Különös jövő


Nagy Csivre Katalin  2021.11.2. 12:39

A világ számomra kezd teljesen felismerhetetlenné válni, illetve lehet, hogy eddig vak voltam. Vadonatúj mintákra épülő új korszak kezdődik.

Semmi baj az újdonságok elfogadásával, ám amerre a szekér halad, azt nem lehet szó nélkül hagyni. Megéltük a kiszolgáltatottságot, amikor szempilláig húztuk a maszkjaink, elhúzódtunk egymástól távoli sarkakig, életünket online-fellegekbe menekítettük 2020 márciusától. S miután a tavalyi nyáron (is) nyom nélkül eltűnt a „kór”, szeptemberben iskolákba küldtük a gyerekeink azzal a mesével, hogy elővigyázatosságból csupán két hétig viseljenek védőmaszkot. A továbbiak ismertek…


Nem, nem az a kevés szerencsés vagyok, aki nem halt bele, hanem egy azon sokmillióból, aki túlélte. Különben is, halálomig mindent túlélek és én az életben szeretek teljesen jelen lenni. A 2020-as iskolaévnyitó két hétre ígért maszkos idejétől 2021 júliusáig addig jutottunk, hogy a mai napig túszként vagyok otthon saját országomban azon oknál fogva, hogy „szabadon” választva nem választom az oltást. A nyugatias modernitás korlátozó eszköze nem vasbilincs, hanem egy applikáció. QR-kód. Egyelőre a határon belül szabadon mozoghatok, tehetem a dolgom, végezhetem a munkám, panaszra nincs is okom. Láttam szomszéd országok eseteit – idegen nyelveken értőn olvasok, elég tájékozott vagyok, és gondolkodásra hajlamosnak tartom magam.

Kiber-bilincseim lehullanának, ha lefeküdnék a zsarolásnak, a kényszernek. Nem teszem. Nem tehetem. Egyrészt soha nem éreztem magam veszélyben, nincs mi ellen védekeznem. Másrészt nem tudok részese lenni egy hadjáratnak, ami szerintem etikátlan, sőt égbekiáltó bűn, megkülönböztetés és szegregáció. Ördögi hatalmak próbálkozásai a gigantikus álhíripar közreműködésével, ami a „mainstream tudománnyal” indított hadjáratot egy különös jövőért. Ez a hadjárat most nem a fizikai testet célozza, hanem az ember szellemi lényét, vagyis: lényegét. Bármikor idetol egy pandémiát, zárlatot üzen a mammonizmus. Nem tudok elindulni egy olyan jövő felé, ami QR-kódos, digitálisan vezérelt, emberrobotok korába visz, minden önrendelkezésem feladva, kizsarolva és manipulálva egy központi hatalom igájába fogva. Pár év múlva a biorobotok érája már fel sem tűnik majd azoknak, akik megérik azt a kort. A megismerhetetlenségig átalakul körülöttünk minden, a negyedik ipari forradalom korában, a transzhumanizmus és a szingularitás jelen-idejében, amikor a biológia és a technológia összekapcsolódik.


A bioinformatikai jövőképben nem szerepel nyolcmilliárd ember, a cél a „szuperember”. A Gólem már megteremtetett újra, le lehet porolni az apokrifet, ha van még maradék ima, lehet üzenni. A történelemben megismételjük önmagunk. Aki szerint ez „mese a holdba”, vagy handabanda, lapozzon bele Ray Kurzweil, Andrey Korotayew, Vernor Vinge vagy Dimitri Itskov gondolataiba, ha már kábulatba ájul a nyár, legyen kábulat, hogy mi az a valóság! Az Avatar 2045 projekttel az ember 15 éven belül „halhatatlanná” válik. Minden jelenlegi esemény ennek ágyaz meg: a tudatlan tömegeknek fogalmuk sincs arról, mi zajlik.

Tulajdonképp nekem sincs, csak sejtéseim vannak. Megalapozottak. Amit biztosan tudok az az, hogy nem vagyok hajlandó az esztelen engedelmességre, mert amire az most felszólítanak, az nem a gyógyítás és gyógyulás útja, hanem ellenkezőleg. Mint a meghibásodott hullámvasút, csak lejtmenet van, fölfelé nincs út. Nem vagyok hajadó bármilyen nevű vírushullámok közt tűhegyen ingázni, sem maszkok mögött rejtőzni. Lehet engem engedetlennek, sőt lázadónak nevezni, amennyiben lázadás az, ha saját szabad akaratból úgy döntök, nem tartozom olyan kormány irányította ország törvényeinek „fennhatósága alá”, amelynek jogalkotói, működtetői és vezetői dilettánsok, kiknek semmiféle túlárazott közbeszerzésből, lopásból, korrupcióból, beteges hatalmi játszmákból nincs elegük. Ilyen gerinctelen fajzat legfeljebb valami bolond hordának lehet vezetője, de értelmes józan embereknek semmiképp!

Ez a látszólagos hatalom, ami azt tesz velünk, amit csak akar... A politikának be kell fejeződnie, mert életellenes szövetséggé vált. És mivel nem lehetséges, hogy felszámolja önmagát, a polgárnak kell felszámolnia vele a kapcsolatot. Erre a jogalap az egyetlen Törvény, az egyetemes emberi, morális törvénykönyv: az Isten adta és áldotta Élet!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Üresség

Póda Erzsébet

A minap az aktuális kérdést feszegették ismét – mi mást, mint a „járványhoz” kapcsolódó oltás/nemoltás témáját

2021.11.18.   


Mese vagy valóság

Póda Erzsébet

Hajlamosak vagyunk arra, hogy a meséket ne vegyük komolyan – és ami azt illeti, a modernekre néha könnyedén legyinthetünk is.

2021.11.10.   


Menedék

Póda Erzsébet

Talán még sose volt annyira bizonytalan a jövő, mint a mai időkben. Hiába bújunk a hamisan biztonságosnak vélt maszk mögé, és hiába oltatjuk be magunkat...

2021.11.2.   


Esküszegés

Nagy Csivre Katalin

Krisztus előtt kb. 400-ban hangzott el Hippokratész kijelentése: „A beteg java a legfőbb törvény! (Salus aegroti, suprema lex esto!)

2021.10.28.   


Látszatvilág

Póda Erzsébet

Az emberiség apró kis tagjai – akik hatalmas és erős tömeget alkotnak, de nem irányítanak – évezredek óta ugyanazokkal a gondokkal küszködnek.

2021.8.22.   


Hátsó szándék

Fodor Tekla

Mutogatós bácsik helyett anyámasszony katonái?

2021.8.6.  1   


Ne gyere közel!

Nagy Csivre Katalin

A híradások tele vannak azzal a témával, amiről én most NEM kívánok írni.

2021.5.11.  1   


A bűvös szív

Dráfi Emese

Láttam, ahogy hirtelen megáll, és visszanéz a nagy piros szívre, majd odalép, és belebámul a rácson keresztül a rengeteg színes kupakba.

2021.4.19.   


Szeretet-teszt

Dráfi Emese

„Bárhogy is legyen, a szeretet mindent legyőz.”

2021.1.26.   


Karácsonyi adok-kapok

Kovács Márta

Ilyenkor, a karácsonyi ünnepek előtt, szép számmal elszaporodik az üzenetek, levelek száma, melyekben a segítségünket kérik.

2020.12.17.    17


Válás?

Póda Erzsébet

Mintha megöregedett volna az utóbbi időben.

2020.11.6.  1    5


Monitor

Póda Erzsébet

Pár évvel ezelőtt már tudni lehetett, hogy nagyszabású agymosóprogramban részesülünk.

2020.10.15.