Nem megkapni, amit szeretnénk


Orbán Viktória  2008.9.23. 19:11

Nemrég hallottam egy mondást miszerint: Nem megkapni, amit nagyon szeretnél, néha óriási szerencse!

Amióta megismertem ezt a mondást, tökéletesen egyetértek vele. Az emberek bizony hajlamosak nem észrevenni azokat a jó dolgokat, amelyeket megkaptak az élettől, azok helyett, amiket pedig szerettek volna. Persze, így voltam ezzel én is mindaddig, amíg el nem olvastam ezt a mondatot. Sokat gondolkodtam, mire tényleg megértettem, mit is akar közvetíteni. Rájöttem, az én életemben is vannak dolgok, amiket másként képzeltem el, de másként alakultak, és a végeredmény sokkal jobb annál, mint amit eredetileg szerettem volna.

Példának okáért elmesélem a saját történetemet.

Amikor Floridából hazajöttem, minden gondolatom akörül forgott, hogyan tudnék mielőbb visszajutni a barátomhoz. Nagyon hiányzott, hiszen szerelmes voltam. Viszont semmi sem úgy alakult, ahogy szerettem volna: a vízumkérelmemet elutasították, így nem tudtam visszamenni. Teljesen elkeseredtem, vigasztalhatatlan voltam, ám hittem abban, hogy majd egy év múlva biztosan sikerül, és mi megvárjuk egymást.

Időközben azonban újra találkoztam egy fiúval, méghozzá akivel a kiutazásom előtt egy hónapot töltöttünk együtt. Megbabonázott a gyönyörű, barna szemével, amiből csak úgy áradt/árad a jóság és a szeretet. Egy darabig ellenálltam a gyönyörű szempárnak, és tiltakoztam a kapcsolat ellen, hiszen még mindig a régi barátomról és Floridáról ábrándoztam. De hála a mostani barátom kitartó udvarlásának, végül mégis megenyhült a szívem és engedtem a csábításnak. Felzaklatott a dolgok alakulása, kétségek között őrlődtem, de aztán hagytam, hogy ússzak az árral, ami végül teljesen magával ragadott. Fülig szerelmes lettem! Ma pedig már egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, s végül nem lett semmi a régi kapcsolatomból, no meg a kiutazásból az áhított napfényes országba. Bár, ez utóbbi időnként bizony hiányzik…

A mostani barátom megértő, jószívű, segítőkész, önzetlen, hűséges, és ami a legfontosabb: olyannak fogad el, amilyen vagyok! Nem akar megváltoztatni, nem akar belőlem más embert faragni. Tehát tényleg szeret!

A történtek után elgondolkodtam: te jó ég, mit akartam igazából a floridai barátomtól?! Természetesen most már mindegy: akkor és ott azt láttam helyesnek és éreztem jónak. Azóta viszont rájöttem, hogy sokkal nagyobb szerelmet és boldogságot kaptam annál, mint amit eredetileg szerettem volna.

Másik példa: már több mint egy éve szeretnék elvégezni egy masszőrtanfolyamot. Eddig csak a fővárosban illetve a távolabbi nagyvárosokban volt elérhető ez a konkrét tanfolyam, így nagyon megörültem, amikor nemrég megláttam, hogy egy közeli városban is lesz. Alig vártam, hogy végre jelentkezhessek, és tanulhassak. Ám, a sors megint közbeszólt. Mégsem indították el, mivel nem volt meg a kellő létszám. Amikor ez kiderült, olyan csalódott lettem, hogy már a sírás kerülgetett. Erre vártam egy éven keresztül, s most tessék! Ám másnap, véletlenül találtam egy masszőr tanfolyamot még közelebb hozzánk. Ugyanazt a típusú masszázs tanítják, mint amilyet szeretnék elsajátítani, ráadásul jóval olcsóbban! Szinte rögtön eszembe jutott a fent említett mondás…

Tehát ebben az esetben is bebizonyosodott az igaza! Tehát ahelyett, hogy mindig panaszkodnánk amiatt, hogy ez sem, az sem sikerült, inkább meg kell tanulnunk észrevenni a dolgokat, amelyeket szinte ajándékként kapunk az élettől és hálásnak kellene lennünk értük.

Hiszen pont az a jó, ami történik velünk, csak a dolgok nem mindig mutatkoznak abban a formában, amire számítunk. Meg kéne tanulnunk minden helyzetben felismerni a mondást, miszerint: Nem megkapni, amit nagyon szeretnél, néha óriási szerencse!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Míg a halál el nem választ

Dráfi Emese

Szomorú út ez. Gondolataimba merülve egyre csak nyomom a gázt.

2019.5.11.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2019.5.5.  2    3


Fogadalmak

Oriskó Renáta

Az év első hónapjához sokan kötnek újrakezdést, változást, változtatást.

2019.1.3.    14


Nyári románc

Póda Erzsébet

Avagy az életben semmire sincs garancia.

2018.8.24.    14


A hotelszoba titkai

Oriskó Renáta

Valami megváltozott. Úgy tűnt, mintha egyik percről a másikra történt volna.

2018.8.20.    13


A telt idomok szépek

Joó Fruzsina

A nőideálok az évszázadok során mindig változtak.

2018.6.11.    60


Univécé

Póda Erzsébet

Az egyik ismerősöm szörnyülködve vette tudomásul, hogy világunk néhány országában léteznek uniszex (vagy semleges) vécék.

2018.5.9.    9


Amikor beszélgetünk

Oriskó Renáta

Vajon milyen az igazán jó, személyes beszélgetés felbolydult világunkban?

2018.4.12.    15


Amitől a pasik a falra másznak

Joó Fruzsina

Mi, nők, számtalanszor panaszkodunk a férfiakra, sírunk miattuk, elátkozzuk őket.

2018.4.4.    15


Randi

Póda Erzsébet

Ésszel is lehetünk szerelmesek…(?)

2018.4.2.  2    4


Pozitív igények

Póda Erzsébet

Borzasztó dolog történik velünk: téli időszak lévén hideg van!

2018.1.18.    5


Pótcselekvéseink

Oriskó Renáta

Ismerős a helyzet? Adott egy feladat, amit ránk bíztak, amire megkértek, vagy amit egyszerűen csak el kell végeznünk.

2017.9.18.    16