Nyár van, nyár!


Oriskó Renáta  2015.8.4. 0:33

Hogy mivel tesszük idei nyarunkat emlékezetessé, csak rajtunk múlik.

Napfény, hőség, pihenés, feltöltődés, vízpart. Szavak, amelyekről a nyár jut eszünkbe. Ez az az évszak, amikorra a legtöbben a szabadságukat időzítik. Amikor a négy fal közül mindenki a szabadba vágyik. Amikor hosszúra nyúló estéken át ücsörgünk és beszélgetünk a teraszon, mit sem törődve azzal, hogy reggel bizony csörög az ébresztő. Amikor csak úgy eltöltjük a napot egy tóparton, olvasunk, sütkérezünk. Amikor mindig akad egy kihagyhatatlan program.

Nem mondok újat azzal, hogy talán egyetlen évszakban sem vágyunk annyira arra, hogy feltöltsük lemerült elemeinket, mint nyáron. Hiszen az álladó hajtás, az elvárások, amelyeknek igyekszünk megfelelni, a határidők, a folyamatos „még ezt is meg kell csinálnom, el kell végeznem üzemmód” nem tartható a végtelenségig. Pihenésre, legyen az bármilyen, mindenkinek szüksége van.


A nyaralás, a kikapcsolódás, amely feltölt és kiszínezi a szürke hétköznapokat, valahogy hozzátartozik a nyárhoz. Hiszen legyünk fiatalok vagy idősek, diákok vagy munkába járók, a nyaralás egyfajta szabadságérzettel, gondtalansággal párosul. Kicsit elengedhetjük magunkat, megfeledkezhetünk a kötelezettségeinkről, hátrahagyhatjuk a hajtást, az elvárásokat, letehetjük a gondjainkat, és önfeledten eltölthetünk pár napot közelebb vagy távolabb az otthonunktól. Az eltávolodás a stresszes és nyüzsgő mindennapoktól, s ezzel együtt az új, az ismeretlen felfedezése csodákra képes. Az, hogy kinek mi jelenti a tökéletes nyaralást, ki miként szellőzteti ki a fejét, teljesen egyedi. De egy biztos: a levegőváltozás jótékonyan hat testünkre, lelkünkre, egész lényünkre.

A nyár két hónapja betódult az ajtónkon. Hogy mivel tesszük emlékezetessé, csak rajtunk múlik. Igyekezzünk úgy eltölteni, hogy olyan élményekkel gazdagodjunk, amelyek mosolyt csalnak az arcunkra bármelyik nehezen induló, borús hétfő reggelen.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

A napozás tökéletes kellékei

Kozma Eszter

Remek receptek alapján akár magunk is készíthetünk nagyszerű házi naptejet.

2022.6.28.    11


A kánikula aranyszabályai

Timár Tímea

Kánikulának nevezzük azt az időszakot, amikor az átlaghőmérséklet több napon át eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot.

2017.8.1.    4


Töltsük a nyarat a szabadban! (3)

Kulcsár Tímea Ágnes

Nincs is hívogatóbb, mint egy szépen dekorált kert!

2015.7.27.    1


Nyár Angliában

Kabók Zita

A britek az időjárás megszállottai. Bármikor képesek az időjárás kérdéseit megvitatni.

2015.7.15.   


Töltsük a nyarat a szabadban! (2)

Kulcsár Tímea Ágnes

Mit vigyünk a piknikre? Pár ötlet, ami gyorsan elkészül, és mindenki imádni fogja.

2015.7.9.    1


Töltsük a nyarat a szabadban! (1)

Kulcsár Tímea Ágnes

Végre itt a nyár és a jó idő: irány a természet! De előbb még készítsünk piknikkosarat!

2015.7.3.   

A rovat további cikkei

Utazunk

Póda Erzsébet

Ha legalább egy órán át utazunk, buszon vagy vonaton, akkor biztosan szem- és fültanúi lehetünk néha egy-egy érdekes történetnek.

2015.6.11.