Influenza


Póda Erzsébet  2010.1.28. 6:19

A legújabb influenza kapcsán soha nem látott hisztéria alakult ki az "oltani vagy nem oltani?" kérdéskörében.

A sajtóban teljesen ellentétes tartalmú hírek jelentek és jelennek meg. Az egyik orvos javasolja az oltást, a másik a világ minden kincséért sem adja be. E két dolog teljesen összezavarja a halandó embert – olyannyira, hogy végül valóban nem tudja eldönteni, beadassa-e vagy sem, a vakcinát.

A különböző ezoterikus, vagy önmaguk által felszentelt "szakemberek" és csodadoktorok is aktivizálódtak a témában. Körleveleket küldtek az interneten ismerőseiknek (ők meg az ő ismerőseiknek, és így tovább), melyekben állítólag tekintélyes, bár sohasem hallott/látott „tudós emberek” figyelmeztetnek az oltóanyag rettenetes természetére. Egyesek a pénzügyi hátteret emelik ki, mások egyenesen azzal fenyegetnek, hogy ezek az oltások az adott nemzet, sőt az emberiség kiirtását szolgálják. Az ezoterikus „mesterek” előadásokat tartva, új határozatlan „báránykákat” nyernek meg saját „rajongó(vásárló)körüknek”. Mert, mint kiderült, nem oltással, hanem egészséges táplálkozással lehet csak magunkat megvédeni a gyilkos vírustól. Ehhez pedig elengedhetetlenül szükségesek bizonyos termékek, táplálékkiegészítők (ilyen például a pívíz vagy a himalájasó, de szóba jöhet a sztívia levele is), esetleg a kapcsolat az univerzummal, vagy speciális meditációk… Mindezek természetesen elsősorban az oltásellenességet hirdetők boltjaiban, vagy hálózataiban szerezhetők be, tanfolyamaikon tanulhatók meg -- méghozzá „jó” áron.

Hogy miért irtotta, vagy irtaná az újinfluenza elleni vakcina az emberiséget, arra egyik fenyegető e-mail tudósától sem kaptam magyarázatot. Annak ellenére sem találtam meg a választ, hogy erősen oltásellenes ismerősöm addig nem hagyott nyugton, míg végig nem olvastam, és meg nem néztem az összes erről szóló, kétségekbe ejtő infót, és rettenetes videofilmet. Most sem értem a „tudós emberek” dühét az oltás ellen. Nem értem az érveket. Nem értem ennek az egész hisztériának a logikáját. Miért és ki akarná kiirtani az emberiséget? Olyannyira fenyegetné a túlnépesedés bolygónkat? De hiszen épp azt hallom a rádióban havonta legalább egyszer, hogy az állam azon aggódik, hogy csökken a népesség. Új előírásokat, törvényeket kell kitalálni, hogy a nők több gyermeket szüljenek, a családok több utódot vállaljanak. És akkor jön egy oltóanyag, ami a népirtást eredményezné? Kinek lenne ez az érdeke? Miféle üzleti és hatalmi csoportosulásoknak? Legfeljebb az ufóknak. Tehát akkor mégis itt vannak? Beépültek közénk? Uralnak bennünket, s most jött el az idő, hogy úgy döntöttek, ki kell pusztítani a Földön élő embereket…? De miért éppen most, és egyáltalán: mi okból?

A manapság leggyakrabban hangoztatott egészségünkre vonatkozó tanácsok a következők: egészséges táplálkozás, egészséges életmód, rendszeres mozgás, rendszeres szűrővizsgálatok, és megelőzés! Ez utóbbiak egyike a védőoltás. A súlyos halálos gyerekbetegségeket is ezek segítségével tudjuk kiiktatni az életünkből. Persze, mint minden dolognak a világon, ennek is megvannak a kockázatai. Ennek ellenére gyermekek millióinak az életét mentették meg a vakcinák. Miért pont most, és miért pont az újinfluenza elleni oltás az, amelyet nem szabad magunknak beadatnunk?

Mert, ha beadatjuk, a gyógyszer-monopóliumok kasszáját gazdagítjuk, plusz ki tudja, milyen mellékhatások jelentkeznek? Lehet, hogy kihal az emberiség... Ha nem adatjuk be, akkor meg a táplálékkiegészítő-guruk számlájára vándorol a pénzünk, s mégis megbetegszünk? Lehet, hogy valóban leterít bennünket a járvány...

Vagy az is lehet, hogy az idegenek már tényleg itt vannak közöttünk…?Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Advent van

Póda Erzsébet

Már most tengernyi szeretetről szóló, giccses idézettel találkozhatunk karácsony kapcsán, főleg a közösségi oldalakon.

2022.12.2.   


Az értékes festővászon története

Nagy Csivre Katalin

A történet két évvel ezelőtti, azaz 2020-ban történt, advent idején.

2022.11.29.   


Menedék

Póda Erzsébet

Talán még sose volt annyira bizonytalan a jövő, mint a mai időkben. Hiába bújunk a hamisan biztonságosnak vélt maszk mögé, és hiába oltatjuk be magunkat...

2022.11.19.   


Jótékonyság

Póda Erzsébet

Az élet tele van szárnyalásokkal és zuhanásokkal. Kellemes meglepetésekkel és csalódásokkal.

2022.9.15.   


Uborkaszezon?

Nagy Csivre Katalin

A felszínen úgy tűnik, minden rendben van, de figyeljünk: forrong a mélység!

2022.7.22.   


Egy kép, ezer szó

Nagy Csivre Katalin

Egy kép többet ér ezer szónál... Bevezetés a Tarot és más "furcsaságok" rejtelmeibe.

2022.6.6.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2022.5.16.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2022.4.18.    2


Labirintusra kergetve

Póda Erzsébet

A hétmilliárd megmondóember korában nem könnyű az újságírónak.

2022.3.28.   


Sapkaárusok

Nagy Csivre Katalin

A cikkben ez a hasonlat a mai vírusos-háborús világunkra. Olvassuk!

2022.3.16.  1   


Kiforgatott orvosi eskü

Nagy Csivre Katalin

Az embernek joga van maga és kiskorúgyermekei nevében szabadon dönteni, arról, hogy megfelelő információk birtokában elfogad vagy elutasít bármilyen orvosi beavatkozást.

2022.2.1.   


Riasztás

Póda Erzsébet

Második éve éljük a lehetetlent, a logikátlant, az abszurdot. Elhisszük a hihetetlent, az ésszerűtlent, a képtelenséget.

2022.1.10.