Elsősorban NŐ vagyok


Puha Andrea  2014.3.28. 5:00

…és csak másodsorban fogyatékos.

Bettinek hívnak, ma szépülök. A kozmetikusom kedves nő, széles mosollyal, és olyan gyorsan rántja le a gyantát a szemöldökömről, hogy alig érzem a fájdalmat. Ráadásul könnyen megközelíthető helyen van, a kerekesszékkel is könnyen begurulok. Néhányan elcsodálkoznak, mikor meglátnak, de nem értem miért. Festem magam, a tükör pont ott van a falon, ahol nekem jó. Reggelente elgondolkozom azon, hogy mit vegyek fel, szoknyát is hordok, és ha járni tudnék, biztosan hordanék tűsarkút. Szép lakkfényűt, feketét vagy pirosat. A körmeimet is lakkozom, szeretek variálni, manikűrösnek is kitanultam. Randevúzom. Szeretem, ha kinyitják előttem az ajtót, és nem csak azért, hogy be tudjak gurulni. Szeretem, ha meghívnak egy italra, ha bókolnak. Elvárom, hogy nőként bánjanak velem, mert az is vagyok.
Elsősorban NŐ, és csak másodsorban fogyatékos.


Nati vagyok, látássérült. Néha elképzelem, hogyan nézhetek ki, de nem tudok igazán képet alkotni róla. Mások elmondása sokat segít. Többnyire sportosan öltözöm, de ha igazán szép szeretnék lenni, akkor magassarkút veszek fel vagy szoknyát. Néha kisminkeltetem magam, mások szerint jól állnak a púder színek, a színfelismerő készülékemmel válogatom össze az öltözetem. Párom is vak, és bár adunk a külsőre is, a kisugárzás számunkra fontosabb. Három éve találkoztunk, megfogott a kisugárzása, a kedvessége, a bőrének az érintése, illata. Szeretek vele lenni, nőként gondoskodni róla. Ő lelki társam, egy igazi férfi, aki mellett nőnek érzem magam.
Mert elsősorban NŐ vagyok, és csak másodsorban fogyatékos.

Petra vagyok, hallássérült. Rendszeresen edzek, fontos számomra, hogy jól nézzek ki. Szeretek olyan ruhákat felvenni, ami kihangsúlyozza a nőiségem. Számomra a bókok is fontosak, de ezeket jobban érzékelem egy mosolyban, tekintetben vagy érintésben. Számomra természetes, hogy női praktikákat alkalmazok: új hajpakolást próbálok ki, kisminkelem magam, hiszen a vizualitás számunkra sokkal fontosabb, mint az átlagembereknek, a hangok hiánya miatt. Fontos számomra a karrier is, hiszen az is a nőiségem része, többek között attól lesz a kisugárzásom magabiztos és élettel teli. Ettől függetlenül szeretem, ha érzékeltetik velem, hogy nő vagyok, ha a párom megdicsér, vagy meglep valami aprósággal.
Mert elsősorban NŐ vagyok, és csak másodsorban fogyatékos.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Modernkori amazonok

Palkó Emese

Rengeteg szó esik arról, hogyan lehetünk nőies nők, és hogyan élhetjük meg önnön nőiességünket.

2014.4.24.   


A nő átmeneti lény

Nagy Csivre Katalin

Milyen a mai kor lánya, asszonya? Néhány vélemény...

2014.4.11.   


Mosónő vagy plázacica?

Bányai Ilona

A nőiesség mindenkinek mást jelent, ugyanúgy, ahogy a szépség, a vonzalom, a szeretet.

2014.4.7.    30


Embergyereknek születtem

Nagy Erika

Nőket kérdeztünk arról, mit jelent számukra nőnek lenni, mit gondolnak nőiségről, nőiességről.

2014.3.31.    75


A nőiesség az eszközünk

Kozma Eszter

Mitől nő egy nő? Mitől nőies? Sőt, mi az, hogy nőies?

2014.3.25.    10


A nő örök (2)

Kiss Adrienn Éva

Riportunk négy különböző generáció szemszögéből mutatja be a nőiséget, nőiességet.

2014.3.20.    40

A rovat további cikkei

A nő örök (1)

Kiss Adrienn Éva

A nőiség és a nőiesség egyidős a létezéssel.

2014.3.18.   


Nőies leszbikusok, férfias heteroszexuálisok

Halász Kata

Van-e bármi köze a testi vonzódásnak ahhoz, hogy egy nő nőies?

2014.3.13.  1    9