Boldogságtudatot a nőknek!


Csepy Enikő  2010.6.22. 9:36

Új időszak kezdődik mostantól. Lazárultak a problémák. Tiszta lapot nyitok.

Csak nem úgy, ahogy először gondoltam. Teljesen új irányt vettek a dolgok, végeszakadt annak, aminek nem kellett volna. De ha jobban belegondolok, ennek mégis így kellett lennie. Mert nem kapcsolat az, ahol az egyik fél mindig megsértődik, a másik mindig visszatámad, és azt hibáztatják „tetteiért“, aki nem bűnös. És a végén mégis az ártatlan érzi magát bűnösnek. Aztán még ő esedezik a bocsánatért...

Meg kellene már tanulniuk a férfiaknak leszállni a magas lóról. Igazán leeshetne fejükről a korona, biztos nem halnának bele. De hisz ők az ‚erősebb nem“ ugyebár, nekik mindent szabad, ők megtehetnek mindent... Igaz, hogy a mai napig patriarchális társadalomban élünk, de nem engedhetjük meg nekik, hogy tönkretegyék az életünket! Nem szabad engednünk, hogy megfélemlítsenek! Merjünk bátran a sarkunkra állni! És magunknak sem engedhetjük meg, hogy úgy ugráljunk, ahogy ők fütyülnek! Térjen már észhez a női társadalom!!! Nem csak a férfiaknak van joguk a boldogsághoz, hanem nekünk nőknek is, a legnagyobb mértékben!

A nőuralom egy olyan fogalom, amely azt takarja, mennyire tudjuk önmagunkat megbecsülni. Mennyire vagyunk magabiztosak és öntudatosak. Merjünk tehát kiállni igazunkért és a jó életért. Csak úgy lehetünk egyenlő tagjai társadalmunknak, ha igenis tudatosítjuk, hogy a mi érzéseink is ugyanolyan fontosak, és nem engedjük magunkat, a méltóságunkat sárba tiporni.

Ezt teszem most én is. Egy olyan szakításon vagyok túl, amit nem terveztem. Nem gondoltam volna, hogy így fog végződni ez a „nagy szerelem“. Mert igenis annak ígérkezett. Legalábbis annak mutatta magát először, de nagyon rövid időn belül „kimutatta a foga fehérjét“. Azok a szép szavak hiába hangoztak el oly sokszor, nem értek semmit. Jelentéktelen kifejezések és ígéretek maradtak, amelyekről tudnom kellett volna, hogy nem igazak. Naiv voltam, hogy el is hittem őket.

De most nem bánkódok -- és ezen teljesen meg vagyok lepődve. Azt hittem a párnámba bújva fogok zokogni, és emészteni fogom magamat. Nem így lett. Tiszta fejjel gondolkozom, jelen van bennem a józan ész, amit most nagyon megbecsülök. Tudom, hogy ki kell így tartanom továbbra is, mert csak így fogok tudni teljes életet élni. Így maradhatok boldog egyedül.

Azt is udom, hogy még számtalan olyan férfi fog utamba esni, aki nem az igazi. De úgy kell őket felfogni, mint pajkos kitérőket, akik édesebbé teszik a még édesebb örök boldogságot.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Versengés

Póda Erzsébet

Hogyan is lehetnének a nők szexi vadmacskák és tisztes családanyák egyben?

2010.7.1.  2   


Nőuralom? Nőuralom. Nőuralom!

Csepy Enikő

Gyökeresen megváltozna a világ, ha a nőuralmat felkiálltó jellel lehetne írni.

2010.6.30.    1


Itáliai dívák és házisárkányok

Kottra Éva

Az erősebb nem, vagyis a női nem tűrőképessége és akaratossága nem ismer határokat.

2010.6.21.   


Szentlélek, mint nő

Nagy Erika

Jobb lenne, ha nő és férfi együtt alkotna, együtt döntene -- mindig közösen.

2010.6.18.   


Mire jó az erőszak?

Jády Mónika

Utolsó hosszabb autóutunk Bécsen keresztül vezetett. Végre kitört a jó idő.

2010.6.14.   


Amikor a királynő a főnök

Molnár Miriam

Nem először gondolkodom azon, hogyan is nézne ki a világ, ha a nőké lenne a döntő szó?

2010.6.11.   

A rovat további cikkei