Válás


Póda Erzsébet  2012.2.6. 6:59

Mintha megöregedett volna az utóbbi időben.

Szeme körül több a szarkaláb, homlokán mélyebbek a barázdák. De mégis: most kezdi élni az életét! Legutóbb lenyíratta, és égővörösre festtette a haját. Aztán beiratkozott egy nyelvtanfolyamra. Elkezdett tornázni, és havonta egyszer a hétvégét egy wellness hotelben tölti. Most azon gondolkodik, hogy felvarratja a ráncait, de még nincs hozzá elég bátorsága.

Pár hete minden pénteken találkozót szervez a barátnőivel, akiket eddig hanyagolt, de most jókat beszélgetnek, nevetgélnek. Persze a nevetés nem megy olyan könnyen, még túl sok benne a keserűség. A férje húsz év házasság után megcsalta. Egy jóval fiatalabbal, aki akár a lánya is lehetne. A dologról – mint ahogy ez már lenni szokott – ő szerzett tudomást legutoljára. Pedig valahol mélyen érezte, pedig sejtette, pedig a jelek ott sorakoztak előtte, majd´ kiverték a szemét! Mikor aztán egy napon a lánya nem bírta tovább és elé állt, egy világ omlott össze benne. Még sosem látta ilyennek. Jól nevelt, kedves lány volt, de most dühösen és bárdolatlanul ordítozott vele, sőt lehülyézte, hogy lehet ennyire buta és vak, hát nem veszi észre, mi történik?!...

Sokat sírt és sokat mérlegelt. Először az öngyilkosságra gondolt, aztán válni akart. Ámde nagyhatalmú férje nem engedi el. Neki mindkét nő kell: a felesége és a fiatal szeretője is. Többször is megfenyegette. Zsarolja is: válás esetén pokollá teszi az életét. Együtt élnek tehát a hatalmas házban: a férj hétközben a családé, a hétvégét a szeretőjével tölti – vagy fordítva. Mikor hogyan tartja kedve.

Hősnőnk most habzsolja az életet, és két kézzel szórja a pénzt. A férje pénzét... Azt mondja, nem tud más megoldást, mert még a halál is jobb ennél a megaláztatásnál.

Pedig egy válás biztos, hogy ezerszer jobb a halálnál!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Átverés vagy valóság?

Kovács Márta

Bizonyára sokunkban felmerült a fenti kérdést az elmúlt hónapokban. Átverve érezzük magunkat, hiszen valami miatt korlátozva vagyunk a szabadságunkban...

2020.9.9.   


Fogalomvadászat

Póda Erzsébet

Vajon tudjuk még, mit takar a szó: lexikon? Érdekel valakit az évszázadok alatt összegyűjtött írott és lapozható tudástár a digitális korszak idejében?

2020.7.30.   


Szétválasztott családok

Kovács Márta

Nem tévedek, ha azt mondom, nehéz időszakon vagyunk túl. Legalábbis nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta!

2020.5.31.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2020.5.2.  2    3


A változás kora

Póda Erzsébet

Egy ideje a hazugságterjesztés és a manipuláció óriási méreteket ölt. Bárki lehet tudás és műveltség nélkül is véleményalakító és nézetbefolyásoló.

2020.4.15.   


Minden rosszban van valami jó

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Az optimisták által gyakran emlegett közmondás igaz most a koronavírus kapcsán is.

2020.3.21.   


Szavak

Póda Erzsébet

A naponta átlagosan legtöbbször elhangzott szó egy ideje egész biztosan az elfogadás, a másság, a megértés és a tolerancia.

2020.3.7.   


Beszűkülés

Póda Erzsébet

Valószínűleg minden kornak megvolt a maga ökológiája.

2020.2.14.   


Kiskorúság

Póda Erzsébet

A vének tanácsáról már a bibliában is olvashatunk, az öregekről, akikre még az uralkodók is hallgattak.

2020.2.3.   


Pozitív igények

Póda Erzsébet

Borzasztó dolog történik velünk: téli időszak lévén hideg van!

2020.1.3.    5


Gondolatok az ünnep előtt

Tompa Orsolya

Karácsony luxuskiadásban, és egyszer az ünnepek is véget érnek...

2019.12.22.    23


Karácsonyi versek

Lehet, hogy ma sem kapna más szállást a Szent család, mint egy állatok által belehelt istállót, ahol a jászolban maga a szeretet ölt testet.

2019.12.12.