Negatív Nelli és Pozitív Polli


Huszár Ágnes  2010.7.15. 4:22

Félig üres a pohár, avagy félig tele a pohár?

NN: Elkezdődik egy újabb nap, jaj! (fájdalmas arckifejezés) Ó, a nap is süt, még azt a fránya kalapot és napszemüveget is tegyem be a táskámba… (nagy sóhaj)
PP: Elkezdődik egy újabb nap! Nini! Kisütött a nap is! De jó! A sok borús, esős nap után… Feltehetem azt az aranyos kalapot, és kipróbálom az új napszemüvegemet. (mosolygás)

NN: Mit is egyek reggelire? A lekvár elfogyott! Hát ez jellemző! Elfogy a lekvár, nekem nem jut, és még az üres üveget is én vegyem ki a hűtőből! (fejcsóválás) És a sajtot is megették előlem a többiek! Hogy a nyavalya törje ki őket! (bosszús arckifejezés)
PP: Mit is egyek reggelire? Na, lássuk csak! Megették a többiek a sajtot, amire fájt a fogam, hát egészségükre! De hagytak a sajtkrémből! Még szerencse, így nem halok éhen… (kuncogás)

NN: Üres a tank, hát ez nem jó hír! Már megint mire kell költenem a pénzem?! Benzinre! Minek is tartom ezt a tizenhárom éves vén tragacsot! Csak nyeli a pénzt, habár mostanában nem költöttem javíttatásra…
PP: Üres a tank, ez nem jó hír! A pénzem megint költhetem benzinre, de legalább újra találkozom a csinos benzinkutas fiúval. (széles mosoly) És a kocsira mostanában nem költöttem más okból, csak benzinre, ami azt jelenti, hogy ez a tizenhárom éves kicsi kocsi jól szolgál engem… (megsimogatja az autó kijelzőjét)

NN: Ez nem igaz! Már öt perce elindulhatott volna ez a tyúk! Sietek! (dudálás) Húzd már el a hájadat előlem! Bezzeg ilyenkor ráérősen hallgatja a szörnyű zenét az autórádióból, most bezzeg igen! Hogy a fene vinne már tovább! (dudálás)
PP: (az előtte álló autó sofőrjéhez beszél) Édesem! Elindulhatnál végre, hisz a járókelők már rég átkeltek a gyalogátjárón. Elhiszem, hogy andalítóan kellemes zene szól a rádiódból, de ez a reggel nem erről szól! Sietni kellene munkába, nekem is, neked is, Drágaságom! (fanyar, de türelmes mosoly) Na, ideje volt elindulni!

NN: Újra itt, ezen az unalmas munkahelyen, jaj! (sóhajtás) Pfúj, de büdös van! Mire vannak a takarítónők, még szellőztetni is nekem kell… Ez a piszok ablak nem nyílik! A francba! (ezt a belépő főnök is meghallja) Jó reggelt! (gondolatban morgás a főnökkel: Miért kérdezi tőlem, hogy jól vagyok-e? Mitől lehetne jó kedvem?! Mit gondol? Még hogy jó kedv ezen a tetves helyen!) (a főnök elmondja a sürgősen elvégzendő feladatot és elmegy) Hát ez marha jó! Csak úgy áthúzza a számításaimat! Most tervezhetem át a napi munkamenetemet! A fenébe, és még ezt a túlkomplikált programot is használnom kell! Ez nem lehet igaz, most ebből, hogy okoskodom ki a végeredményt?!
PP: Újra itt a munkában… Mivel dobjam fel ezt a szürke, állott hangulatot? Ó, kiszellőztetek, beengedem a meleget és a napfényt! Hogy ez milyen kellemes! Bárcsak itt állhatnék az ablakban egy-két órát… élvezném a napsütést… (benyit a főnök) Igen, itt vagyok! (a főnök elmondja az épp aktuális feladatot, amibe sürgősen bele kell kezdeni) Rendben! Igyekszem még ma elvégezni ezt. (főnök elmegy) Hú! Akkor most a fejemben összerakott napi munkamenetet törölhetem! Pedig olyan jól elgondoltam, hogy mivel mennyire fogok haladni… Hát persze, ez most fontosabb. (csücsőrítés, gondolkodó arckifejezés) Hogy is kezdjek neki? Ajaj! Ezt az új programot kell használnom. Mindig tanul az ember! (benyit egy kolléga) Á, szia! De jó, hogy benéztél! Lenne időd megmutatni, hogy hogyan kell használni ezt a programot?

NN: Szia! (puszira nyújtja az arcát élete párjának) Nem vásároltál be?! Hisz láttad, hogy üres a hűtő! Hazaérek nagyon fáradtan, és még menjek el vásárolni? Elhiszem, hogy sok dolgod volt, és te is fáradt vagy, de igazán besegíthetnél a háztartásba! Mindennel én törődjek?! Legalább azt az üres lekváros üveget ne tetted volna vissza a hűtőbe! (dühös kézcsapkodás és hadonászás) Filmet? Azt hiszed, hogy nekem még a bevásárlás után lesz kedvem veled filmet nézni? (dühösen szomorú arckifejezés, sértődött elvonulás bevásárolni)
PP: Szia, Édesem! (puszi élete párjának) Tényleg? Bevásároltál? Hogy te milyen figyelmes vagy! Sajtot is? Igen, észrevettem, hogy megettétek. De sajtkrémet hagytatok! (ölelkezés élete párjával) Egy filmet? Nem tudom, mihez lenne hangulatom… (méla mosoly) Vacsorázzunk meg, és majd eldöntjük, jó?Hozzászólások

B. Szabi, 15. 07. 2010 19:54:51 :)
Egész egyszerűen zseniális! :)
@


A rovat további cikkei

Menedék

Póda Erzsébet

Talán még sose volt annyira bizonytalan a jövő, mint a mai időkben. Hiába bújunk a hamisan biztonságosnak vélt maszk mögé, és hiába oltatjuk be magunkat...

2021.9.28.   


Látszatvilág

Póda Erzsébet

Az emberiség apró kis tagjai – akik hatalmas és erős tömeget alkotnak, de nem irányítanak – évezredek óta ugyanazokkal a gondokkal küszködnek.

2021.8.22.   


Hátsó szándék

Fodor Tekla

Mutogatós bácsik helyett anyámasszony katonái?

2021.8.6.  1   


Ne gyere közel!

Nagy Csivre Katalin

A híradások tele vannak azzal a témával, amiről én most NEM kívánok írni.

2021.5.11.  1   


A bűvös szív

Dráfi Emese

Láttam, ahogy hirtelen megáll, és visszanéz a nagy piros szívre, majd odalép, és belebámul a rácson keresztül a rengeteg színes kupakba.

2021.4.19.   


Szeretet-teszt

Dráfi Emese

„Bárhogy is legyen, a szeretet mindent legyőz.”

2021.1.26.   


Karácsonyi adok-kapok

Kovács Márta

Ilyenkor, a karácsonyi ünnepek előtt, szép számmal elszaporodik az üzenetek, levelek száma, melyekben a segítségünket kérik.

2020.12.17.    17


Válás?

Póda Erzsébet

Mintha megöregedett volna az utóbbi időben.

2020.11.6.  1    5


Monitor

Póda Erzsébet

Pár évvel ezelőtt már tudni lehetett, hogy nagyszabású agymosóprogramban részesülünk.

2020.10.15.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2020.10.5.    2


Bánásmód

Póda Erzsébet

Avagy milyen tanácsokat ne adjunk a férjünknek...

2020.10.1.    8


Átverés vagy valóság?

Kovács Márta

Bizonyára sokunkban felmerült a fenti kérdést az elmúlt hónapokban. Átverve érezzük magunkat, hiszen valami miatt korlátozva vagyunk a szabadságunkban...

2020.9.9.