Hajlamosak vagyunk arra, hogy a meséket ne vegyük komolyan – és ami azt illeti, a modernekre néha könnyedén legyinthetünk is.

2021.11.10.   


Menedék

Póda Erzsébet

Talán még sose volt annyira bizonytalan a jövő, mint a mai időkben. Hiába bújunk a hamisan biztonságosnak vélt maszk mögé, és hiába oltatjuk be magunkat...

2021.11.2.   


Különös jövő

Nagy Csivre Katalin

A világ számomra kezd teljesen felismerhetetlenné válni, illetve lehet, hogy eddig vak voltam. Vadonatúj mintákra épülő új korszak kezdődik.

2021.11.2.   


Látszatvilág

Póda Erzsébet

Az emberiség apró kis tagjai – akik hatalmas és erős tömeget alkotnak, de nem irányítanak – évezredek óta ugyanazokkal a gondokkal küszködnek.

2021.8.22.   


Hátsó szándék

Fodor Tekla

Mutogatós bácsik helyett anyámasszony katonái?

2021.8.6.  1   


Ne gyere közel!

Nagy Csivre Katalin

A híradások tele vannak azzal a témával, amiről én most NEM kívánok írni.

2021.5.11.  1   


A bűvös szív

Dráfi Emese

Láttam, ahogy hirtelen megáll, és visszanéz a nagy piros szívre, majd odalép, és belebámul a rácson keresztül a rengeteg színes kupakba.

2021.4.19.   


Szeretet-teszt

Dráfi Emese

„Bárhogy is legyen, a szeretet mindent legyőz.”

2021.1.26.   


Karácsonyi adok-kapok

Kovács Márta

Ilyenkor, a karácsonyi ünnepek előtt, szép számmal elszaporodik az üzenetek, levelek száma, melyekben a segítségünket kérik.

2020.12.17.    17


Válás?

Póda Erzsébet

Mintha megöregedett volna az utóbbi időben.

2020.11.6.  1    5


Monitor

Póda Erzsébet

Pár évvel ezelőtt már tudni lehetett, hogy nagyszabású agymosóprogramban részesülünk.

2020.10.15.