Nem megkapni, amit szeretnénk


Orbán Viktória  2008.9.23. 19:11

Nemrég hallottam egy mondást miszerint: Nem megkapni, amit nagyon szeretnél, néha óriási szerencse!

Amióta megismertem ezt a mondást, tökéletesen egyetértek vele. Az emberek bizony hajlamosak nem észrevenni azokat a jó dolgokat, amelyeket megkaptak az élettől, azok helyett, amiket pedig szerettek volna. Persze, így voltam ezzel én is mindaddig, amíg el nem olvastam ezt a mondatot. Sokat gondolkodtam, mire tényleg megértettem, mit is akar közvetíteni. Rájöttem, az én életemben is vannak dolgok, amiket másként képzeltem el, de másként alakultak, és a végeredmény sokkal jobb annál, mint amit eredetileg szerettem volna.

Példának okáért elmesélem a saját történetemet.

Amikor Floridából hazajöttem, minden gondolatom akörül forgott, hogyan tudnék mielőbb visszajutni a barátomhoz. Nagyon hiányzott, hiszen szerelmes voltam. Viszont semmi sem úgy alakult, ahogy szerettem volna: a vízumkérelmemet elutasították, így nem tudtam visszamenni. Teljesen elkeseredtem, vigasztalhatatlan voltam, ám hittem abban, hogy majd egy év múlva biztosan sikerül, és mi megvárjuk egymást.

Időközben azonban újra találkoztam egy fiúval, méghozzá akivel a kiutazásom előtt egy hónapot töltöttünk együtt. Megbabonázott a gyönyörű, barna szemével, amiből csak úgy áradt/árad a jóság és a szeretet. Egy darabig ellenálltam a gyönyörű szempárnak, és tiltakoztam a kapcsolat ellen, hiszen még mindig a régi barátomról és Floridáról ábrándoztam. De hála a mostani barátom kitartó udvarlásának, végül mégis megenyhült a szívem és engedtem a csábításnak. Felzaklatott a dolgok alakulása, kétségek között őrlődtem, de aztán hagytam, hogy ússzak az árral, ami végül teljesen magával ragadott. Fülig szerelmes lettem! Ma pedig már egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, s végül nem lett semmi a régi kapcsolatomból, no meg a kiutazásból az áhított napfényes országba. Bár, ez utóbbi időnként bizony hiányzik…

A mostani barátom megértő, jószívű, segítőkész, önzetlen, hűséges, és ami a legfontosabb: olyannak fogad el, amilyen vagyok! Nem akar megváltoztatni, nem akar belőlem más embert faragni. Tehát tényleg szeret!

A történtek után elgondolkodtam: te jó ég, mit akartam igazából a floridai barátomtól?! Természetesen most már mindegy: akkor és ott azt láttam helyesnek és éreztem jónak. Azóta viszont rájöttem, hogy sokkal nagyobb szerelmet és boldogságot kaptam annál, mint amit eredetileg szerettem volna.

Másik példa: már több mint egy éve szeretnék elvégezni egy masszőrtanfolyamot. Eddig csak a fővárosban illetve a távolabbi nagyvárosokban volt elérhető ez a konkrét tanfolyam, így nagyon megörültem, amikor nemrég megláttam, hogy egy közeli városban is lesz. Alig vártam, hogy végre jelentkezhessek, és tanulhassak. Ám, a sors megint közbeszólt. Mégsem indították el, mivel nem volt meg a kellő létszám. Amikor ez kiderült, olyan csalódott lettem, hogy már a sírás kerülgetett. Erre vártam egy éven keresztül, s most tessék! Ám másnap, véletlenül találtam egy masszőr tanfolyamot még közelebb hozzánk. Ugyanazt a típusú masszázs tanítják, mint amilyet szeretnék elsajátítani, ráadásul jóval olcsóbban! Szinte rögtön eszembe jutott a fent említett mondás…

Tehát ebben az esetben is bebizonyosodott az igaza! Tehát ahelyett, hogy mindig panaszkodnánk amiatt, hogy ez sem, az sem sikerült, inkább meg kell tanulnunk észrevenni a dolgokat, amelyeket szinte ajándékként kapunk az élettől és hálásnak kellene lennünk értük.

Hiszen pont az a jó, ami történik velünk, csak a dolgok nem mindig mutatkoznak abban a formában, amire számítunk. Meg kéne tanulnunk minden helyzetben felismerni a mondást, miszerint: Nem megkapni, amit nagyon szeretnél, néha óriási szerencse!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Szeretet-teszt

Dráfi Emese

„Bárhogy is legyen, a szeretet mindent legyőz.”

2021.1.26.   


Karácsonyi adok-kapok

Kovács Márta

Ilyenkor, a karácsonyi ünnepek előtt, szép számmal elszaporodik az üzenetek, levelek száma, melyekben a segítségünket kérik.

2020.12.17.    17


Válás?

Póda Erzsébet

Mintha megöregedett volna az utóbbi időben.

2020.11.6.    5


Monitor

Póda Erzsébet

Pár évvel ezelőtt már tudni lehetett, hogy nagyszabású agymosóprogramban részesülünk.

2020.10.15.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2020.10.5.    2


Bánásmód

Póda Erzsébet

Avagy milyen tanácsokat ne adjunk a férjünknek...

2020.10.1.    8


Átverés vagy valóság?

Kovács Márta

Bizonyára sokunkban felmerült a fenti kérdést az elmúlt hónapokban. Átverve érezzük magunkat, hiszen valami miatt korlátozva vagyunk a szabadságunkban...

2020.9.9.   


Fogalomvadászat

Póda Erzsébet

Vajon tudjuk még, mit takar a szó: lexikon? Érdekel valakit az évszázadok alatt összegyűjtött írott és lapozható tudástár a digitális korszak idejében?

2020.7.30.   


Szétválasztott családok

Kovács Márta

Nem tévedek, ha azt mondom, nehéz időszakon vagyunk túl. Legalábbis nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta!

2020.5.31.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2020.5.2.  2    3


A változás kora

Póda Erzsébet

Egy ideje a hazugságterjesztés és a manipuláció óriási méreteket ölt. Bárki lehet tudás és műveltség nélkül is véleményalakító és nézetbefolyásoló.

2020.4.15.   


Minden rosszban van valami jó

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Az optimisták által gyakran emlegett közmondás igaz most a koronavírus kapcsán is.

2020.3.21.