Ez a szerelem?


Kabók Zita  2009.8.3. 19:21

Felszított érzelmek, kíméletlen pofonok, önvádaskodás, undor, menekülés a süllyesztőbe, majd kivirágzás, felüdülés...

...öröm, szenvedély, mennybéli érzések, aztán pánik – és újrakezdődik minden.

A férfiak „falják” az újonnan felbukkanó nőket, a nők csábítják az „újabb” férfiakat. Fáradhatatlanul és könyörtelenül.

Jenny nagyon boldog volt Johnnal. Ők egy fiatal pár, két kisgyerekkel, akik folyton szerelmes üzeneteket küldözgettek egymásnak, és nem győzték hajtogatni, milyen boldogok! Egy napon azonban John a felesége elé állt, hogy elmondja: megcsalja őt és válni akar. Jenny kiborult, már-már a halálán volt. De csak pár napig. Aztán eltelt egy kis idő, mára már új házba költözött, visszavette a lánykori nevét, és újra szerelmes. Úgy gondolja, most már tényleg megtalálta az igazit!

Bob harmincéves, sármos fiatalember, minden nő odavan érte a munkahelyemen. Nemrég költözött össze a barátnőjével, akivel alig két éve vannak együtt. A lány örökbe fogadott egy nyulat, most meg kitalálta hogy kutyát szeretne. Éjjelente sír, mondván, mindenki csak azt kérdezi, hogy miért nem házasodnak már össze Bobbal. Bob nem bírta nézni a lány szenvedését: fogta magát, és tornateremből hazajövet gyorsan megkérte a kezét. Megy ez, mint a karikacsapás!

Peter kollégám egy fontos lakodalomba volt hivatalos. Vártuk már az élménybeszámolóját, amikor is bejelentette, egy héttel az esküvő előtt, hogy az le lett fújva. Kitudódott ugyanis, hogy a vőlegény csalja a menyasszonyt. Aztán az a hír járta, hogy mégse. De végül csak kibújt a szög a zsákból, s az esküvő elmaradt – a menyasszony pedig már az új párjával ment nyaralni. Közben az is kitudódott, hogy a menyasszony teherbe esett, meg az esküvő előtt, csak éppen nem az aktuális vőlegényétől...

Kate nehézkesen jött össze Grahammal. Többször haza is zavarta, amikor például számon kérte tőle, hogy miért nem főzött neki vacsorát, amikor ő munka után éhesen tért be hozzá. Kate aztán kioktatta: hogy ő nem lesz a házvezetőnője, de még az anyja szerepét sem hajlandó betölteni, aki ma is körülugrálja felnőtt „kisfiát”. Graham sokáig tűrte Kate megnyilvánulásait. Számtalanszor előfordult, hogy duzzogva hazaszaladt, de valahogyan mégiscsak sikerült Kate mellett maradnia. Már nem követelőzik: némán megfőzi a vacsorát, elmosogat maga után, és a ruháit is kivasalja.

Nyár révén többségünk vakációzni megy. A britek főleg külföldre veszik az irányt. Törökországba mennek a kalandra vágyó szinglik, Spanyolországba a romantikázók, és Franciahonba a golf hódolói. Mindenki más élményekkel, egyesek pedig szokatlan tervekkel jönnek vissza. Úgy, mint például az egyik csinos, fiatal, szőke kolléganőm. Egy hét alatt megtalálta élete nagy szerelmét, az ő hercegét, egy egyiptomi orvos személyében. Ott tartanak, hogy már az esküvőre készülnek.

Azóta az a szokásunk kelt életre, hogy jó vakációzást! helyett azzal búcsúzunk a lányoktól, hogy: nehogy aztán te is férjhez menjél!

Peregnek az események, rohan az idő, és csak kapkodom a fejem. Én lassultam le, vagy ez a világ gyorsult fel számomra úgy, hogy követni már nem bírom...?Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Fogadalmak

Oriskó Renáta

Az év első hónapjához sokan kötnek újrakezdést, változást, változtatást.

2019.1.3.    14


Nyári románc

Póda Erzsébet

Avagy az életben semmire sincs garancia.

2018.8.24.    14


A hotelszoba titkai

Oriskó Renáta

Valami megváltozott. Úgy tűnt, mintha egyik percről a másikra történt volna.

2018.8.20.    13


A telt idomok szépek

Joó Fruzsina

A nőideálok az évszázadok során mindig változtak.

2018.6.11.    60


Univécé

Póda Erzsébet

Az egyik ismerősöm szörnyülködve vette tudomásul, hogy világunk néhány országában léteznek uniszex (vagy semleges) vécék.

2018.5.9.    9


Amikor beszélgetünk

Oriskó Renáta

Vajon milyen az igazán jó, személyes beszélgetés felbolydult világunkban?

2018.4.12.    15


Amitől a pasik a falra másznak

Joó Fruzsina

Mi, nők, számtalanszor panaszkodunk a férfiakra, sírunk miattuk, elátkozzuk őket.

2018.4.4.    15


Randi

Póda Erzsébet

Ésszel is lehetünk szerelmesek…(?)

2018.4.2.  2    4


Pozitív igények

Póda Erzsébet

Borzasztó dolog történik velünk: téli időszak lévén hideg van!

2018.1.18.    5


Pótcselekvéseink

Oriskó Renáta

Ismerős a helyzet? Adott egy feladat, amit ránk bíztak, amire megkértek, vagy amit egyszerűen csak el kell végeznünk.

2017.9.18.    16


A kapcsolat kerékkötői

Tóth Nóra

A legtöbb lánynak van egy ideálja, ahogy nagy szerelmét elképzeli: szőke, kék szemű, izmos...

2017.6.14.    11


Fogadom, hogy nem fogadok

Nagy Erika

Bevallom, nem tettem idén újévi fogadalmat, mint ahogy tavaly sem. Nem látom értelmét.

2017.1.11.    1