Rémület


Vég Erzsébet  2008.9.4. 13:03

Párom is, én is jól úszunk, de az utóbbi időben nem sokat sportoltunk, így egy kicsit berozsdásodva érkeztünk nyaralásunk színhelyére.

Békés, szép kis falu és gyönyörű környezet fogadott bennünket Bánkon. A falu egyik végén egy tavacska csábított fürdőzésre és pecázásra. Kora reggel úgy párolgott/gőzölgött a víz felszíne, hogy egyszerre tűnt csodaszépnek és félelmetesnek. A vadkacsák a strand lépcsőjén figyelték a mozdulataimat, csak akkor rebbentek szét, ha egy lépéssel közeledtem feléjük.

Általában reggel mentem úszni, a párom késő délután. Egy ilyen alkalommal hiába kémleltem a vizet, sehol sem láttam. Többször, figyelmesen végigpásztáztam a tó tükrét, hiába. Kevesen fürödtek, meg kellett volna látnom. Valahova időre kellett volna mennem, és rá szerettem volna bízni a gyerekeket, de hiába. Ijedtemben majdnem sírva fakadtam. Nem a program miatt, hanem, mert azt hittem, baja esett. A rémület olyan alattomosan járt át, hogy komoly erőfeszítésembe került kontroll alatt tartani. Jegesen markolta meg a szívemet és nem akarta ereszteni. Ha nem lettek volna mellettem a gyerekeink és egy baráti házaspár, egész biztosan zokogni kezdek. De így tartanom kellett magam. A gyomrom görcsben, a szívem majd kiugrott a helyéről. Uramisten! Hol keressem, mit csináljak?! Közös életünk első nyaralásáról nélküle kell haza mennem…?!

Szerencsére nem így lett. „Csak” átúszott a tó túlsó partjára és ott elidőzött egy kicsit. Ezért kerestem hiába. Nagyon megkönnyebbültem, amikor megláttam az ismerős mozdulatait és halkan elmormoltam egy imát.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Gondtalan nyaralást!

Nagy Erika

Ülök a gépem előtt, gondolataimba mélyedve, közben pattog a tűz a kandallóban.

2008.9.24.   


Mosolyogni!

Juhos Katalin

Ilyenkor, mikor beköszönt az ősz, gyakran elgondolkodom a nyár eseményein, a szépen, a szomorún, a csodálatoson, s a hihetetlenen egyaránt.

2008.9.22.   


Prága üres, és nem álmodom!

Bíró Szabolcs

Több, mint nyári élménybeszámoló…

2008.9.16.   


Anya pihen

Madarász Ildikó

Idén nyaraltunk. Már alig vártam, hogy kipihenhessem magam.

2008.9.14.  9   


Óma megmondta

Póda Erzsébet

Avagy ne hagyjuk, hogy a férjünk nyáron is agyondolgozza magát...!

2008.9.10.  5   


Ennek is vége

Orbán Viktória

Mármint az idei nyárnak, és jön majd a ködős, esős, szeles, hűvös ősz.

2008.9.4.   

A rovat további cikkei