Merjünk nők lenni!


Bernád Emese  2007.10.10. 19:20

A reklámozók szlogenje szerint minden a mi kényelmünket szolgálja, vegyünk és fogyasszunk, mert akkor jobb és kényelmesebb lesz az életünk.

Elkerül bennünket a hát-, derék- és fejfájás, sőt, a menstruációs görcsöknek is búcsút inthetünk. Vége a nehéz napoknak! Minden nap csúcsteljesítményt nyújthatunk, semmink nem fáj majd, és az árgus férfiszemek sem vesznek észre semmit. A hisztis, hipochondriás liba már a múlté, főnökünk számára mi válunk a tökéletes munkaerő megtestesítőjévé. Minden nap, a nap minden órájában munkára és harcra készek leszünk.

Már megint elhúzták előttünk a mézesmadzagot, miszerint tökéletesek lehetünk, itt van karnyújtásnyira a megoldás. Csak meg kell venni, és be kell szedni. Az eredményhez képest bagóért! Reggel egy bogyó, délben egy bogyó, este egy bogyó, plusz még kávé literszám. Aztán hajthatunk és igavonhatunk, mint az állatok. Mert ilyen csodaszerek mellett nincs kibúvó: nem fájhat, nem sajoghat, nem lüktethet, nem csikarhat. Ha igen, akkor csakis velünk van a baj. Maradiak vagyunk, nem haladunk a korszellemmel, elutasítjuk a tudomány vívmányait. Biztosan nem is akarunk dolgozni, csak lustálkodásra, lebzselésre vágyunk. Nincs ki- és mellébeszélés: bogyót kell szedni és melózni látástól vakulásig. A mézesmadzagról kiderült, hogy valójában rablánc. Fogva tart bennünket és nem enged. Egy újabb dolog, amiről kiderült: a fejünkre nőtt ahelyett, hogy a kényelmünket szolgálná.

Mert mi van akkor, ha én azt akarom, hogy fájjon, sajogjon és lüktessen? Ha nem akarok tökéletes munkaerővé válni, ha a nehezebb napokat inkább pihengetve szeretném átvészelni. Hadd fájjon, ami fájni akar! Engedtessék meg a testemnek a velem való kommunikáció, adja csak le nyugodtan vészjelzéseit. Nem elnyomni akarom ezeket, sokkal inkább meghallgatni és megszívlelni, hogy máskor ne legyen rájuk szükség. Nő akarok lenni végre! Ha fáj a fejem, akkor fájjon, és ne kapjak hülye megjegyzéseket. Ha fáj a hasam, ha menstruálok, akkor azt ne kelljen eltitkolnom, elbujdosnom, vagy esetleg a csodaszereknek köszönhetően az irodában ülnöm. A fájdalom is az enyém, ki akarom végre élvezni. Üldögélni otthon csendesen, elmélkedni, gondolkodni, álmodozni, pihenni végre. Foglalkozni egy kicsit a lelkemmel!

Mutatjuk, hogy kemények vagyunk, nincs szükségünk senkire, semmire. Cipeljük a nehéz táskákat, a gyerekeket, a cekkereket, a család, a világ gondjait. Játszuk a rendíthetetlen ólomkatonát, pedig a lelkünk mélyén inkább a balerinához hasonlítunk.

Merjünk hát esetlenek, kedvesek, lágyak, oltalomra szorulók, szerelmesen odasimulók lenni, merjünk sírni, szomorkodni, dühöngeni, hisztizni is! Merjünk végre nők lenni!Hozzászólások

lona, 16. 10. 2007 10:52:02 Igaz!
Nagyon tetszett, nagyon igaz, teljesen egyettértek!
@


A rovat további cikkei

Fogadalmak

Oriskó Renáta

Az év első hónapjához sokan kötnek újrakezdést, változást, változtatást.

2019.1.3.    14


Nyári románc

Póda Erzsébet

Avagy az életben semmire sincs garancia.

2018.8.24.    14


A hotelszoba titkai

Oriskó Renáta

Valami megváltozott. Úgy tűnt, mintha egyik percről a másikra történt volna.

2018.8.20.    13


A telt idomok szépek

Joó Fruzsina

A nőideálok az évszázadok során mindig változtak.

2018.6.11.    60


Univécé

Póda Erzsébet

Az egyik ismerősöm szörnyülködve vette tudomásul, hogy világunk néhány országában léteznek uniszex (vagy semleges) vécék.

2018.5.9.    10


Amikor beszélgetünk

Oriskó Renáta

Vajon milyen az igazán jó, személyes beszélgetés felbolydult világunkban?

2018.4.12.    15


Amitől a pasik a falra másznak

Joó Fruzsina

Mi, nők, számtalanszor panaszkodunk a férfiakra, sírunk miattuk, elátkozzuk őket.

2018.4.4.    15


Randi

Póda Erzsébet

Ésszel is lehetünk szerelmesek…(?)

2018.4.2.  2    4


Pozitív igények

Póda Erzsébet

Borzasztó dolog történik velünk: téli időszak lévén hideg van!

2018.1.18.    5


Pótcselekvéseink

Oriskó Renáta

Ismerős a helyzet? Adott egy feladat, amit ránk bíztak, amire megkértek, vagy amit egyszerűen csak el kell végeznünk.

2017.9.18.    16


A kapcsolat kerékkötői

Tóth Nóra

A legtöbb lánynak van egy ideálja, ahogy nagy szerelmét elképzeli: szőke, kék szemű, izmos...

2017.6.14.    11


Fogadom, hogy nem fogadok

Nagy Erika

Bevallom, nem tettem idén újévi fogadalmat, mint ahogy tavaly sem. Nem látom értelmét.

2017.1.11.    1