Negatív Nelli és Pozitív Polli


Huszár Ágnes  2010.7.15. 4:22

Félig üres a pohár, avagy félig tele a pohár?

NN: Elkezdődik egy újabb nap, jaj! (fájdalmas arckifejezés) Ó, a nap is süt, még azt a fránya kalapot és napszemüveget is tegyem be a táskámba… (nagy sóhaj)
PP: Elkezdődik egy újabb nap! Nini! Kisütött a nap is! De jó! A sok borús, esős nap után… Feltehetem azt az aranyos kalapot, és kipróbálom az új napszemüvegemet. (mosolygás)

NN: Mit is egyek reggelire? A lekvár elfogyott! Hát ez jellemző! Elfogy a lekvár, nekem nem jut, és még az üres üveget is én vegyem ki a hűtőből! (fejcsóválás) És a sajtot is megették előlem a többiek! Hogy a nyavalya törje ki őket! (bosszús arckifejezés)
PP: Mit is egyek reggelire? Na, lássuk csak! Megették a többiek a sajtot, amire fájt a fogam, hát egészségükre! De hagytak a sajtkrémből! Még szerencse, így nem halok éhen… (kuncogás)

NN: Üres a tank, hát ez nem jó hír! Már megint mire kell költenem a pénzem?! Benzinre! Minek is tartom ezt a tizenhárom éves vén tragacsot! Csak nyeli a pénzt, habár mostanában nem költöttem javíttatásra…
PP: Üres a tank, ez nem jó hír! A pénzem megint költhetem benzinre, de legalább újra találkozom a csinos benzinkutas fiúval. (széles mosoly) És a kocsira mostanában nem költöttem más okból, csak benzinre, ami azt jelenti, hogy ez a tizenhárom éves kicsi kocsi jól szolgál engem… (megsimogatja az autó kijelzőjét)

NN: Ez nem igaz! Már öt perce elindulhatott volna ez a tyúk! Sietek! (dudálás) Húzd már el a hájadat előlem! Bezzeg ilyenkor ráérősen hallgatja a szörnyű zenét az autórádióból, most bezzeg igen! Hogy a fene vinne már tovább! (dudálás)
PP: (az előtte álló autó sofőrjéhez beszél) Édesem! Elindulhatnál végre, hisz a járókelők már rég átkeltek a gyalogátjárón. Elhiszem, hogy andalítóan kellemes zene szól a rádiódból, de ez a reggel nem erről szól! Sietni kellene munkába, nekem is, neked is, Drágaságom! (fanyar, de türelmes mosoly) Na, ideje volt elindulni!

NN: Újra itt, ezen az unalmas munkahelyen, jaj! (sóhajtás) Pfúj, de büdös van! Mire vannak a takarítónők, még szellőztetni is nekem kell… Ez a piszok ablak nem nyílik! A francba! (ezt a belépő főnök is meghallja) Jó reggelt! (gondolatban morgás a főnökkel: Miért kérdezi tőlem, hogy jól vagyok-e? Mitől lehetne jó kedvem?! Mit gondol? Még hogy jó kedv ezen a tetves helyen!) (a főnök elmondja a sürgősen elvégzendő feladatot és elmegy) Hát ez marha jó! Csak úgy áthúzza a számításaimat! Most tervezhetem át a napi munkamenetemet! A fenébe, és még ezt a túlkomplikált programot is használnom kell! Ez nem lehet igaz, most ebből, hogy okoskodom ki a végeredményt?!
PP: Újra itt a munkában… Mivel dobjam fel ezt a szürke, állott hangulatot? Ó, kiszellőztetek, beengedem a meleget és a napfényt! Hogy ez milyen kellemes! Bárcsak itt állhatnék az ablakban egy-két órát… élvezném a napsütést… (benyit a főnök) Igen, itt vagyok! (a főnök elmondja az épp aktuális feladatot, amibe sürgősen bele kell kezdeni) Rendben! Igyekszem még ma elvégezni ezt. (főnök elmegy) Hú! Akkor most a fejemben összerakott napi munkamenetet törölhetem! Pedig olyan jól elgondoltam, hogy mivel mennyire fogok haladni… Hát persze, ez most fontosabb. (csücsőrítés, gondolkodó arckifejezés) Hogy is kezdjek neki? Ajaj! Ezt az új programot kell használnom. Mindig tanul az ember! (benyit egy kolléga) Á, szia! De jó, hogy benéztél! Lenne időd megmutatni, hogy hogyan kell használni ezt a programot?

NN: Szia! (puszira nyújtja az arcát élete párjának) Nem vásároltál be?! Hisz láttad, hogy üres a hűtő! Hazaérek nagyon fáradtan, és még menjek el vásárolni? Elhiszem, hogy sok dolgod volt, és te is fáradt vagy, de igazán besegíthetnél a háztartásba! Mindennel én törődjek?! Legalább azt az üres lekváros üveget ne tetted volna vissza a hűtőbe! (dühös kézcsapkodás és hadonászás) Filmet? Azt hiszed, hogy nekem még a bevásárlás után lesz kedvem veled filmet nézni? (dühösen szomorú arckifejezés, sértődött elvonulás bevásárolni)
PP: Szia, Édesem! (puszi élete párjának) Tényleg? Bevásároltál? Hogy te milyen figyelmes vagy! Sajtot is? Igen, észrevettem, hogy megettétek. De sajtkrémet hagytatok! (ölelkezés élete párjával) Egy filmet? Nem tudom, mihez lenne hangulatom… (méla mosoly) Vacsorázzunk meg, és majd eldöntjük, jó?Hozzászólások

B. Szabi, 15. 07. 2010 19:54:51 :)
Egész egyszerűen zseniális! :)
@


A rovat további cikkei

Az értékes festővászon története

Nagy Csivre Katalin

A történet két évvel ezelőtti, azaz 2020-ban történt, advent idején.

2022.11.29.   


Menedék

Póda Erzsébet

Talán még sose volt annyira bizonytalan a jövő, mint a mai időkben. Hiába bújunk a hamisan biztonságosnak vélt maszk mögé, és hiába oltatjuk be magunkat...

2022.11.19.   


Jótékonyság

Póda Erzsébet

Az élet tele van szárnyalásokkal és zuhanásokkal. Kellemes meglepetésekkel és csalódásokkal.

2022.9.15.   


Uborkaszezon?

Nagy Csivre Katalin

A felszínen úgy tűnik, minden rendben van, de figyeljünk: forrong a mélység!

2022.7.22.   


Egy kép, ezer szó

Nagy Csivre Katalin

Egy kép többet ér ezer szónál... Bevezetés a Tarot és más "furcsaságok" rejtelmeibe.

2022.6.6.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2022.5.16.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2022.4.18.    2


Labirintusra kergetve

Póda Erzsébet

A hétmilliárd megmondóember korában nem könnyű az újságírónak.

2022.3.28.   


Sapkaárusok

Nagy Csivre Katalin

A cikkben ez a hasonlat a mai vírusos-háborús világunkra. Olvassuk!

2022.3.16.  1   


Kiforgatott orvosi eskü

Nagy Csivre Katalin

Az embernek joga van maga és kiskorúgyermekei nevében szabadon dönteni, arról, hogy megfelelő információk birtokában elfogad vagy elutasít bármilyen orvosi beavatkozást.

2022.2.1.   


Riasztás

Póda Erzsébet

Második éve éljük a lehetetlent, a logikátlant, az abszurdot. Elhisszük a hihetetlent, az ésszerűtlent, a képtelenséget.

2022.1.10.   


Kifordult világ

Nagy Csivre Katalin

Ami eddig csak lassan változni látszott, megfordult és fejre állt a látható világ felszínén. Ma már semmi sem az, amit szemeinkkel látunk.

2022.1.9.