Ez a szerelem?


Kabók Zita  2009.8.3. 19:21

Felszított érzelmek, kíméletlen pofonok, önvádaskodás, undor, menekülés a süllyesztőbe, majd kivirágzás, felüdülés...

...öröm, szenvedély, mennybéli érzések, aztán pánik – és újrakezdődik minden.

A férfiak „falják” az újonnan felbukkanó nőket, a nők csábítják az „újabb” férfiakat. Fáradhatatlanul és könyörtelenül.

Jenny nagyon boldog volt Johnnal. Ők egy fiatal pár, két kisgyerekkel, akik folyton szerelmes üzeneteket küldözgettek egymásnak, és nem győzték hajtogatni, milyen boldogok! Egy napon azonban John a felesége elé állt, hogy elmondja: megcsalja őt és válni akar. Jenny kiborult, már-már a halálán volt. De csak pár napig. Aztán eltelt egy kis idő, mára már új házba költözött, visszavette a lánykori nevét, és újra szerelmes. Úgy gondolja, most már tényleg megtalálta az igazit!

Bob harmincéves, sármos fiatalember, minden nő odavan érte a munkahelyemen. Nemrég költözött össze a barátnőjével, akivel alig két éve vannak együtt. A lány örökbe fogadott egy nyulat, most meg kitalálta hogy kutyát szeretne. Éjjelente sír, mondván, mindenki csak azt kérdezi, hogy miért nem házasodnak már össze Bobbal. Bob nem bírta nézni a lány szenvedését: fogta magát, és tornateremből hazajövet gyorsan megkérte a kezét. Megy ez, mint a karikacsapás!

Peter kollégám egy fontos lakodalomba volt hivatalos. Vártuk már az élménybeszámolóját, amikor is bejelentette, egy héttel az esküvő előtt, hogy az le lett fújva. Kitudódott ugyanis, hogy a vőlegény csalja a menyasszonyt. Aztán az a hír járta, hogy mégse. De végül csak kibújt a szög a zsákból, s az esküvő elmaradt – a menyasszony pedig már az új párjával ment nyaralni. Közben az is kitudódott, hogy a menyasszony teherbe esett, meg az esküvő előtt, csak éppen nem az aktuális vőlegényétől...

Kate nehézkesen jött össze Grahammal. Többször haza is zavarta, amikor például számon kérte tőle, hogy miért nem főzött neki vacsorát, amikor ő munka után éhesen tért be hozzá. Kate aztán kioktatta: hogy ő nem lesz a házvezetőnője, de még az anyja szerepét sem hajlandó betölteni, aki ma is körülugrálja felnőtt „kisfiát”. Graham sokáig tűrte Kate megnyilvánulásait. Számtalanszor előfordult, hogy duzzogva hazaszaladt, de valahogyan mégiscsak sikerült Kate mellett maradnia. Már nem követelőzik: némán megfőzi a vacsorát, elmosogat maga után, és a ruháit is kivasalja.

Nyár révén többségünk vakációzni megy. A britek főleg külföldre veszik az irányt. Törökországba mennek a kalandra vágyó szinglik, Spanyolországba a romantikázók, és Franciahonba a golf hódolói. Mindenki más élményekkel, egyesek pedig szokatlan tervekkel jönnek vissza. Úgy, mint például az egyik csinos, fiatal, szőke kolléganőm. Egy hét alatt megtalálta élete nagy szerelmét, az ő hercegét, egy egyiptomi orvos személyében. Ott tartanak, hogy már az esküvőre készülnek.

Azóta az a szokásunk kelt életre, hogy jó vakációzást! helyett azzal búcsúzunk a lányoktól, hogy: nehogy aztán te is férjhez menjél!

Peregnek az események, rohan az idő, és csak kapkodom a fejem. Én lassultam le, vagy ez a világ gyorsult fel számomra úgy, hogy követni már nem bírom...?Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Jótékonyság

Póda Erzsébet

Az élet tele van szárnyalásokkal és zuhanásokkal. Kellemes meglepetésekkel és csalódásokkal.

2022.9.15.   


Uborkaszezon?

Nagy Csivre Katalin

A felszínen úgy tűnik, minden rendben van, de figyeljünk: forrong a mélység!

2022.7.22.   


Egy kép, ezer szó

Nagy Csivre Katalin

Egy kép többet ér ezer szónál... Bevezetés a Tarot és más "furcsaságok" rejtelmeibe.

2022.6.6.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2022.5.16.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2022.4.18.    2


Labirintusra kergetve

Póda Erzsébet

A hétmilliárd megmondóember korában nem könnyű az újságírónak.

2022.3.28.   


Sapkaárusok

Nagy Csivre Katalin

A cikkben ez a hasonlat a mai vírusos-háborús világunkra. Olvassuk!

2022.3.16.  1   


Kiforgatott orvosi eskü

Nagy Csivre Katalin

Az embernek joga van maga és kiskorúgyermekei nevében szabadon dönteni, arról, hogy megfelelő információk birtokában elfogad vagy elutasít bármilyen orvosi beavatkozást.

2022.2.1.   


Riasztás

Póda Erzsébet

Második éve éljük a lehetetlent, a logikátlant, az abszurdot. Elhisszük a hihetetlent, az ésszerűtlent, a képtelenséget.

2022.1.10.   


Kifordult világ

Nagy Csivre Katalin

Ami eddig csak lassan változni látszott, megfordult és fejre állt a látható világ felszínén. Ma már semmi sem az, amit szemeinkkel látunk.

2022.1.9.   


Megváltásra várva

Nagy Csivre Katalin

Az adventi üzenetekkel teletűzdelt médiafelületek giccses idézetei sem takarhatják el azt a képmutatást és álszentséget, amit naponta láttat a való világ.

2021.12.17.   


Felejtés

Póda Erzsébet

Rövid az ember memóriája: nem emlékszünk a tegnapra, nem még tavalyra, tavalyelőttre!

2021.12.6.