Nyaralás baba nélkül


Fülöp Éva  2005.8.19. 19:16

Már néhány hónappal ezelőtt elhatároztuk, hogy elmegyünk pihenni -- csak mi ketten.

Én meg a férjem, mert mindketten elfáradtunk és jót tenne a semmittevés a lelkünknek, testünknek és a kapcsolatunknak egyaránt. Így hát szereztünk két felelősségteljes bébiszittert (naná, hogy az anyukám és a nővérem személyében) és elindultunk a Balaton felé.

Ideális nyaralási helyszín olyanoknak, akik otthon hagyják egyéves babájukat és szeretnének minél előbb hazajutni, ha valami történne. A Balatontól nem messze fekvő városban várt ránk egy kényelmes szállodai szoba és egy hatalmas ágy, amelyikbe azonnal belebújtam. Sokáig nem volt kedvem megmoccanni sem, mert végre élveztem azt, hogy a maga ura vagyok. Nem kell sírásra felugornom. Nem kell éjszaka senkit takargatnom, álomba ringatnom, tejjel itatnom és minden kényelmet feladnom csak azért, hogy ez a kedves valaki, aki pont mellettem alszik, a legszebb álmait álmodhassa.

Én most csak feküdtem az ágyon, és az jutott az eszembe, hogy mielőtt a kicsi megszületett, bármikor heverészhettem így, mégsem volt az a idő olyan értékes, mint most. Nagyon jó volt így gondtalanul tölteni pár percet. Persze, öt óra után felhívtam anyut, hogy minden rendben van-e, és mivel rendben volt, nyugodt szívvel mentem a párommal vacsorázni és a vacsora után koktélozni. De a nyaralás során sok olyan pillanat volt, mikor hiányzott a kislányom. Néztem a sok kisgyerekes családot, megcsodáltam a göndör fürtös kislányt és azt kívántam magamban, bár csak itt lenne az enyém is, most barátkozhatna a többi gyerekkel, átölelhetném, megpuszilhatnám. De pontosan láttam azt is, hogy a szülők állandó készenlétben vannak, és amíg mi nyugodtan üldögélünk a kávénk mellett, ők futnak a gyerek után...

Szóval kipihentük magunkat, talán egy évre előre. De az utolsó napon már annyira hiányzott az én pici lányom, hogy kiabálni tudtam volna azért, hogy induljunk már haza, persze nem tettem, kibírtam. A lányunk arcán meglepetést láttam, mikor megpillantott minket, hirtelen nem tudta, mi történik, így inkább játszott tovább a játékával, én meg néztem őt, és csak csodálkoztam, mennyit nőtt ez a gyerek egy hét alatt.

Jövőre is megyünk nyaralni. Kizárólag gyerekkel, és ha minden összejön, visszük a felelősségteljes bébiszittereket is... JHozzászólások

@


A rovat további cikkei

Valakik és tényezők

Póda Erzsébet

Ma mindenki valaki akar lenni. Valaki, aki megmondja másoknak, hogy azok mit csináljanak, és azt hogyan tegyék.

2024.4.18.   


Szavak

Póda Erzsébet

A naponta átlagosan legtöbbször elhangzott szó egy ideje egész biztosan az elfogadás, a másság, a megértés és a tolerancia.

2024.3.9.   


Előjogok

Nagy Csivre Katalin

Tudom, lejárt lemez, de feltette már valaki azt a kérdést, hogy a kovidinvázió alatt a teszt vagy az oltás mellé miért kapott egy darab papírt? A teszteléshez járó papírdarab határidős volt, és úgy szolgált, mint előjog, belépőjegy a társadalomba.

2023.10.11.   


Gondolatok a szabadságról

Nagy Csivre Katalin

A szabadság szó inflálódott el leginkább, és itt érhető tetten a legnagyobb csúsztatás, mert a szabadság színes zászlaja alatt a végső és totális diktatúrába menetel a világ...

2023.9.13.   


Nyári románc

Póda Erzsébet

Avagy az életben semmire sincs garancia.

2023.7.25.    14


Jótékonyság

Póda Erzsébet

Az élet tele van szárnyalásokkal és zuhanásokkal. Kellemes meglepetésekkel és csalódásokkal.

2023.5.30.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2023.5.16.   


Előregyártott jövő

Nagy Csivre Katalin

1950-es évek: a kezdetekben a faluban csak két ház volt „tele vízióval”. Oda gyűltek a szomszédok a rövid műsoridőben…

2023.5.15.   


Egy szakítás után

Poór Marianna

Egy szakítás után soha meg nem válaszolt kérdések sorozata tart éberen éjszakánként.

2023.4.28.    16


Hazudni szabad?

Nagy Csivre Katalin

Manapság nem szokás mélyebbre ásni, megszoktuk a felszínes életet. S ha valaki olykor elgondolkodásra buzdít, azonnal megbélyegzik: konteós. Vajon miért?

2023.4.9.   


Sokasodó furcsaságok

Nagy Csivre Katalin

Csengetnek. Ajtót nyitok. A szélesre tárt ajtóban Mari néni vacog. Mondom lépjen beljebb...

2023.3.7.   


Szivárványos világbéke

Póda Erzsébet

A fogyasztói társadalom kényelmébe süppedve talán nem is vesszük észre, micsoda propaganda vesz bennünket körül.

2023.1.23.