Férfizóna


Varga Gréta  2010.2.23. 6:56

Amikor komolyabb beszélgetést folytatunk egy-egy traccspartin a barátnőkkel, mindig más és más véleményre jutunk.

Ám abban egyetértünk, hogy többé-kevésbé megtaláltuk az egy-egy típusba sorolható férfiak közös jellemzőit. Így született meg a következő öt csoport is.

Vonzó és szexi
Úgy vélem, az e „kategóriába” tartozó férfiak macsók, makacsak, hiúk és büszkék egyszerre. Mindemellett igen agyafúrtak, és hihetetlenül ravasz módszerekkel tudják orruknál fogva vezetni a náluknál idősebb nőket. A nőket, akik sikeresek, karrieristák és nagyravágyók. A macsó kisfiúk ezt pontosan tudják. A beképzelt, huncut, egy kis sunyisággal megtűzdelt tekintet mellé társul a lágy, hízelgő és finoman körmönfont udvarlási szertartás, mely fontos alkotóelemei a bókok. Nélkülözhetetlen a puha, csalfán szerelmes szó, amely a női mivoltot kívánja magasztalni – az egekig. Nos, az ilyen férfiak pusztán csak a rajongásunkat akarják a nőktől. Nem elég nekik a nagyközönség tapsvihara, ehhez hozzá kell járulnia egy gyengéd, szerető szív finom szavainak, melyeket nap mint nap a fülükbe súgunk, akár bájos trükkökkel, akár vad vágyak fergetegével. Mi nők kedveljük ezt a típust, hiszen elkápráztat bennünket, vele mindig repülünk, egyre magasabbra, soha sem unatkozunk. Ám egy a bökkenő, a női szív csalhatatlan!

Kocka has, üres fej
Milyen mai „tinidivat” a férfiak kiválasztása terén? A csontsovány női ideál mellé a vonzó, sármos férfiak a nyerők. Bár a magmafajta nőnek nem ideálja a „szteroidokkal megspékelt pasas”, akivel egy-egy hajnalon nem tudnék jóízűen beszélgetni sem, de a lányok zöme, él-hal ezért a típusért. Kedvelik, mert lehet mutogatni, és mellette biztonságban is érzik magukat. És valóban: ahogyan a sovány nővel, úgy a kocka hassal is „jó útra kelni”. Ezek a férfiak általában tetszetnek a nőknek, ám ők inkább vonzódnak a csinos, szőke hajú, festett, kifogástalan alakkal rendelkező cicamicákhoz, akiket mutatóba állíthatnak maguk mellé. És számukra mi a szerelem? Ez nem tudható…

Könyvmoly, de cuki
Ő egy igazi zseni! – mondja a típusra az egyik kedves barátnőm. És tökéletesen igazat adhatunk neki, hiszen ő az, aki „soha” nem ér rá velünk foglalkozni, mindig fontosabb a könyv, a tudomány, vagy az ismeretterjesztő dokumentumfilm a televízióban. Azért ne feledjük, ezen tulajdonságok mellett szerető, lágy szív rejlik e férfitestben, amelyet igazán csak akkor tud kinyitni felénk, ha senki más nem látja. Akar minket, mindent megtesz, bármit kívánunk. Mondhatni, tökéletes férjjelölt – ám egyetlen „apró” hibája, hogy a külvilág felé ez utóbbiakból semmit nem mutat.

Brumm-brumm
A kis mackók nagyon aranyosak: itt is husi, ott is husi… Igazán humoros, vidám, jó természetű férfi ez a mackós férfi. Vele öröm az egész nap, minden percében tudunk vele mosolyogni, vagy akár hahotázni. A megnevettetés nagy mestere, kifinomultan, speciális technikával műveli. Módszerei az idők folyamán egyre kidolgozottabbá váltak, lassan már a profi humoristáét is túlszárnyalják. A társaság szíve-lelke, mindenki észreveszi, ha ő hiányzik egy közös vacsoráról. Egyébként kedves, szerető lélek a sörhasú, telt, mindig vidám arcú maci. Mi nők, igen kacérak vagyunk vele, és néha eléggé el nem ítélhető módon tisztességtelen játékot űzünk vele. Vigyázz velünk, MedveBocs!

Az „ártatlan” kisfiú
Plusz egy ráadás csoport. Tagjai szinte az előző négy típus keverékét képezik. A kisfiúk lenyűgöző udvarlási technikával rendelkeznek. És e módszer legnagyszerűbb elemi egysége a bűbájos, angyali arc és az ártatlan szempár, amely elől nem menekülhetünk! Így van, lányok? Imádnak sportolni, velünk tölteni az időt, egy napfényes délutánt, vagy akár egy ázott, esős éjszakát. Az e csoportba tartozó férfi szívesen végighallgatja a problémáinkat, de a válaszadás? Arra csak ritkán kerül sor, ha mégis, akkor oly mértékben belelovalja magát a „drága”, hogy észrevétlenül bár, de megbánt minket, ám a bocsánatkérés elmarad. Humoros, jó kedélyű, igen megfontolt és céltudatos ember lévén elvárja, hogy igazat adjunk neki. Ebből következően tehát makacs és büszke. Pontosan tudja, milyen eszközökkel szükséges megközelíteni minket, esetleg megpuhítani, természetesen mindezt csak és kizárólag akkor, ha akarja, ha kedve van. Ilyen kisfiú mellett meggondolandó a döntés: egész életen át együtt vele, vagy inkább nélküle…?

Ugye milyen nehéz a választás? Egyszerű dolgunk akkor lenne, ha mind az öt típust egy emberben kapnánk meg, megfűszerezve további jó tulajdonságokkal. Kevesebb ebből, több a másikból. Ezáltal azonban túl egyszerű, egzakt választási lehetőségeket kínálna nekünk az élet.

Talán jobb is úgy, ahogy van, hiszen minden egyes nap egy lépés, amellyel közelebb kerülünk egymás megismeréséhez. Mindkét fél számára kaland ez, kihívás, amely felejthetetlen élményekkel teli szívek harmonikus párkapcsolatát eredményezheti.Hozzászólások

Lilla, 23. 02. 2010 14:46:16
Gratulálok! Jól megírt cikk, igaz, de nem alázó! Van benne szeretet is kritika is humor is! Nagyon tetszett!
rokett, 24. 02. 2010 08:16:19
Elég silány írás... Sok szöveg elig tartalom. Nem igazán találtam benne sem újat sem érdekeset....
@


A rovat további cikkei

Valakik és tényezők

Póda Erzsébet

Ma mindenki valaki akar lenni. Valaki, aki megmondja másoknak, hogy azok mit csináljanak, és azt hogyan tegyék.

2024.4.18.   


Szavak

Póda Erzsébet

A naponta átlagosan legtöbbször elhangzott szó egy ideje egész biztosan az elfogadás, a másság, a megértés és a tolerancia.

2024.3.9.   


Előjogok

Nagy Csivre Katalin

Tudom, lejárt lemez, de feltette már valaki azt a kérdést, hogy a kovidinvázió alatt a teszt vagy az oltás mellé miért kapott egy darab papírt? A teszteléshez járó papírdarab határidős volt, és úgy szolgált, mint előjog, belépőjegy a társadalomba.

2023.10.11.   


Gondolatok a szabadságról

Nagy Csivre Katalin

A szabadság szó inflálódott el leginkább, és itt érhető tetten a legnagyobb csúsztatás, mert a szabadság színes zászlaja alatt a végső és totális diktatúrába menetel a világ...

2023.9.13.   


Nyári románc

Póda Erzsébet

Avagy az életben semmire sincs garancia.

2023.7.25.    14


Jótékonyság

Póda Erzsébet

Az élet tele van szárnyalásokkal és zuhanásokkal. Kellemes meglepetésekkel és csalódásokkal.

2023.5.30.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2023.5.16.   


Előregyártott jövő

Nagy Csivre Katalin

1950-es évek: a kezdetekben a faluban csak két ház volt „tele vízióval”. Oda gyűltek a szomszédok a rövid műsoridőben…

2023.5.15.   


Egy szakítás után

Poór Marianna

Egy szakítás után soha meg nem válaszolt kérdések sorozata tart éberen éjszakánként.

2023.4.28.    16


Hazudni szabad?

Nagy Csivre Katalin

Manapság nem szokás mélyebbre ásni, megszoktuk a felszínes életet. S ha valaki olykor elgondolkodásra buzdít, azonnal megbélyegzik: konteós. Vajon miért?

2023.4.9.   


Sokasodó furcsaságok

Nagy Csivre Katalin

Csengetnek. Ajtót nyitok. A szélesre tárt ajtóban Mari néni vacog. Mondom lépjen beljebb...

2023.3.7.   


Szivárványos világbéke

Póda Erzsébet

A fogyasztói társadalom kényelmébe süppedve talán nem is vesszük észre, micsoda propaganda vesz bennünket körül.

2023.1.23.