Különös jövő


Nagy Csivre Katalin  2021.11.2. 12:39

A világ számomra kezd teljesen felismerhetetlenné válni, illetve lehet, hogy eddig vak voltam. Vadonatúj mintákra épülő új korszak kezdődik.

Semmi baj az újdonságok elfogadásával, ám amerre a szekér halad, azt nem lehet szó nélkül hagyni. Megéltük a kiszolgáltatottságot, amikor szempilláig húztuk a maszkjaink, elhúzódtunk egymástól távoli sarkakig, életünket online-fellegekbe menekítettük 2020 márciusától. S miután a tavalyi nyáron (is) nyom nélkül eltűnt a „kór”, szeptemberben iskolákba küldtük a gyerekeink azzal a mesével, hogy elővigyázatosságból csupán két hétig viseljenek védőmaszkot. A továbbiak ismertek…


Nem, nem az a kevés szerencsés vagyok, aki nem halt bele, hanem egy azon sokmillióból, aki túlélte. Különben is, halálomig mindent túlélek és én az életben szeretek teljesen jelen lenni. A 2020-as iskolaévnyitó két hétre ígért maszkos idejétől 2021 júliusáig addig jutottunk, hogy a mai napig túszként vagyok otthon saját országomban azon oknál fogva, hogy „szabadon” választva nem választom az oltást. A nyugatias modernitás korlátozó eszköze nem vasbilincs, hanem egy applikáció. QR-kód. Egyelőre a határon belül szabadon mozoghatok, tehetem a dolgom, végezhetem a munkám, panaszra nincs is okom. Láttam szomszéd országok eseteit – idegen nyelveken értőn olvasok, elég tájékozott vagyok, és gondolkodásra hajlamosnak tartom magam.

Kiber-bilincseim lehullanának, ha lefeküdnék a zsarolásnak, a kényszernek. Nem teszem. Nem tehetem. Egyrészt soha nem éreztem magam veszélyben, nincs mi ellen védekeznem. Másrészt nem tudok részese lenni egy hadjáratnak, ami szerintem etikátlan, sőt égbekiáltó bűn, megkülönböztetés és szegregáció. Ördögi hatalmak próbálkozásai a gigantikus álhíripar közreműködésével, ami a „mainstream tudománnyal” indított hadjáratot egy különös jövőért. Ez a hadjárat most nem a fizikai testet célozza, hanem az ember szellemi lényét, vagyis: lényegét. Bármikor idetol egy pandémiát, zárlatot üzen a mammonizmus. Nem tudok elindulni egy olyan jövő felé, ami QR-kódos, digitálisan vezérelt, emberrobotok korába visz, minden önrendelkezésem feladva, kizsarolva és manipulálva egy központi hatalom igájába fogva. Pár év múlva a biorobotok érája már fel sem tűnik majd azoknak, akik megérik azt a kort. A megismerhetetlenségig átalakul körülöttünk minden, a negyedik ipari forradalom korában, a transzhumanizmus és a szingularitás jelen-idejében, amikor a biológia és a technológia összekapcsolódik.


A bioinformatikai jövőképben nem szerepel nyolcmilliárd ember, a cél a „szuperember”. A Gólem már megteremtetett újra, le lehet porolni az apokrifet, ha van még maradék ima, lehet üzenni. A történelemben megismételjük önmagunk. Aki szerint ez „mese a holdba”, vagy handabanda, lapozzon bele Ray Kurzweil, Andrey Korotayew, Vernor Vinge vagy Dimitri Itskov gondolataiba, ha már kábulatba ájul a nyár, legyen kábulat, hogy mi az a valóság! Az Avatar 2045 projekttel az ember 15 éven belül „halhatatlanná” válik. Minden jelenlegi esemény ennek ágyaz meg: a tudatlan tömegeknek fogalmuk sincs arról, mi zajlik.

Tulajdonképp nekem sincs, csak sejtéseim vannak. Megalapozottak. Amit biztosan tudok az az, hogy nem vagyok hajlandó az esztelen engedelmességre, mert amire az most felszólítanak, az nem a gyógyítás és gyógyulás útja, hanem ellenkezőleg. Mint a meghibásodott hullámvasút, csak lejtmenet van, fölfelé nincs út. Nem vagyok hajadó bármilyen nevű vírushullámok közt tűhegyen ingázni, sem maszkok mögött rejtőzni. Lehet engem engedetlennek, sőt lázadónak nevezni, amennyiben lázadás az, ha saját szabad akaratból úgy döntök, nem tartozom olyan kormány irányította ország törvényeinek „fennhatósága alá”, amelynek jogalkotói, működtetői és vezetői dilettánsok, kiknek semmiféle túlárazott közbeszerzésből, lopásból, korrupcióból, beteges hatalmi játszmákból nincs elegük. Ilyen gerinctelen fajzat legfeljebb valami bolond hordának lehet vezetője, de értelmes józan embereknek semmiképp!

Ez a látszólagos hatalom, ami azt tesz velünk, amit csak akar... A politikának be kell fejeződnie, mert életellenes szövetséggé vált. És mivel nem lehetséges, hogy felszámolja önmagát, a polgárnak kell felszámolnia vele a kapcsolatot. Erre a jogalap az egyetlen Törvény, az egyetemes emberi, morális törvénykönyv: az Isten adta és áldotta Élet!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Uborkaszezon?

Nagy Csivre Katalin

A felszínen úgy tűnik, minden rendben van, de figyeljünk: forrong a mélység!

2022.7.22.   


Egy kép, ezer szó

Nagy Csivre Katalin

Egy kép többet ér ezer szónál... Bevezetés a Tarot és más "furcsaságok" rejtelmeibe.

2022.6.6.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2022.5.16.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2022.4.18.    2


Labirintusra kergetve

Póda Erzsébet

A hétmilliárd megmondóember korában nem könnyű az újságírónak.

2022.3.28.   


Sapkaárusok

Nagy Csivre Katalin

A cikkben ez a hasonlat a mai vírusos-háborús világunkra. Olvassuk!

2022.3.16.  1   


Kiforgatott orvosi eskü

Nagy Csivre Katalin

Az embernek joga van maga és kiskorúgyermekei nevében szabadon dönteni, arról, hogy megfelelő információk birtokában elfogad vagy elutasít bármilyen orvosi beavatkozást.

2022.2.1.   


Riasztás

Póda Erzsébet

Második éve éljük a lehetetlent, a logikátlant, az abszurdot. Elhisszük a hihetetlent, az ésszerűtlent, a képtelenséget.

2022.1.10.   


Kifordult világ

Nagy Csivre Katalin

Ami eddig csak lassan változni látszott, megfordult és fejre állt a látható világ felszínén. Ma már semmi sem az, amit szemeinkkel látunk.

2022.1.9.   


Megváltásra várva

Nagy Csivre Katalin

Az adventi üzenetekkel teletűzdelt médiafelületek giccses idézetei sem takarhatják el azt a képmutatást és álszentséget, amit naponta láttat a való világ.

2021.12.17.   


Felejtés

Póda Erzsébet

Rövid az ember memóriája: nem emlékszünk a tegnapra, nem még tavalyra, tavalyelőttre!

2021.12.6.   


Üresség

Póda Erzsébet

A minap az aktuális kérdést feszegették ismét – mi mást, mint a „járványhoz” kapcsolódó oltás/nemoltás témáját

2021.12.6.