Modernkori amazonok


Palkó Emese  2014.4.24. 2:33

Rengeteg szó esik arról, hogyan lehetünk nőies nők, és hogyan élhetjük meg önnön nőiességünket.

A két bűvös szó; nőiség és nőiesség valahogyan mindig együtt hallható és olvasható. Ez nem a véletlenek összjátéka, hiszen valóban szinte kéz a kézben járnak.

Rengeteg szó esik arról, hogyan lehetünk nőies nők, és hogyan élhetjük meg önnön nőiességünket. Milyen módszerekkel ébreszthetjük fel a bennünk rejlő nőies istennőt, hogyan tehetjük tudatosabbá nőiességünket, melyek valóban elengedhetetlen kellékei az egészséges önbizalomnak, és a boldog női kisugárzásnak. De ennél sokkal kevesebbszer kerül terítékre az, amikor az öntudatos nők teljes fegyverzetükkel (nőiségük teljes pompájával, nőiességük tökéletesen finomra edzett hegemóniájával) felvértezve vágnak neki a mindennapi harcoknak. Mert ezek a típusú nők bizony mindig készen állnak arra, hogy magabiztosan, mosolyogva nyerjenek „csatákat”. Megbirkóznak a világgal, a férfiakkal, a nőkkel és a mindennapi kihívásokkal. Számukra minden nap egy játék, melyben sikerességük, karrierjük a nyeremény.

Ők azok a nők, akik tudatosan is tisztában vannak nőiségükkel és nőiességükkel – melyet százszázalékosan használnak is az élet minden területén –, és akik bátran nevezhetők modern amazonoknak.

Ők azok, akik nem félnek kihasználni adottságaikat azért, hogy magasabb pozícióba kerüljenek. Nem rágódnak azon, túl kihívó-e a miniruha az esti koktélozgatáshoz – tisztában vannak az ízlésesség határaival. Nem csinálnak problémát egy-két elfogadott ajándékból – számukra érdektelen férfiaktól. Nem okoz kihívást számukra egy „laza flört”, nem stresszelnek rajta. Magabiztosan mosolyognak, és szimplán csak jól érzik magukat.

Ők azok az irigyelt nők, akik tudatosságukkal építik életüket, akik nem szégyellik kihasználni nőiségük, nőiességük sava-borsát, és ez bizony boszorkányos „tudás”.

Erre az önbizalomra, erre a kisugárzásra, erre a bájra és erre a (cél)tudatosságra, sok kevésbé magabiztos nőnek is szüksége lenne. Persze, nem csak az ezen múlik egy nő sikere, de valljuk be, sokat tesz hozzá. A nőiséggel és nőiességgel élni nem bűn. Tudatában annak, hogy jók vagyunk a szakmánkban és csinosak a hétköznapokban: nem bűn. Becsempészni az irodába egy-egy mosolyt és könnyed nőies humort: nem bűn. Picit jobban szabadjára engedni a nőiesebb oldalunkat a munkakörnyezetünkben: nem bűn. Oldottabban dolgozni: nem bűn. A magánszférában kicsit jobban kidomborítani nőiességünket: nem bűn.

Ezekről a modernkori amazonokról, akik elhiszik, hogy szépek, kívánatosak, sikeresek, csábítóak (és valóban azok is!) sokan példát vehetünk, hiszen ők tudják, hogy a nőiességgel, nőiséggel élni – nem pedig visszaélni – nem bűn!Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

A nő átmeneti lény

Nagy Csivre Katalin

Milyen a mai kor lánya, asszonya? Néhány vélemény...

2014.4.11.   


Mosónő vagy plázacica?

Bányai Ilona

A nőiesség mindenkinek mást jelent, ugyanúgy, ahogy a szépség, a vonzalom, a szeretet.

2014.4.7.    30


Embergyereknek születtem

Nagy Erika

Nőket kérdeztünk arról, mit jelent számukra nőnek lenni, mit gondolnak nőiségről, nőiességről.

2014.3.31.    75


Elsősorban NŐ vagyok

Puha Andrea

…és csak másodsorban fogyatékos.

2014.3.28.    165


A nőiesség az eszközünk

Kozma Eszter

Mitől nő egy nő? Mitől nőies? Sőt, mi az, hogy nőies?

2014.3.25.    10


A nő örök (2)

Kiss Adrienn Éva

Riportunk négy különböző generáció szemszögéből mutatja be a nőiséget, nőiességet.

2014.3.20.    40

A rovat további cikkei

A nő örök (1)

Kiss Adrienn Éva

A nőiség és a nőiesség egyidős a létezéssel.

2014.3.18.   


Nőies leszbikusok, férfias heteroszexuálisok

Halász Kata

Van-e bármi köze a testi vonzódásnak ahhoz, hogy egy nő nőies?

2014.3.13.  1    9